Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Bajarí, el documental sobre el Flamenc a Barcelona

El Flamenc a Barcelona té una tradició històrica des de fa dècades. El documental Bajarí busca retratar la cultura gitana i les arrels del flamenc a la ciutat de Barcelona en una cinta dirigida per Eva Vila i en primera persona a través dels propis artistes. Bajarí -nom amb el qual alguns gitanos van cridar a Barcelona en idioma calò- narra l'arribada de la bailaora Karime Amaya (neboda néta de la gran bailaora Carmen Amaya) a Barcelona i explica el seu treball en un nou espectacle amb artistes locals. El documental compta amb la col·laboració de Tablao Flamenco Cordobes en la seva producció i algunes escenes estan rodades en aquest espai artístic dedicat al flamenc en estat pur.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Bajarí

El Flamenc a Barcelona té una tradició històrica des de fa dècades. El documental “Bajarí”, que emet Canal 33 aquest dimarts 5 de juny, busca retratar la cultura gitana i les arrels del flamenc a la ciutat de Barcelona a través d’una cinta dirigida per Eva Vila i en primera persona a través dels propis artistes . Bajarí -nom amb el qual alguns gitanos van cridar a Barcelona en idioma calò- narra l’arribada de la bailaora Karime Amaya (neboda néta de la gran bailaora Carmen Amaya) a Barcelona i explica el seu treball en un nou espectacle amb artistes locals.

El documental compta amb la col·laboració de Tablao Flamenco Cordobés en la seva producció i algunes escenes estan rodades en aquest espai artístic dedicat al flamenc en estat pur. A més, en el film participen artistes que són fidels a Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona com Karime Amaya, Justo Fernández El Tuto o Juan Manzano El Coco.

Bajari Flamenco Barcelona

Sinopsi i Actors

Sinopsi: Karime Amaya arriba a Barcelona per reviure la trajectòria flamenca de la seva tia àvia Carmen Amaya. La mare de Karime, Mercedes Amaya ‘La Winny’, s’uneix des de Mèxic per preparar un gran espectacle amb els millors artistes de la ciutat. Junts descobriran l’esperit de Bajarí, la ciutat de Barcelona en caló, la llengua dels gitanos. Mentrestant, Juanito està a punt de complir el seu somni: tenir un parell de botins vermells amb els que convertir-se en el millor bailaor de flamenc. Les històries entrellaçades buscaran transmetre la història d’una cultura flamenca que es basa en el ball.

Actors: Luis Santiago Aguilar, Santiago Aguilar, Joan Amaya, Karime Amaya, Mercedes Amaya La Winny, Edu Cortés, Juan Cristóbal, Agustín Espín …

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more