Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Cristo Heredia

Cristóbal Heredia Amaya "Cristo Heredia", és un cantaor d'Almeria nascut el 5 de desembre de 1990 al barri de Peixateria La Chanca. És membre d'una saga de cantaores i compositors flamencs: fill del cantaor i compositor Joan Heredia "L'Hèrcules" i nét del cantaor Juan Heredia "El Pirri". Per tant, el seu entorn familiar ha estat sempre format per influències flamenques tant per amics com per la seva família, en les reunions acostuma a cantar.

Cristóbal Heredia Amaya “Cristo Heredia”, és un cantaor d’Almeria nascut el 5 de desembre de 1990 al barri de Peixateria La Chanca. És membre d’una saga de cantaores i compositors flamencs: fill del cantaor i compositor Joan Heredia “L’Hèrcules” i nét del cantaor Juan Heredia “El Pirri”. Per tant, el seu entorn familiar ha estat sempre format per influències flamenques tant per amics com per la seva família, en les reunions acostuma a cantar.

Ja de molt jove, als 14 anys, Crist decideix professionalitzar-se i entra a formar part com a vocal al costat del seu pare en la formació flamenca “Querando drom sextet” amb els que dóna els seus primers passos i recorre festivals.

A aquesta mateixa edat debuta formalment cantant al Festival de Fondón (Almeria) col·laborant en una agrupació al costat del mestre Tomatito. A partir de llavors és habitual que grans artistes sol·licitin la seva presència a espectacles a nivell local i nacional per formar part de les seves companyies entre els quals ressalten noms com Niño Josele, La Lupi, Juan de Juan i un llarg etc ..

Poc després de complir els 19 anys el mestre PACO DE LUCIA repara en ell per a la gira “cosetes bones”.

Palmarès

Als 16 anys aconsegueix diversos primers premis en el concurs per a menors de 30 anys a nivell nacional de Calasparra (Múrcia) en els cants de seguiriya, soleá, i cants de ritme.

Als 17 aconsegueix un accèssit al cantaor més complet del concurs en totes les modalitats o pals flamencs (Premi Antonio Fernández “Fosforito”).

Aquest mateix any queda en 4a posició en un concurs de cant a nivell nacional celebrat en l’Ejido (Almeria) per a totes les edats, sent el més jove del concurs.

Després de la consecució d’aquests premis és sol·licitat per fer recitals per les penyes i festivals d’Almeria, Andalusia i Espanya.

Actuacions en solitari destacables

Festival Sant Joan Evangelista (és el cantaor més jove a actuar en aquest festival, comptava amb 17anys).

Festival Cajamadrid a la Casa encesa, durant 2 añosconsecutivos.

Festival gran de cant gran Almeria (Festival Fira d’Almeria)

Teatre liqüi (Barcelona)

Festival de Fondón, Almeria (teloner de Tomatito i José Mercé)

Festival Diquela compartint cartell amb el bailaor “Juan DeJuan”

Festival “Nits de la lluna” Castell de Sant Felip (Almeria)

Circuit flamenc de l’AIE a la universitats Complutense de Madrid, Alcalá d’Henares yValladolid.

Circuit “Amonos pal Flamenc” (Jaén)

Festivals Flamencs de Santa Lucia de Cartagena (Múrcia)

Recitals per penyes de tot Andalusia:

Taranto d’Almeria, L’Morato (Almeria), Cec de la Platja (Almeria), l’Algaba (Sevilla), El Traginer (Almeria), Paterna de la Rivera (Cadis), Íllora (Granada) Martos (Jaén), Els Romanís ( Jaén), La Malaguenya (Màlaga) Penya flamenca El Dorado (Barcelona) entre d’altres.

Actuacions com a acompanyant en festivals de primer nivell

Ha format part del grup del guitarrista Niño Josele amb el qual ha recorregut festivals flamencs i de jazz d’Espanya i Europa, cal a ressaltar:

Festival Flamenc de Nimes (França)

Festival de Paris (França)

Festival Bolzano (Itàlia)

Festival de jazz Neuchatel (Suïssa)

Festival Flamenc Tirana (Albània)

Festivals d’Espanya com a Festival Fuenlabrada, Festival XX Bankia, Festival Fira Almeria, Festival Womad festival 2014, Festival Diquelaetc ..

És sol·licitat com a cantaor per al ball per balladors del panorama local i nacional ressaltant:

Festival Lió (França) al costat de AnaAlonso

Festival Fira Almeria al costat de AnaAlonso

Festival “Suma Flamenca” Madrid al costat de Juan DeJuan

De manera assídua ha estat demanat per la bailaora malaguenya Susana Lupiañez “La Lupi” realitzant festivals en els quals cal destacar:

Festival de Guaro (Màlaga) en variasediciones

Dijous flamencs de La Caixa (Màlaga)

Penya Flamenca Cec de la Platja (Almeria)

Festival Internacional d’Alburquerque, Nou Mèxic (USA) 2014 amb l’espectacle “retorn”

Festival de la Vila (Madrid) Jardins de Sabatini formant part de l’espectacle “L’Art al Dia” 2014 al costat de la Lupi, Àngel Rojas, Antonio Canales i Pol Vaquero.

Representació de l’espectacle “L’Art al Dia” al tablao Corral de la Moreria durant variasquiencenas.

Actualment és sol·licitat pel tablao flamenc Corral de la Moreria (Madrid) acompanyant els balladors més importants del panorama flamenc actual.

Ha col·laborat en el disc del guitarrista flamenc Amós Lora gravant diversos temes i com a corista en un tema de l’últim disc del cantaor Guadiana en què toca el mestre Tomatito.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more