Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Flamenc 5 estrelles continúa a Tablao Cordobes de Barcelona

Tablao Cordobes presenta una autèntica antologia del talent en el seu escenari durant el mes de maig, presentant als artistes més importants del panorama actual. Belén López, Karime Amaya i Mercedes de Córdoba són la màxima expressió del ball flamenc en les seves diferents perfils de dones, al qual a més se suma la participació dels balladors José Maya i "El Choro Molina". Amb ells, el ball arriba al seu màxim nivell.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Tablao Cordobes presenta una autèntica antologia del talent en el seu escenari durant el mes de maig, presentant als artistes més importants del panorama actual. Belén López, Karime Amaya i Mercedes de Còrdova són la màxima expressió del ball flamenc en les seves diferents perfils de dones, al qual a més se suma la participació dels balladors José Maya i "El Choro Molina". Amb ells, el ball arriba al seu màxim nivell.

Mercedes de Córdoba, primer premi de ball al XX Concurs Nacional d’Art Flamenc de Córdoba 2013, és una bailaora de prestigi internacional que, ja en els inicis de la seva carrera, va optar per Tablao Cordobes com la millor escola possible per desenvolupar la seva tècnica. Ara, amb una carrera consolidada i diversos premis a l’esquena, torna a actuar al mític tablao de la Rambla de Barcelona.

La bailaora Belén López, Premi Nacional de Flamenc “Mario Maya” 2004 i Premi a l’Artista Revelació pel Corral de la Pacheca 2005, ha estat una de les artistes estrelles durant el mes d’abril i ha prorrogat les seves actuacions fins el 15 de maig .

Karime Amaya és neboda-néta de la ‘bailaora’ universal més gran i venerada de tots els temps: Carmen Amaya. Acaba de tornar dels Estats Units, on va actuar al costat d’artistes de primera talla, com Jesús Carmona, portant el flamenc als teatres més emblemàtics dels Estats Units, com el Carnegie Hall, el Lincoln Center o el New York City Center de Nova York; el Symphony Center de Chicago o el Palace of Fine Arts de San Francisco.

La carrera de José Maya, Millor Ballarí al Certamen de Coreografia del Teatre Albéniz de Madrid 2010, ha estat imparable, arribant a actuar com a teloner de destacades estrelles del pop internacional com a artista convidat de Marc Anthony en la seva gira espanyola “Va valer la pena” i ha col·laborat amb artistes nacionals de primera línia, com el Güito, Ramon el Portuguès, Javier Barón, La Xina, Estrella Morente, Gerardo Núñez, Carmen Cortés, Belén Maya, Ketama, …

“El Choro Molina” ha actuat en moltes penyes i teatres andalusos i ha treballat en les companyies d’Israel Galván, Eva la Yerbabuena (amb l’espectacle “Eva”), Mercedes Ruiz i Rafael Campallo, actuant al Festival Flamenc de Monterrey de Mèxic , a l’International House de Philadelphia, The Danny Kaye Playhouse a Nova York, el Festival de Miami i un llarg etcètera.

Flamenc 5 estrelles també disposa d’un elenc de cantaores de luxe: Antonio Villar, que des de l’any 2001 fins a l’actualitat alterna el seu treball en les companyies de Farruquito i de Tomatito; La Tana, que va començar la seva carrera professional cantant per a companyies com la de Joaquín Cortés o la de Farruquito i que va ser fitxada per Paco de Lucía després que aquest l’escoltés cantar en un bar sevillà; i Guillermo Camps “Morenito d’Illora”, que, a més de col·laborar de forma continuada en els elencs dels principals tablaos nacionals, està duent a terme una gran tasca com a productor, promocionant a nous valors o artistes consagrats.

L’elenc el completen, al toc, el guitarrista Joan Campallo, Carlos Enrique Jiménez i David i Israel Cerreduela, fill i nét, respectivament, del Nani, guitarrista d’conegut talent en l’àmbit professional del flamenc.

Per totes aquestes raons, es pot afirmar que Flamenc 5 estrelles és un autèntic espectacle cimera del flamenc actual. No us ho perdeu!

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more