Tornar a les notícies
maig 22, 2022

La bailaora ‘La Chana’ dóna una lliçó magistral a la conferència ‘Entreu aquí i allá’

Dimarts passat 25 de febrer, la bailaora gitana catalana Antonia Santiago Amador 'La Chana', va impartir una conferència al Teatre Ovidi Montllor dirigida als alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre, on s'imparteix l'especialitat de dansa espanyola. La xerrada, titulada "Entre aquí i allà" i dirigida per Eva Navas, va comptar amb una introducció a càrrec de la ballarina i coreògrafa Beatriz del Pozo, que va anunciar el projecte de realització d'un documental sobre la bailaora. L'acte va ser un homenatge a aquesta important figura de la dansa i va evidenciar la vinculació que té l'Institut del Teatre amb ella.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

La charla, promovida por el Institut del Teatre, permitió a los asistentes profundizar en las vivencias artísticas y personales de la bailaora

Dimarts passat 25 de febrer, la bailaora gitana catalana Antonia Santiago Amador ‘La Chana’, va impartir una conferència al Teatre Ovidi Montllor dirigida als alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, on s’imparteix l’especialitat de dansa espanyola. La xerrada, titulada “Entre aquí i allà” i dirigida per Eva Navas, va comptar amb una introducció a càrrec de la ballarina i coreògrafa Beatriz del Pozo, que va anunciar el projecte de realització d’un documental sobre la bailaora. L’acte va ser un homenatge a aquesta important figura de la dansa i va evidenciar la vinculació que té l’Institut del Teatre amb ella.

Al llarg de dues hores, ‘La Chana’ va explicar la seva trajectòria vital vinculada al món de la dansa, recordant els seus orígens i els moments de grans dificultats personals i artístiques, doncs llavors era difícil que una dona pogués dedicar-se professionalment al ball. De manera autodidacta i amb gran esforç i perseverança, la bailaora va aconseguir forjar-se una gran carrera professional i un estil únic, fins al punt que va aconseguir un gran reconeixement internacional, convertint-se en ambaixadora de la dansa espanyola arreu del món.

L’èxit de la conferència va ser tal que fins als alumnes de l’Institut del Teatre van publicar el següent comentari d’agraïment a les xarxes socials:

Sense paraules davant el que va passar ahir durant la conferència de ‘La Chana’ a l’Institut del Teatre. Allò va ser més que una lliçó magistral, va ser una lliçó de vida. La Chana va buidar la seva ànima davant de tots nosaltres, dedicant una especial atenció als joves alumnes que l’escoltaven embadalits, absorts, gairebé sense respirar i contenint les llàgrimes de la emoción.Gracias mestra pel teu saber, les teves paraules i, sobretot, la teva gran amor cap a la dansa i cap a les persones.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more