Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Carmen Grilo

Inicia els seus estudis de cant a l'any 1992 i debuta amb només 8 anys en el cicle "Nous valors del cant i el ball" de la penya cultural flamenca "El cigró". Actua, a més, en diverses penyes flamenques com "Els xoriguers", "La bona gent", "El vell adoloriment" i el cicle cultural flamenc de la penya "Antonio chacon".

NOM: María del Carmen Grilo Mateos (Carmen Grilo)

LLOC DE NAIXEMENT: Jerez de la Frontera, Cadis

ESTUDIS: Inicia els seus estudis de cant a l’any 1992 i debuta amb només 8 anys en el cicle “Nous valors del cant i el ball” de la penya cultural flamenca “El cigró”. Actua, a més, en diverses penyes flamenques com “Els xoriguers”, “La bona gent”, “El vell adoloriment” i el cicle cultural flamenc de la penya “Antonio chacon”.

TRAJECTÒRIA: L’any 1993 treballa en el teatre “Albeniz” de Madrid, donant un recital en solitari.

El 1995 actua en la “Penya femenina d’Huelva”, davant artistes de la talla de Vargas Llosa, José Sacristan, Fernando Guillen, Francisco Rabal, Paco Toronjo, etc … En el mateix any participa en l’exaltació de la sageta de Jerez i ofereix un recital de cant en solitari a la penya “Tío José de Paula”.

El 1997, passa a formar part de la companyia de Joaquín Grilo, amb qui ha destacat al Palau de la Música de Catalunya i en el II festival de Jerez. A més, va formar part de l’espectacle “Al candela” i “Jácara” el qual es va estrenar al IV festival de Jerez i es va presentar en ciutats com Logronyo, Còrdova, València, etc …

L’any 2000 és cridada per Manolo Sanlúcar per formar part del seu grup i debuta al costat d’ell a Huelva amb l’espectacle “Tres amb follet”.

En 2001 ofereix un recital al “Festival de cant de les mines” i un altre al Palau de Villavicencio, dins de la programació del V Festival de Jerez. En aquest mateix any participa al costat de Manolo Sanlúcar en l’espectacle “Entre amics” de José Antonio, director de la companyia andalusa de dansa. També participa en l’espectacle de Joaquín Grilo “De nit”, que s’estrena al V festival de Jerez. Aquest mateix any actua en diversos programes de televisió com “El rodamón” de Jesús Quintero, “Una flama viva” d’Ortiz Nou, i en l’especial “Zambomba de nit de Nadal” …

El 2002 ofereix un recital dins el cicle “XIV Nits de la placeta” de la penya “Els xoriguers”, a Jerez de la Frontera. Aquest mateix any obté el primer premi de sageta “Placeta”, el 1r premi de sagetes 2002 de la penya “la bona gent” i el primer premi de sagetes a la intèrpret més jove d’aquesta penya.

Entre els anys 2002/2003 realitza una gira per diferents teatres d’Espanya, Europa i Mèxic, amb el mestre de la guitarra Manolo Sanlúcar, al mateix temps compagina les seves actuacions amb la companyia de Joaquín Grilo en diversos teatres nacionals i de l’estranger, com el teatre de la Sarsuela de Madrid, teatre Chaillot de París, Gran teatre de Còrdova i altres de diferents ciutats d’Europa, el Japó i els Estats Units.

En 2003 presenta un espectacle en solitari a la ciutat de Santander “Universitat Menéndez Pelayo”, obtenint un gran èxit, tant de públic com de crítica especialitzada i premsa.

El 2005 actua al festival de “Mont de Marsan” al costat del cantaor José València. El 2006 actua en la biennal de Sevilla al teatre albereda al costat de Manuel Liñán. L’any 2007 actua en solitari a la biennal de Màlaga al costat Argentina i Pastora Galván, en la qual va obtenir molt èxit.

En el mateix any, al festival de Jerez, canta en un espai titulat “Cafè cantant”, mà a mà amb Marina Heredia. També comença a treballar en la companyia “D’grana i or de Mª José Franco, amb la qual va recórrer nombrosos festivals com els de Los Angeles, França, Finlàndia, Sevilla, Jerez, etc …. Més tard també participa en els seus altres dos espectacles “Al compàs del vent” i “Obrint portes”. Des de llavors ha treballat en tots els espectacles de Joaquín Grilo, i va formar part de l’espectacle de Miguel Poveda “Història de viva veu”.

El 2012 va col·laborar en el muntatge de l’espectacle de Manuela Carpio “Amb l’ànima”. A més, va tornar a formar part de l’últim espectacle de Joaquín Grilo “La mar de flamenc”. Actualment segueix la seva carrera en solitari.

FESTIVALS: II Festival de Jerez, IV Festival de Jerez, Festival de cant de les Mines, V Festival de Jerez, Festival de “Mont de Marsan”, Biennal de Sevilla, Biennal de Màlaga, Festivals com els de: Los Angeles, França, Finlàndia, Sevilla, Jerez …

PREMIS: 1r premi de saeta “Placeta”, el 1r premi de sagetes 2002 de la penya “la bona gent” i el 1r premi de sagetes a la intèrpret més jove d’aquesta penya.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more