Tornar a les notícies
maig 22, 2022

El Pla de l’Os (Llano del hueso)

Segurament no hi ha obra més trepitjada en el món que el paviment de ceràmica del gran artista Joan Miró, que es troba a terra, en la transició entre la Rambla Caputxins i la de Sant Josep, en un lloc tan bulliciós conegut com al Pla de l'Os.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Segurament no hi ha obra més trepitjada en el món que el paviment de ceràmica del gran artista Joan Miró, que es troba a terra, en la transició entre la Rambla Caputxins i la de Sant Josep, en un lloc tan bulliciós conegut com al Pla de l'Os.

Joan Miró sàvia mirar les coses amb els ulls innocents d’un nen, i aquest obra representada a terra és un bon exemple de colors vius, formes simples i alegres.

Antigament, quan la Rambla encara era una riera, aquí confluïa el rierol del Pi, que després ha donat nom a un gegant, una plaça i una bonica església.

El divertit nom del Pla de l’Us sembla que fa referència burlesca a la gent que antigament prenia el sol i descansava ociosament en aquest lloc ja que en català L’Us Sacre (os sacre) és sinònim de mandra.

Però com a la Rambla no té una sola denominació, aquest lloc cèntric se li coneix com Pla de la Boqueria, ja que és on desemboca el carrer que porta aquest nom. Actualment, amb botiga de bijuteria, i en l’edat mitjana, sembla ser que els jueus venien la carn.

El Pla de l’Os és un lloc molt artístic, no només per l’obra de Miró, sinó també perquè disposa de l’edifici més bonic de la Rambla: La Casa Bruno Cuadros, construïda al 1883, i més coneguda com la Casa dels paraigües. Aquesta casa, presidida pel seu emblemàtic drac xinès, la seva ornamentació orientalista i els paraigües oberts de la façana, sembla sortida d’un conte de fades.

Al lateral del Pla de l’Os, en el mateix edifici de la camiseria Xancó, es troba la font de la Boqueria- de 1828 per solucionar els problemes de subministrament d’aigua- amb un escut de la ciutat. A la tardor una parada de castanyes, ofereix en aquest racó, al marge de brunyit central del passeig, un espai d’ambient més recollit.

Amb tot això, el Pla de l’Os és un gran focus d’atrició. A part de la Boqueria, aquí desemboca el carrer del Cardenal Casañas, que s’endinsa al barri Gòtic, d’una banda; i les vivíssimes i cosmopolites carrers de Sant Pau i Hospital, de l’altra.

Es tracta d’una zona molt popular, amb la seva quantitat de botigues, hotels, bars i restaurants, niu de turistes despistats amb un mapa i pendents de caçar les millors fotografies, gent que surt i entra de la boca de metro com si d’un formiguer es tractés, els animadors de les terrasses fent mim i tocant el acordión, les parades ambulants de poetes vagabunds; la gent que va al mercat, el complex gòtic de la Biblioteca Central, a la Catedral …

 

Si també us interessa reservar visites al voltant de Barcelona, us recomanem que visiteu Barcelona Day Tours. Ofereixen recollida des del seu hotel o el port i recorren en un petit grup

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more