Tornar a les notícies
maig 22, 2022

“Camarón: Flamenco y Revolució”

"Camarón: Flamenc i Revolució" és la nova pel·lícula dirigida per Alexis Morante que s'estrenarà al Festival de Cinema de Màlaga el 20 d'abril.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

La historia detrás del mito

“Camarón: Flamenc i Revolució”, dirigida per Alexis Morante, s’estrena al Festival de Cinema de Màlaga el 20 d’abril i arribarà als cinemes l’1 de juny.

La pel·lícula està narrada per Juan Diego i produïda per Canal Sud, Mediaevents i Lolita Films amb la participació de Netflix i Universal en associació amb FilmStar i Ulula Films.

En aquesta obra es vol mostrar un nou acostament a la seva persona, homenatjant també el 25 aniversari de la seva mort. Pretén ensenyar la història darrere del mite i transmetre per què Camarón està a l’altura de les grans llegendes de la música internacional.

“En qualsevol lloc dels Estats Units, a una figura d’aquest calibre, quan es compleixen 25 anys de la seva mort, se li hagueren fet tota mena d’homenatges i celebracions. Passa així amb les estrelles del blues o del jazz. A Camarón no es li havia fet justícia amb una pel·lícula documental de cinema “, comenta el director.

Camarón va ser una figura imprescindible per a la música del segle XX, se’l considera un dels millors cantaores de flamenc de tots els temps i un revolucionari del cant que va contribuir al renaixement del gènere.

La unicitat d’aquest projecte prové també de l’accés que han tingut els creadors a l’arxiu inèdit de la família on es troben vídeos, fotografies i documents d’aquesta llegenda. Podrem veure escenes com la de Camarón tocant la guitarra al costat de la piscina oa la que observa a un pastor a l’església del culte al que el va portar la seva vídua.

Tot l’equip de la pel·lícula es trobarà al Festival de Cinema de Màlaga per a la seva presentació.

 

       

 

Sinopsis

El 5 de Desembre de 1950 naixia Camarón de la Isla, la figura que va revolucionar l’art del flamenc. Injuriat pels puristes i convertit en tota una icona per al públic i en un referent per al poble gitano, Camarón va portar una vida sempre al límit. Un geni avançat al seu temps cridat a ser un dels artistes més influents i determinants del segle XX malgrat la seva prematura mort el 1992. A través de la veu en off de Juan Diego i de material audiovisual inèdit, ‘Camarón: Flamenc i revolució ‘descobreix la persona darrere del mite, així com el llegat universal de la seva obra 25 anys després de la seva mort.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more