Tornar a les notícies
maig 22, 2022

La Rambla de Barcelona; La Rambla Canaletes

Ja a dalt de tot de la Rambla, el passeig pren el nom de Rambla de Canaletes fins arribar a Plaça Catalunya, que fa de pont entre els barris de Ciutat Vella i l'Eixample. Aquesta rambla és un dels llocs més populars de la ciutat, per la seva element característic, la seva font, la font de Canaletes.

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Ja a dalt de tot de la Rambla, el passeig pren el nom de Rambla de Canaletes fins arribar a Plaça Catalunya, que fa de pont entre els barris de Ciutat Vella i l'Eixample. Aquesta rambla és un dels llocs més populars de la ciutat, per la seva element característic, la seva font, la font de Canaletes.

Ja a dalt de tot de la Rambla, el passeig pren el nom de Rambla de Canaletes fins arribar a Plaça Catalunya, que fa de pont entre els barris de Ciutat Vella i l’Eixample. Aquesta rambla és un dels llocs més populars de la ciutat, per la seva element característic, la seva font, la font de Canaletes.

El nom de la font és originari de les torres de la muralla medieval que rodaven Barcelona, ​​situades a dalt de tot de la Rambla, anomenades Canaletes, per les quals passaven uns canals d’aigua per proveir d’aigua a la ciutat.

L’aigua de la font vènia d’una mina que encara existeix a Montcada i Reixac, i era tan saludable que una llegenda diu que qui beu aigua de la font de Canaletes sempre torna a Barcelona. Fins a una reina anomenada Maria Cristina, quan va anar a visitar la ciutat, va tornar després de provar l’aigua de la font en un porró.

Avui en dia, el Rec Comptal per on venia l’aigua pràcticament ha desaparegut i les múltiples canalitzacions fan que sigui un misteri saber d’on ve l’aigua que brolla de Canaletes. L’únic que podem afirmar és que l’aigua és potable, tot i que el seu sabor no sigui el millor.

Un dels motius pels quals La Rambla de Canaletes és famosa és per les celebracions de les victòries del Barça. Això es remunta als anys 30 del segle passat, quan ho aficionats al futbol baixaven a la redacció de la revista La Rambla per mirar una pissarra instal·lada davant de la font dels resultats dels equips catalans. Això motivava que les celebracions fossin en aquest mateix lloc. Des de llavors, sempre que guanya el Barça, una multitud es reuneix a la Rambla Canaletes.

I quan no hi ha celebracions, igualment s’apinya la gent per fer tertúlia esportiva, i no és estrany veure al mig del carrer rotlles d’aficionats discutint les seves opinions.

Perlo els entusiastes i fanàtics del futbol només són una petita part de tot el moviment humà que es desenvolupa en aquest rambla, Els hotels, com el Continental i el Lloret, les seus de les ràdios, cafès, botigues, agències de viatges, teatres, com el Capitol, antigament cinema conegut com Can Pistoles perquè només projectaven pel·lícules d’indis i cowboys, converteixen la part superior de la Rambla en un continu flux de gent amunt i avall.

Si hi afegim el rebombori comercial i financer de la propera plaça Catalunya, amb els seus importants bancs i grans magatzems, podem comprovar la magnitud de la Rambla de Canaletes i tot el caràcter popular, de negoci i financer de la zona.

La seva ubicació privilegiada, la gran boca de metro, tot expulsant o empassant contínuament éssers humans, els grans quioscos, la proliferació d’estàtues humanes o d’altres espectacles de carrer, fan i han fet sempre de la Rambla Canaletes una cruïlla d’històries humans i un observatori immillorable. ‘Anys enrere, encara es llogaven cadires per veure la gent passar! Actualment n’hi ha menys, per més còmodes i gratuïtes.

Si també us interessa reservar visites al voltant de Barcelona, us recomanem que visiteu Barcelona Day Tours. Ofereixen recollida des del seu hotel o el port i recorren en un petit grup

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more