flamenco

El Flamenco Barcelona i Luis Adame

Luis Pérez Martínez, més conegut en la indústria del Turisme com Luis Adame (el seu antic nom artístic), cumplirá 75 anys al juliol de 2.013.

Luis Pérez Martínez, més conegut en la indústria del Turisme com Luis Adame (el seu antic nom artístic), cumplirá 75 anys al juliol de 2.013.

Músic de professió, va cursar la carrera de violí al Conservatori de Música de Madrid. Aquesta formació li deixaria una empremta personal definitiva: a la creativitat, la passió i originalitat que caracteritzen la seva activitat empresarial, s'uneixen el rigor, l'autodisciplina i l'autoexigència propis de l'estudi de qualsevol instrument.

Amb el temps, Luis es decantaria per un altre instrument: la guitarra. A través d'aquest coneixement, va desembocar en el flamenc. Treballant dia a dia amb la seva dona, Irene Casares - més de 45 anys d'matrimoni-, va viatjar per tot el món amb les més grans companyies de dansa de l'època: Antonio, Marienma, Maria Rosa ......... .....

Tota aquesta experiència vital i de coneixement artístic, unida al rigor propi del músic, el van convertir en un profundíssim coneixedor del flamenc i de l'espectacle. Base fonamental de la indústria que desenvoluparia després.

En 1.970 Luis i Irene, que han organitzat la seva pròpia companyia de dansa, desembarquen en el seu destí: Barcelona. La Rambla.

Els ha contractat ni més ni menys que una institució del Turisme a Barcelona: Joan Gaspart Solves. Van a treballar en un petit local anomenat Cordobés. Està situat al cor de la ciutat: la Rambla. El local és propietat de Juan Gaspart i un altre llegendari empresari de Barcelona: Matías Colsada, l'important empresari del Paral·lel.

En poc temps, Joan Gaspart li proposa assumir la direcció del local. Durant diversos anys Luis treballa per Cordobés, integrat en la cadena Husa, on fa tants i tan bons amics, i s'inicia en la indústria del Turisme i l'Hostaleria. Amb el temps adquiriria la propietat del negoci i del local.

El seu tarannà inquiet el porta a abordar ambicioses empreses, complementàries al seu treball per Cordobés, totes elles dins el ram tant de l'espectacle, com de l'Hostaleria:

· Produeix una ambiciosa obra musical per al Teatre, "Andalusia en Peu", dirigida per Angel Tamayo. Reuneix a les més importants figures del flamenc del moment: Miracles, la Susi, Chiquitete, Faico, Fosforito, ....

· Col·labora en la direcció del Restaurant Talaia, a la famosa torre de la Diagonal.

· Assumeix la direcció de l'explotació de les Carpes a la Rambla.

· Crea el Restaurant Espectacle més ambiciós que ha tingut Barcelona, ​​"El Follet". La seva empremta com a lloc d'exquisit i irrepetible, queda en la memòria dels que el van conèixer.



No obstant aixó, l'obra Fonamental de Luis com a empresari, és sens Dubte, Cordobés. El ja mític local de la Rambla.

Durant a els primers anys de su dirección, Luis aconsegueix Fer d'Cordobés un local conegudíssim i Admirat pèls coneixedors del flamenc. És l'època en què Treballa a Cordobés tot el que ara és ja la història irrepetible del flamenc: el MATEIX Camarón de la Isla, Fernanda i Bernarda d'Utrera, Farruco, l'avi llegendari de Farruquito ..... La llista és interminable.

Cordobés és converteix en pedrera i lloc de pas d'artistes Extraordinària. Artistes catalans que fan a els primers passos professionals de la casa com Montse Cortés, -llaura Acompanyant Paco de Lucía-, Miquel Poveda, Juan Manuel Cañizares, i artistes Revelació que fan els Seves primeres aparicions estel·lars a Cordobés: la Yerbabuena, Israel Galván ,. .. També AQUESTA llista és interminable.

Situat a la Rambla, i Dedicat al flamenc, Cordobés adquireix 01:00 Projecció turística cada vegada més i més rellevant, gràcies a la Ingent taverna d'en Lluís.

