Tornar a les notícies
maig 18, 2022

Pol Vaquero, Claudia Cruz i Begoña Arce s’uneixen a Tablao Flamenco Cordobes després dels seus èxits internacionals

El millor flamenc torna a Barcelona amb el Tablao Flamenco Cordobes. L’històric tablao, ubicat a Les Rambles de Barcelona des de 1970, ha reunit des del dissabte 16 de març un repartiment internacional encapçalat pels ballarins Pol Vaquero, Claudia Cruz i Begoña Arce i la cantaora Davinia Jaén i que durarà fins a l'11 d'abril. El repartiment de Tablao Flamenco Cordobes estarà format per guitarristes David Cerreduela, Israel Cerreduela i Tuto, així com cantaores Miguel Rosendo, Luis El Granaíno, Bocaíllo i Zambullo.

maig 18
Tablao Flamenco Cordobes

Pol Vaquero, Claudia Cruz i Begoña Arce

Pol Vaquero és ballarí de Còrdova i es va formar al Conservatori Reial d’aquesta ciutat. A finals dels anys 90 Pol Vaquero es va convertir en ballarina solista del Ballet Nacional i va participar en companyies de la companyia de Vicente Amigo com Japó, Portugal, Israel i Espanya. També ha participat en la companyia d’Antonio Canales; el 2019 ha estat el principal ballarí de l’espectacle ‘Torero’ en el 25è aniversari de la seva estrena en un espectacle representat a Mèxic. El 2007 Pol Vaquero estrena el seu propi espectacle “Antojo” a Barcelona i forma part del projecte “Jóvenes del Siglo XXI” de Tablao Flamenco Cordobes juntament amb Amador Rojas, Rocío Molina i Mónica Fernández entre d’altres. El 2010 es va estrenar amb la companyia Cecilia Gómez, l’espectacle “Cayetana su Pasión” com a coreògrafa i primera ballarina i entre el 2011 i el 2019 va continuar en diverses companyies i la seva, amb espectacles com “Titanium” de Rojas i Rodríguez.

 

 

 

La ballarina de Còrdova anirà acompanyada de la cantaora Claudia Cruz de Cadis, que va començar a ballar als cinc anys. Als deu anys va començar classes de ball amb Charo Cruz i va continuar la seva formació amb grans artistes com Juana Amaya, Israel Galván, Rafaela Carrasco, La Chana o Belén Maya entre molts altres. També ha actuat amb artistes com Sara Baras, La Moneta, El Junco, Niña Pastori o Rancanpino. El 2012 presenta el seu propi espectacle al Bicentenari de les Cortes de Cadis i el 2013 participa com a solista al Festival de Jerez amb l’espectacle ‘Vivencias’ amb Antonio El Pipa i a l’espectacle ‘En la Raíz del Flamenco’ amb artistes com Farruquito, Remedios Amaya, Juan de Juan i Pastora Galván. Claudia Cruz també ha viatjat a tot el món, inclosos els Estats Units, el Japó i els països europeus. La dona nascuda a Cadis acaba d’estrenar el seu nou projecte, titulat ‘Hilenco’, en el qual paga un homenatge al flamenc a Michael Jackson.

 

 

 

El repartiment de ball es completa amb Begoña Arce, nascuda a Cadis, i amb Claudia Cruz. La bailaora va començar els seus estudis als vuit anys amb mestres de flamenc com Israel Galván, Antonio Canales i Eva la Hierbabuena, entre d’altres. Als 12 anys va rebre el premi del Festival de Dansa Atlàntica i va participar a “Los caminos del flamenco” de Charo Cruz. Begoña Arce també ha representat Cadis al Festival de Flamenc de Berlín i ha col·laborat amb Cristina Hoyos a París i Pequín amb l’espectacle “Poema del Cante Jondo” i amb Antonio El Pipa al “New World Flamenco Festival” de Los Angeles. El 2014 participa a la fira d’Adela Campallo i Rafael Campallo a la Biennal de Sevilla i al Festival de Jerez el 2015 i es classifica com a finalista al Festival Internacional del Cante de Las Minas. A més, també treballa com a coreògrafa, protagonista i directora dels seus propis espectacles com “Mirando al Otro”, “Flamenc al Tablao”, “Al Compás de la Palabra” i “Sonata per un Cos”.

Pol Vaquero, Claudia Cruz, Begoña Arce i Davinia Jaén

Tablao Flamenco Cordobes

Tablao Flamenco Cordobes

Fundat el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes es va caracteritzar des de la seva creació per la qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito o Bambino són només alguns dels noms que van passar. durant l’etapa de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant artistes com aficionats coneixen el nivell de les seves taules i avui dia és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40 aniversari el 2010, es va crear la Fundació Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra la contínua evolució d’un espai artístic que ja prepara el seu 50è aniversari per a l’any 2020.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more