Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Basilio

Basilio García Clavero es un artista que ha recorrido todo el planeta participando en espectáculos de flamenco en los mejores escenarios de países como México, Suiza, Italia, China, Holanda, Bélgica, Japón, Venezuela, Inglaterra o Nueva York

Nom: Basilio García Clavero

Lloc de Naixement: Madrid

Basilio García Clavero va néixer al madrileny carrer d’Echegaray en el si d’una família d’artistes i escriptors, on cal ressaltar la trajectòria del seu avi, el mestre Cabell, cèlebre autor d’obres de teatre i cançons com Vi Amargo o Dotze Picarols entre altres .

Amb 14 anys coneix els antics estudis de ‘Amor de Déu’ i comença el seu aprenentatge en l’acompanyament al ball amb mestres com Josele, Maria Magdalena, La Tati, Cristóbal Reyes, Ziro, La Xina o Manolete entre d’altres. Basilio realitza la seva primera gira a França sota el nom “Flamenc Viu” i acompanyat per la ballarina Núria Castejón, el cantaor Pepe Luis Carmona i artistes francesos.

Basilio és un artista que ha recorregut tot el planeta participant en espectacles de flamenc en els millors escenaris de països com Mèxic, Suïssa, Itàlia, la Xina, Holanda, Bèlgica, Japó, Veneçuela, Anglaterra o Nova York a més de al seu propi país Espanya. Basilio també ha compartit escena amb artistes com Farruquito, Manuela Carrasco, Antonio Canales, Joaquín Cortés, Juana Amaya, Adrián Gália, Parrita o Amina entre d’altres. Amb Juan Andrés Maya ha gravat dos dvd-video: “Fúria Amaya” i “Baró de Dolors” a més de ser part de la seva companyia treballant per tots els teatres d’Espanya.

Basilio és un artista que també és autor i compositor de cançons col·laborant en discos de diversos artistes a més de guanyar premis com el XV Certamen de Música i Coreografia de Madrid, el Premi Plantada d La Unió a Múrcia o la Menció d’Honor donada per, entre altres personalitats, per la directora del Ballet Nacional de Cuba Alicia Alonso.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more