Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Hugo López, artista regular de Tablao Flamenco Cordobes cada any, guanya el Premi Desplante al Festival de les Mines

Hugo López de Còrdova acaba de guanyar el primer premi al Festival Internacional de Cante de les Mines. El bailaor, regular al Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona cada any, va guanyar el premi Desplante de Baile a l'esdeveniment celebrat a l'Antic Mercat de la Unió.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Hugo López acaba de guanyar el primer premi al Festival Internacional de Cante de les Mines. El bailaor, artista flamenc regular del Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona, ​​va guanyar el premi Desplante de Baile a l’acte celebrat a l’Antic Mercat de la Unió.

 

Hugo López és ballarí flamenc nascut el 1989 a Còrdova. Després de començar la seva formació al Conservatori Professional de Dansa de la mateixa ciutat i amb la seva mestra de germana i ballarina Encarna López, la ballarina va continuar els seus estudis al Centre Andalús de Dansa de Sevilla durant dos anys. És en aquests moments on coneix i amplia la seva experiència en dansa flamenca amb Ana María Bueno, Juanjo Linares o Trinidad Sevillano entre d’altres.

 

Des que era petit, Hugo López va valer la pena en el món del flamenc i el 2003 va guanyar el Premi Ciutat de Cordoba. El 2006 va guanyar el primer premi al Concurs Nacional de Villa de Mijas ia l’edat de 19 anys -amb la companyia Nañi Paños i Rafael Estévez- va guanyar el premi al millor espectacle al Festival de Jerez amb l’obra “Flamenco XXI: Ópera , cafè i puro “(2008).

 

Deu anys més tard, el 2018, Hugo López va tornar a guanyar un premi a la seva esquena. En aquesta ocasió, la ballarina de Còrdova va guanyar el premi Desplante de Baile al Festival Internacional de Cante de les Mines. El guardó al millor vocalista va anar a María José Ruiz Morales (coneguda com María José Carrasco), que va guanyar la Làmpara Minera a la 58 edició del festival.

Tablao Flamenco Cordobes

The dancer from Cordoba won the Desplante prize at the Festival Internacional de Cante de las Minas

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more