Restaurant Flamenc Barcelona

Descobreix el nostre Tour de Gastronomia Tradicional, la nostra atmosfera i entorn inigualable amb vistes a la Rambla al nostre Restaurant Flamenc Barcelona.

La nostra cuina
La nostra cuina
Menú
Menú
Atmosfera
Atmosfera

Tour de Gastronomia Tradicional

Tablao Flamenco Cordobes

Més de 40 especialitats de la gastronomia espanyola i catalana

Barcelona, ​​una de les capitals de la dieta mediterrània, és internacionalment coneguda per la seva nova cuina. Restaurants com el Celler de Can Roca, Abac, El Bulli o al Racó de Can Fabes són llocs de culte, tant per a turistes estrangers com per als nacionals. Vam dissenyar, amb motiu de la celebració del nostre 45º Aniversari, un apassionant Tour de Gastronomia Tradicional d'especialitats, presentades d'acord amb els cànons de la nova cuina. El visitant gaudeix d'un Tour de Gastronomia Tradicional format per més de 40 especialitats, amb especial èmfasi en paelles i arrossos. Els nostres clients viatgen per Catalunya a través de plats com els Canelons d'Espinacs i Tomàquets deshidratats al Sol, o els Macarrons a la Barcelonina, al sud a prendre un Salmorejo Cordobés, al nord amb uns Pintxos d'Euskadi, a Galícia a provar el seu meravellós Pop a Feira oa la mateixa Puerta del Sol de Madrid a degustar uns Xurros amb Xocolata, sense oblidar la internacional Paella Valenciana. Tot això presentat per un excel·lent servei que s'encarrega tant de servir com de presentar els plats així com les begudes, que estan incloses. Tota l'oferta gastronòmica es reposa sistemàticament sense limitacions de cap tipus, procurant sempre fer sentir al visitant una gran sensació d'abundància i servei.

Bon profit!

Tablao Flamenco Cordobes
Tablao Flamenco Cordobes
Tablao Flamenco Cordobes
Tablao Flamenco Cordobes

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more

Menú Tour Gastronomia Tradicional

Presentem una panoràmica de la gastronomia tradicional catalana i espanyola amb el tamís d'una presentació contemporània. Confecció diària i pròpia...

Llegeix més

Menú Tour de Gastronomia Tradicional Opció Vegana

Per als nostres clients vegans, tenim l’opció d’ampliar l’oferta vegana que trobaran al nostre Tour de Gastronomia Tradicional amb una...

Llegeix més

Servei Degustació de Tapes

Disponible només en dates especials. Tablao Flamenco Cordobes ofereix un doble servei de degustació de tapes: tradicionals i veganes, que...

Llegeix més

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more

La Atmosfera

La decoració de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, inspirada en les formes i l'arquitectura nassarita de l'Andalusia de finals del segle XV, ha estat realitzada artesanalment porlos restauradors oficials de l'Alhambra de Granada, Napoleon Morillas i Antonio Zubeldia. La nostra fidelitat a aquests motius decoratius vol recordar a la cultura àrab-andalusa com una de les fonts de les que beu l'arrel del flamenc.

Tablao Flamenco Cordobes

Orígens de l'Art Nazarí

L'art Nazarí o art granadí representa l'última etapa de l'art hispanomusulmà. La seva fase de desenvolupament comprèn des del segle XIII fins al XV i va establir les bases per al futur naixement de l'art mudèjar. La seva principal zona d'influència es va estendre pel Regne Nazarí de Granada, Barbaria i diverses zones de la Península Ibèrica. L'origen de l'art nazarí s'inicia amb el declivi de l'imperi almohade, aclaparat per la proliferació de petits regnes en al-Andalus durant els segles XIII i XV. Anys després, en 1237, naixia el regne nassarita i la seva capital va ser situada a Granada durant més de 200 anys. L'anomenada Reconquesta dels cristians va ser incrementant la pressió i obligant al regne a cedir terreny fins que, el 1492, Granada capitulava i amb ella l'últim bastió islàmic, posant fi a l'art nassarita en al-Andalus. El principal paradigma d'aquest art el trobem de forma incontrovertible a l'Alhambra de Granada. El seu nom significa Castell Vermell i prové de l'àrab "Qalat al-Ambra". El fascinant edifici sintetitza l'arquitectura palatina islàmica amb l'arquitectura militar, que aporta elements de fortificació. La construcció ha estat reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i és un símbol incomparable de l'arquitectura palatina islàmica. L'Alhambra, sumada al conjunt d'edificis i construccions de Granada permeten, per la seva forma, colors i estil, establir el marc general d'aquest art com a evolució de l'art hispanomusulmà. Són característiques d'aquest art les ornamentacions complexes, utilitzades per emmascarar la pobresa dels materials de construcció com guixeries d'estuc, sòcols de enrajolat o decoració pintada. Un altre tret molt comú és la columna de fust cilíndric i el capitell de dos cossos, similar a les decoracions del tablao, un cilíndric decorat amb cintes i un altre cúbic amb ataurique. Les cobertes de fusta se solen alternar amb voltes de mocàrabs realitzades en estuc i els arcs més habituals són de mig punt peraltat i angrelados.

Tablao Flamenco Cordobes
Tablao Flamenco Cordobes

Relació amb el tablao

La majoria d'experts coincideixen en relacionar la música àrab amb el flamenc, tot i així resulta impossible saber-ho amb certesa a causa de que la transmissió de coneixements en aquella època es realitzava de forma oral. L'explicació més acceptada sosté que el flamenc es va desenvolupar sobre una base de música popular i andalusí, creant així uns melismes amb grans influències d'elements àrabs a Andalusia a principis del segle XX. Segons l'estudiós del flamenc, HipólitoRossy, poden trobar multitud de similituds entre el flamenc i la cultura musical àrab: "... en l'ocupació constant i abusiu de notes d'adorn, trinats, melismes, arrossegaments o portamentos (...) El ocupació de recolzaments ascendents en començar el cant o alguns girs o frases dins el mateix cant (...) la inclusió en el flamenc de la zambra mora i la seva influència en alguns cants murcians i andalusos, com el tango flamenc, el taranto i la rondenya binària. "Aquesta música i aquest art es va desenvolupar en els tablaos flamencs, escenari històric d'aquest art que ha influenciat de manera indubtable algunes formes d'expressió de l'art i la cultura espanyola dels segles XIX i XX.

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more
Descobriu el nostre Restaurant Gastronòmic Flamenc, el nostre ambient i un entorn incomparable amb vistes a La Rambla al millor Restaurant Show de Barcelona. Tablao Flamenco Cordobes presenta una experiència única. L’històric tablao flamenc de Barcelona, ​​situat a la Rambla i que el 2020 celebra el seu 50è aniversari, ofereix una visita gastronòmica a través de més de 40 especialitats de cuina espanyola i catalana. La gastronomia de Tablao Flamenco Cordobes s'encarrega de tots els detalls i fa una selecció de plats amb varietats vegetarianes, veganes, halals i sense gluten entre d'altres. Entre els plats que els nostres clients poden trobar són les paelles, el pop gallec, les amanides, els gaspatxos, les carns, els peixos, els xurros amb xocolata o pastissos casolans, entre moltes altres especialitats que es repeteixen sistemàticament i amb begudes il·limitades. Abans de gaudir d’un espectacle de flamenc únic a Barcelona, ​​els nostres clients poden fer un recorregut per la gastronomia de les terres d’Espanya i Catalunya en un espai caracteritzat per la seva decoració nazari feta per Antonio Zubeldia i Napoleon Morillas, restauradors oficials de l’Alhambra de Granada.