flamenco

Qué es un espectacle de Flamenc?

L'espectacle que va a gaudir no segueix un guió, no explica una història en particular, sinó que parla de la condició humana en general, o simplement de la vida quotidiana. Música i dansa en estat pur.

El cante jondo és un lament, un crit, un clam, un riure… Petits poemes d'origen popular o de grans poetes de la literatura espanyola, que el cantaor desgrana segons la seva inspiració, sense cap guió, i sense cap altra servitud que el ritme i la classe de cant que interpreta.

Hi ha cants d'amor a la companya o a la mare, de nostàlgia de la terra, de clam des de la presó o el desamor, d'acompanyament a les feines del camp o laments des de la profunditat de les mines… Expressen de vegades goig i alegria, i altres vegades són pura expressió de dolor. El que s'anomenen pals del flamenc conformen un frondós arbre genealògic de multitud de classes de cants, que es recolzen en diferents combinacions rítmiques, i tenen diferents procedències geogràfiques.

Sobre la base del ritme, -fil conductor i màgic-, es recargolen cant, guitarra i ball: mútuament es recreen, inspiren, contesten, contrasten o acompanyen…la improvisació és aquesta part del flamenc que no es pot trobar a la coreografia mil·limetrada d'un teatre o un espectacle audiovisual, i que només es pot viure en un tablao.

Per això no ha de sorprendre's quan, educadament, se li demani silenci. Aquest és el senyal que està vostè contemplant un espectacle flamenc autèntic. El ritme és sagrat, i res no ho ha d'entelar o interferir perquè la interpretació dels artistes sigui exacta i brillant.

Davant d'un espectacle autèntic de flamenc, no cal intentar entendre, sinó simplement deixar-se portar i sentir…que és la millor manera de comprendre i amarar-se d'aquest art.

Gaudireu d'una cultura mil·lenària que es transmet a través de l'emoció, o del que els flamencs anomenem “El Duende” (.. o la màgia, el misteri, l'emoció.. ). Ens encantarà compartir-ho amb vostè a Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona.

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more