show flamenc

Belén López i Juan Andrés Maya al novembre

De 11 de Novembre fins 30 de Novembre

Entrades
Tornar als espectacles

Al novembre Tablao Flamenco Cordobes comptarà amb un elenc de talla internacional encapçalat per la bailaora Belén López, Juan Andrés Maya i Sara Barrero. De l’11 al 30 de novembre l’històric tablao de la Rambla de Barcelona junta en un escenari a alguns dels màxims representants del ball flamenc. L’elenc estarà també format per la bailaora Sara Barrero i els guitarristes David Cerreduela i Tuto Fernández entre d’altres.

 

 

 

balladors

 

Belén López

Belén López és una bailaora nascuda a Tarragona i que amb cinc anys va ballar durant la Diada de Sant Jordi en un homenatge amb motiu de la inauguració d’un carrer de Barcelona dedicada a la bailaora Carmen Amaya en presència de l’alcalde Pasqual Maragall. Dos anys després va guanyar el concurs televisiu “Bravo Bravísimo” i amb nou anys va actuar per representar Espanya a la Fira Internacional de Turisme Inturfest a Sant Petersburg, Rússia. Amb onze anys inicia els seus estudis al Conservatori de Dansa de Madrid, carrera que finalitza quatre anys després. Amb 17 anys obté el Premi Nacional de Flamenc “Mario Maya” i el 2005 és guardonada amb el Premi a l’Artista Revelació atorgat pel Corral de la Pacheca. Al gener de 2005 debuta amb companyia pròpia al Teatre Metropol de Tarragona presentant el muntatge ‘Atrapats per l’art’. Reposa l’obra un any després al Teatre de Madrid. Al febrer de 2006 actua al Festival de Jerez dins el cicle «Els novíssims» ia l’abril del mateix any en «La Biennale dansa i Itàlia» de Pessaro (Itàlia). També ha actuat a República Txeca, Alemanya o el Japó entre d’altres punts de la geografia internacional així com en festivals i teatres com la Suma Flamenca, Teatre Albéniz i Cercle de Belles Arts de Madrid o el Gran Teatre de Còrdova. En 2016 va obtenir el Premi Plantada 2016, el guardó de ball flamenc més important del món.

 

 

Juan Andrés Maya

Juan Andrés Maya és un bailaor nascut al cor del barri gitano de Sacromonte de Granada. Juan Andrés Heredia Maya va néixer el sis de gener de 1972 a ple cor del barri gitano de Sacromonte de Granada. Amb amplis antecedents artístics en la seva família (és nebot dels famosíssims balladors Mario Maya, Manolete i Juan Maya Marote) va començar a ballar a l’edat de tres anys en la Cova de la Rocío, local propietat dels seus pares i que compta amb una gran popularitat a Granada. Després de començar ballant a Granada i posteriorment a Madrid, amb 18 anys va muntar la coreografia de la seva primera obra “Passió”. El seu èxit a Granada li va permetre portar el seu espectacle a diversos teatres de Madrid. També va actuar al costat de Miguel Bosé a l’Expo92 de Sevilla en l’espectacle “Joves Valors del Segle XXI”. Tres anys després, va participar amb Carmen Linares en una gira per Jordània i Tunísia. Des d’aquests primers anys Juan Andrés Maya ha actuat en grans teatres i festivals de tot el món com Nova York, Jordània, Tòquio o Holanda entre d’altres. A més, ha compartit escenari amb artistes com Estrella Morente, Farruquito o Miguel Poveda.

 

 

Sara Barrero

Sara Barrero, bailaora habitual en Tablao Flamenco Cordobes, va començar la seva carrera amb 16 anys. Ha ballat en nombrosos festivals nacionals i internacionals com els festivals flamencs de París, Marsella, Lió i Nimes a França o el Festival de flamenc dels EUA entre molts altres i ha compartit escenari amb reconeguts artistes com Belén Maya, Fernando Terremoto o Eva La Yerbabuena. Cal destacar que al Festival Joves Valors de la ciutat de l’Hospitalet, alçant-se com el primer premi Carmen Amaya.

