Tornar a les notícies
maig 22, 2022

José Maya, Juan de Juan i Karime Amaya a Tablao Flamenco Cordobes a l’agost

La millor dansa flamenca torna a Barcelona a través de Tablao Flamenco Cordobes. Entre l'1 i el 30 d'agost, el tablao històric, ubicat a Las Ramblas des de 1970, acollirà l'espectacle 'Trobades al Pinnacle of Dance', que inclourà un gran elenc d'artistes flamencs, com els ballarins José Maya, Juan de Juan i Karime Amaya, a més d'altres grans artistes internacionals com la cantaora María del Mar Fernández, que es farà càrrec de Flamenc Barcelona en agost. Fundada el 1970 per una família d'artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes s'ha conegut des dels seus inicis per l'alta qualitat dels seus artistes.  

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

José Maya, Juan de Juan and Karime Amaya

José Maya va néixer a Madrid en una família gitana d’artistes, pintors, actors i escriptors. Va començar la seva carrera com a ballarí a l’edat de nou anys i des de llavors no ha deixat de créixer la seva carrera artística. José Maya ha compartit l’escenari i ha col·laborat amb artistes internacionals com Ketama, Antonio Canales, Enrique Morente, Tomatito, Güito, Rafael Amargo, Farru, Farruquito i Carmen Cortés, entre altres, i ha obert per artistes mundials com Beyoncé, Björk i Marc Antonhy. Entre els premis recaptats al llarg de la seva carrera, es troba el Premi Copa Pavón o millor ballarí al Certamen Coreogràfic del Teatre Albéniz de Madrid. També va estrenar el seu propi espectacle, ‘El veler de les Roses’, al Teatre Albéniz de Madrid i al corral de comèdia d’Alcalá de Henares.

Al costat de José Maya serà Juan de Juan, ballarina nascuda a Sevilla i criada a Morón de la Frontera, una de les poblacions més flamenques d’Andalusia i on va començar la seva fructífera carrera. A l’edat de 7 anys, va començar a ballar a l’acadèmia Juan Triana i, poc després, va començar a rebre classes de Juana Amaya. Als 16 anys es va incorporar al Ballet Flamenc d’Antonio Canales i va acabar sent el primer ballarí de la companyia. Juan de Juan ha recorregut per tot el món, incloent Nova York, Hong Kong, París i Milà

Finalment, el gran Karime Amaya, membre de la família Amaya i grandniece de “La Capitana” Carmen Amaya, la ballarina més famosa de tots els temps, participarà amb els ballarins. Karime Amaya va debutar a l’edat de 9 anys i des de llavors ha actuat en festivals com el Festival Internacional d’Albuquerque als Estats Units, el Festival Flamenc de Quito, el Festival d’Art Flamenc de Mont-de-Marsan a França, el Festival d’Art Flamenc de Monterrey i el Festival Flamenc de Jerez , entre molts altres.

 

Tablao Flamenco Cordobes

José Maya va néixer a Madrid en una família gitana d'artistes, pintors, actors i escriptors.

Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

Fundada el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes s’ha conegut des dels seus inicis per l’alta qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito i Bambino són només alguns dels noms que va arribar a l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant els artistes com els aficionats coneixen el nivell dels seus taulers i avui és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40è aniversari el 2010, es va crear la Fundació Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra l’evolució contínua d’un espai artístic que ja està preparant el 50 aniversari del 2020. A la moment, Tablao Flamenco Cordobes és la sisena atracció més reservada a Espanya en Tripadvisor.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more