Amb el temps, Luis dalt ser un Personatge carismàtic i popular a Tots els hotels de 3, 4 i 5 estrelles de la ciutat. Tots els taulells i consergeries dels Hotels el conèixen Bé. Luis capta ALS SEUS clients 1-1, A força d'humanitat i carisma personal. A força de Vendre Bé el que sap Fer bé: calidad i autenticitat. Avui és un soci reconegut i Molt estimat de l'Associació de conserges de les Claus d'Or.

Els Grans Tour Operadors turístics converteixen Cordobés en un clàssic de les Seves estades a Barcelona. Les més importants Companyies Turístiques portin anys confiant en un producte que mai falla. Cordobés és avui 1 excursió obligada a QUALSEVOL Tour de calidad que requalificar a Barcelona.

Les agències de viatges Nacionals més solvents tinença com a Referent a Cordobés per a la nit de Barcelona, ​​tan necessitada de locals d'importància. I en particular, l'mercat de Congressos i Incentius te un important auxili en la calidad que ofereix a Barcelona.

El tradicional topic que relaciona el flamenc amb locals d'ínfima calidad, ha Quedat trencat a la Rambla de Barcelona Gràcies a la feina d'en Lluís. L'espectacle de Cordobés és Admirat i gaudit Tant per Turistes com per exigents Aficionats al flamenc. Luis ha online trobat la manera d'unir la calidad d'1 espectacle Autèntic, amb l'amenitat d'1 bon espectacle accessible a tot público.

En 1.989 Luis Uneix el Servei de Restaurant a d'Espectacle, atenent a la demanda del público habitual de la casa. I Cordobés torna a Tenir Èxit. I trenca 1 Altre topic. Aquell que relaciona una restauració mediocre, Quan acompanya 1 espectacle, Luis aconsegueix 1 cuina tradicional de calidad que acompanya magníficament Uneix espectacle de sobres Conegut ja per su calidad.


Quan arriba el seu 25 Aniversari, en 1.995, Cordobés és ja una institució del turisme a Barcelona. Per celebrar-ho, Luis organitza un concurs de cant, toc i ball que ha quedat en la memòria del flamenc com un moment màgic. Es reuneixen a Barcelona totes les grans figures del flamenc. La cerimònia de lliurament de premis, a les Reials Drassanes de Barcelona, ​​és presidida pel llavors alcalde de Barcelona, ​​Pasqual Maragall, acompanyat de Xavier Casas, i Pilar López, llegenda de la dansa.

Aquest èxit torna a revalidar-se en la celebració del 35 Aniversari.

Avui Cordobés és un local únic a Barcelona. Decorat per restauradors i artesans de l'Alhambra de Granada, segueix sent escenari dels millors artistes del moment. Ha finançat part de les obres de la finca en què s'ubica, tot i no venir obligat a això per tenir accés independent a la Rambla, sempre amb l'objectiu de contribuir a l'ennobliment i imatge de la Rambla. A més ha adaptat les seves instal·lacions a la legislació de supressió de barreres arquitectòniques. Tot això el converteix en un local únic a la ciutat. Des 1.970, és l'únic Restaurant Espectacle que s'ha mantingut obert. I segueix acrescut el seu èxit.

Cordobés és membre de Turisme de Barcelona. És un pes important per a la indústria turística de la ciutat, tant per la seva ubicació a la Rambla, com pel servei de qualitat que presta des de fa tants anys. Les excursions nocturnes a la ciutat tenen un pas obligat per Cordobés. El seu prestigi, i els anys que l'avalen, l'han convertit a més en un local molt conegut fora de les nostres fronteres, especialment entre el públic japonès i italià.

Cordobés, com no podia ser menys per la seva permanent vinculació a la Rambla, és membre de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, amb la qual sempre ha mantingut un corrent de simpatia i col·laboració.

Cordobés és un producte característic de la Rambla: Símbol de la diversitat cultural de Barcelona; del turisme de qualitat que pugna per defensar-se en aquesta artèria de la ciutat; de la lluita de Barcelona per unir cosmopolitisme i autenticitat a un temps: en definitiva les característiques que poden predicar del comerç tradicional de la Rambla. La seva presència contribueix a ennoblir la Rambla, tant en imatge, com en contingut i riquesa. És una excel·lent mostra de la indústria del comerç i del servei que l'Associació d'Amics de la Rambla representa i defensa: el de la qualitat i l'honestedat del servei.

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more