Tornar als artistes

flamenco

Carmen Young

Ballarina mexicana, originària de la ciutat d'Aguascalientes, Mèxic. Va començar els seus estudis de dansa a l'Acadèmia "Flamenco Vive".

Ballarina mexicana, originària de la ciutat d’Aguascalientes, Mèxic.

 

Va començar els seus estudis de ball a l’Acadèmia “Flamenc Viu”.

 

Des dels vuit anys va començar a prendre cursos amb Cristóbal Reyes amb qui va estudiar durant la seva estada a Madrid el 2001. Des del 2012 ha continuat els seus estudis a Madrid i Sevilla, sent els seus principals mestres, Antonio i Manuel Reyes, Javier Barón, Carmelilla Montoya i Milagros Mengibar; també ha estudiat amb Luisa Palicio, Mercedes de Còrdova, Adela Campallo i Lucía “La Piñona”, entre d’altres.

 

Als 18 anys va ser repetidora de Cristóbal Reyes a les seves gires de cursos 2011 i 2012 a diverses ciutats de Mèxic, i va ser guanyadora de la beca d’Estudis a l’Estranger atorgada per l’Institut Cultural d’Aguascalientes, Mèxic a través del Fons Estatal per a la Cultura i les Arts, FECA 2012-2013 amb què va estudiar a Amor de Déu.

 

Va formar part de la companyia de María Juncal “Bailamos Flamenco” 2013 com a ballarina solista al teatre de la Ciutat de Mèxic. Ha actuat en diversos teatres, sales, tablaos com Cardamomo, Villarosa, Las Carboneras, La Pacheca i Candela a Madrid, Casa de l’Art i Jardins de Zoraya a Granada, cicles de flamenc i festivals destacats com a “Flamencos y Mestizos” dirigit per Paco Ortega a Madrid (2015) en solitari, A Bilbao (2017) amb Antonio Molina “El Choro” i Úbeda (2019) en què estrena la seva primera proposta “Carrer de la Companyia” i repeteix aquell mateix any al juny al IV Festival Esprit de _Bayonna. A Jerez on va ser solista al XX Festival de Jerez amb l’espectacle “Eclosió” de la Fundació Cristina Heeren i com a cos de ball a “Flamenconautas” dirigit per Javier Latorre al XXII Festival de Jerez.

 

Primera suplent del Ballet Flamenc d’Andalusia el 2019. El novembre d’aquell any actua amb Rosalia als MTVEMA de Sevilla i col·labora el 2020 i 2022 amb la marca Dior per a esdeveniments de la marca. Actualment repeteix l’espectacle “#SiDiosKiere” d’Antonio Molina “El Choro” que es va estrenar el 3 de març al XXVI Festival de Jerez al Teatre Villamarta.

 

En reconeixements; 2018 rep el Premi Especial al concurs Tablao Las Carboneras, semifinalista al concurs de Tablao Villa Rosa 2019, i finalista al Concurs Flamenc Pur de Jerez 2020.

 

El 2022 rep el Primer Premi a la primera edició del concurs Tablao Los Amayas i al XXXI Certamen de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc rep 3 premis: Festival de Jerez per una actuació a l’edició de 2023, Residència al Centre Coreogràfic La Gomera i invitació com a coreògrafa a la Companyia Rosario Vancouver de Canadà. En la docència ha estat repetidora de Javier Barón (2015-2018), Carmelilla Montoya (2018-2019) a la Fundació Cristina Heeren alhora que ha estat professora a nivell bàsic d’aquesta escola, monitora i assistent de ball a les classes de cant i guitarra de Juan José Amador, Paco Cortés, Pedro Sánchez entre altres (2015-2019). Viu a Sevilla on treballa des del 2018 als tablaos Teatre Flamenc Triana, Casa de la Memòria, Tablao El Arenal i Tablao Álvarez Quintero.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more