flamenco

Fundació Tablao Flamenco Cordobes

En la nostra opinió, Andalusia i per tant Espanya, han rebut del seu mestissatge racial i històric un llegat artístic d'origen popular, d'una profunditat universal que ha calat i influït en moltes disciplines i manifestacions artístiques del món de la cultura.

En la nostra opinió, Andalusia i per tant Espanya, han rebut del seu mestissatge racial i històric un llegat artístic d'origen popular, d'una profunditat universal que ha calat i influït en moltes disciplines i manifestacions artístiques del món de la cultura. Ens referim a la música, el ball i els cants coneguts genèricament com "Flamenc". La seva riquesa formal i de fons l'ha convertit en Patrimoni de la Humanitat de forma espontània, ja que s'estudia i es practica tant al Japó, com a EUA, i ens el trobem en qualsevol ciutat del món. Hi ha escoles i aficionats de flamenc a tot el món, arribant en alguns països a formar veritables professionals del flamenc, com és el cas del Japó o de tota Hispanoamèrica.

La Fundació neix amb el propòsit de contribuir a revaloritzar els seus fonaments, a aclarir els seus valors, classificar-los i ajudar a la seva permanent protagonisme dins el panorama cultural del nostre país i del món al qual la nostra feina ens permeti arribar. Aquesta Fundació neix des del Tablao Flamenco Cordobes, hereu dels primers cafès cantants i primers escenaris professionals que van treure aquesta música i aquests cants del ritu familiar. El Tablao segueix sent l'escenari on l'aprenentatge és una vivència adquirida sense cap academicisme, des de la pràctica i els mètodes d'aprenentatge més antics del món, l'aprenentatge per imitació i la transmissió oral. La Fundació neix també de l'impuls d'una família de professionals que en compliment de les seves responsabilitats ètiques i estètiques, no dubten a tornar a la seva professió i al seu art, una mica del que aquest els ha donat, i demanar amb tota humilitat la col·laboració dels que se sentin identificats amb els nostres objectius, perquè la veritat és que, al nostre parer, hi ha un cert desordre sistèmic en la projecció, estudi, classificació, aclariment d'aquesta cultura. Seria per a nosaltres un honor, que la Fundació servís de cadena de transmissió, de coordinació i debat, del talent i la saviesa de tants amants d'aquest art, la suma d'esforços seria tan important i útil.


Sense anar més lluny, recentment la fundació ha donat suport a la producció del documental sobre Carmen Amaya i la cultura flamenca i gitana de Barcelona, ​​rica i desconeguda cultura de la qual prové part de la tradició de Tablao Cordobés. Va participar també al festival madrileny dels Estius de la Vila amb un espectacle homenatge a Carmen Amaya, aprofitant que el mateix any en què es va presentar era el centenari de la seva mort. També és de destacar la seva implicació en el programa "Flamenc i Societat", els encontres tracten de buscar formes d'apropar el flamenc a la societat. La Fundació Tablao Cordobés manté el seu compromís amb els seus arrels promovent el coneixement i repercussió de la cultura flamenca.

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more