This post is also available in: Español English 简体中文 日本語 Русский Français Italiano Deutsch 한국어

Artistes

guitarristes

 

 

David Cerreduela

Fill del famós guitarrista “El Nani”, ha tocat per als artistes flamencs més famosos, ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya i també ha col·laborat en nombrosos àlbums. Actualment està treballant amb Tablao Flamenco Cordobes Barcelona. Als 14 comença la seva carrera professional acompanyant ni més ni menys que a Lola Flores, i a Merche Esmeralda. Més tard forma part de la companyia d’Antonio Canales en les obres de Torero o Gitano.

 

 

Tuto

Jove guitarrista nascut a Barcelona en el si d’una família d’artistes flamencs, va començar la seva carrera als 14 anys. Ha tocat per figures destacades com Montse Cortés o Farruquito i la seva carrera sembla imparable.

 

Cantaores

 

 

Amparo Heredia, La Repompa

Amparo Heredia, La Repompa, és una cantaora nascuda a Màlaga i filla de la mítica Rafaela “La Repompa” i del guitarrista Luis Heredia. A més és neboda de la Repompa de Màlaga, cantaora que va posar nom als tangos de Màlaga. Amparo va començar a cantar amb 16 anys a Miami de la mà de Juan d’Alba. Al seu retorn va començar a cantar a Madrid i a ser requerida per grans balladors. Treballa amb la companyia de La Lupi i amb el bailaor Juan Andrés Maya, amb el qual recorre gairebé tota Espanya amb els espectacles Fúria Maya, La Passió, Tres Homenatges i Salvatges. En el 50 aniversari de Cristian Dior va actuar als jardins de Versalles al costat de Manuel Lombo. El 2015 va obtenir els premis per seguiriya i tangos del Festival de les Mines de la Unió i l’any següent s’alça amb el primer premi del Concurs Mirant a la Torre d’Alhaurín de Màlaga.

 

 

Luis de la Fefa

Luis Fernández és un cantaor flamenc nascut a Barcelona el 1990. Des de primerenca edat va començar a sentir el flamenc i amb 4 anys va començar a cantar tangos amb el seu oncle Juaneke. Amb 14 anys va començar a cantar de manera professional i a partir dels 18 a treballar en tablaos flamencs.

 

 

Josep de la Miquela

Josep de la Miquela és un cantaor català que ha col·laborat amb primeres figures del flamenc, com Antonio Canales, a més d’haver treballat en els principals locals de Barcelona i Catalunya, entre els quals destaquen el Tablao Cordobes, Los Tarantos, la Sala Apolo, a al Casino de Lloret, el Palau del Flamenc i el Tablao de Carmen.

 

 

Rafael Jiménez “Chispas”

Autodidacta, ha treballat amb grans artistes com Ramon el Portuguès, Guadiana, Enrique del Melcior, Antonio Carmona, Alain Pérez, Caramel, Juan Ramírez, Jorge Pardo, Víctor Mendoza, José el Francès i un llarg etcètera del món del flamenc, jazz i música llatina, a més de col·laborar amb Giovani Hidalgo en alguna de les seves gravacions. Ha actuat en els grans teatres i festivals de flamenc de tot el món, i com a professor, ha impartit classes, entre d’altres, a Berklee Music of Boston i Berklee València. La seva manera de tocar es defineix per la seva precisió, la seva virtuosisme, sensibilitat i intel·ligència musical. Fa d’un tema una obra d’art.

This post is also available in: Español English 简体中文 日本語 Русский Français Italiano Deutsch 한국어

restaurant

Tour gastronòmic

read more

Aquest site utilitza cookies. Continuant navegar pel site, vostè accepta l'ús d'aquestes cookies.