Tornar a les notícies
juliol 26, 2018

Jesús Carmona, el flamenc més internacional de Barcelona

La cultura flamenca a Barcelona compta amb un ambaixador internacional de reconegut prestigi: l'artista flamenc Jesús Carmona. El ballarí flamenc, nascut a Barcelona, està present a Tablao Flamenco Cordobes fins a finals de juliol abans de continuar la seva gira per tot el món amb el seu espectacle de dansa. Jesús Carmona va començar la seva formació a l'edat de set anys. És llicenciat en Dansa i Flamenc Espanyol per l'Institut del Teatre i la Dansa de Barcelona i també ha estat format per professors com Bárbara Kasprovich, César Casares, Sonia Poveda, Antonio Canales, María Magdalena, Eva Yerbabuena i Manuela Carrasco, entre altres.

juliol 26
Tablao Flamenco Cordobes

Cultura flamenca a Barcelona

La cultura flamenca a Barcelona compta amb un ambaixador internacional de reconegut prestigi: Jesús Carmona. El ballarí flamenc, nascut a Barcelona, ​​està present a Tablao Flamenco Cordobes fins a finals de juliol abans de continuar la seva gira per tot el món amb el seu espectacle de dansa.

Jesús Carmona va començar la seva formació als set anys. És llicenciat en Dansa i Flamenc Espanyol per l’Institut del Teatre i la Dansa de Barcelona i també ha estat format per professors com Bárbara Kasprovich, César Casares, Sonia Poveda, Antonio Canales, María Magdalena, Eva Yerbabuena i Manuela Carrasco, entre altres.

El ballarí va començar la seva carrera professional al Teatre Zorrilla als 16 anys i des d’aquell moment no va deixar de créixer. El 2006 va presentar el seu espectacle ‘El Silenci de la Lluna’ i va passar a formar part del Ballet Nacional d’Espanya. Un any més tard, es va fer càrrec de First Dancer de la companyia, participant en espectacles com ‘Ritmos de Alberto Lorca’. El 2010, va participar en la gira de Rojas y Rodríguez al continent asiàtic i va impartir cursos en països com Itàlia, Holanda, Índia i França. Dos anys més tard, va participar a la companyia de Pastora Galván, va guanyar el Trofeu de Desplante al 52è Festival Internacional de Cante de les Mines de la Unió i va col·laborar en l’espectacle de Duquende com a ballarí principal.

Tablao Flamenco Cordobes

Jesús Carmona va començar la seva formació a l'edat de set anys

Jesús Carmona

A finals de 2015, Jesús Carmona va presentar el seu nou espectacle ‘IMPETU’S’ al Teatre Apolo de Madrid. Després de presentar-ho el 2016 al Festival de Flamenc de Jerez, l’any següent va viatjar a diversos llocs del món com Los Angeles, Santiago de Xile, Miami i Albuquerque. El 2017 va recórrer el continent americà i va participar en la Gala Flamenca produïda pel Festival Flamenc de Londres, Miami i Nova York, la Suma Flamenca de Madrid i el Festival de Mont de Marsan, França. Aquest any reeixit continua amb classes a Japó, EUA, Brasil, Xile, Argentina i Espanya. A més, debuta amb la seva companyia a Austràlia.

El 2018 comença l’any amb la producció ‘Camino’ per a un tablao important a Madrid i participa amb ‘IMPETU’S’ a Londres, Manchester, Boston, Nova York i Portland, rebent grans crítiques i descrites per The New York Times com ‘A Fenomen del món flamenc ‘.

El 6 d’abril de 2018, Jesús Carmona va estrenar l’AMATØR al Teatre Juan Bravo de Segòvia i després el va portar al Reial Coliseu de Carles III a l’Escorial.

L’any 2018 Jesús Carmona estarà amb IMPETU’S a l’Òpera de Dubai i al Centre d’Arts Suzhou a la Xina i amb AMATØR al Teatre Irvine Barclay de Los Angeles. A més, durant el 2018 i el 2019 mantindrà el projecte pedagògic ‘Eissay of a Life’.

Entre els seus premis més destacats destaquen el premi Millor Dancer Millor al XX Concurs de Dansa Espanyola i Flamenca a Madrid el 2011, el Premi Desplante al Festival de Mines de la Unió el 2012, tres nominacions als Max Awards per a les Arts Escèniques en 2015 i els actuals Lukas Awards al Regne Unit per a la millor intèrpret de dansa i la millor producció de dansa amb IMPETU’S.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more