Tornar als artistes

flamenco

Jesús Ortega

Jesús Ortega (Badajoz, Extremadura, 1979) està considerat el bailaor i coreògraf més internacional d'Extremadura, la regió que juntament amb Múrcia i Andalusia va consolidar el flamenc Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2010.

Jesús Ortega (Badajoz, Extremadura, 1979) està considerat el bailaor i coreògraf més internacional d’Extremadura, la regió que juntament amb Múrcia i Andalusia va consolidar el flamenc Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2010. No en va, Jesús Ortega és el referent del ball flamenc d’aquesta regió no només com a mestre i solista a l’escenari i al seu Centre Flamenc, sinó a les aules, on s’ha convertit en el tècnic assessor de la Universitat d’Extremadura i Diputació de Badajoz al programa “Aula Flamenco” que ja consolidada, ja forma part del projecte Flamenc a la Xarxa d’Andalusia, i del programa didàctic d’Universitats com la de Cadis.

 

Solista i coreògraf de la mestra Cristina Hoyos al llarg de la seva trajectòria ha treballat com a bailaor i ajudant de coreografies juntament amb directors de la talla de José Carlos Plaza en produccions com “Yerma”, “Romancero Gitano”, o “Poema del cante jondo ”. Com a bailaor Intervé a la pel·lícula Hanna (2011) del director britànic Joe Wright protagonitzada per Saoirse Ronan, Eric Bana i Cate Blanchett. També, com a bailaor i assistent de coreografia de Cristina Hoyos, a la pel·lícula “Lola” (2007) dirigida per Miguel Hermoso i que narra la vida de l’artista Lola Flores (La Faraona).

 

La visió internacional de la seva forma de concebre el flamenc l’ha portat davant de personatges de rellevància pública com la Duquessa D’Alba, la duquessa de Cornualla, Camilla Parker Bowles o l’Emperador del Japó Naruhito.

Espectacle

Exclusive Programming September-October