Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

David de la Jacoba

Posseeix una veu exclusiva que no s'assembla a ningú, un sentit del ritme i afinació perfectes i una altra sèrie d'atributs que han permès ser, juntament amb Duquende, el 'cantaor' de la formació de Paco de Lucía en la seva gira 2010, 2011 I 2012.

NOM: David de la Jacoba

LLOC DE NAIXEMENT: Motril (Granada)

FAMÍLIA: Germà del guitarrista Carles de la Jacoba

TRAJECTÒRIA: Posseeix una veu exclusiva que no s’assembla a ningú, un sentit del ritme i afinació perfectes i una altra sèrie d’atributs que han permès ser, juntament amb Duquende, el ‘cantaor’ de la formació de Paco de Lucía en la seva gira 2010, 2011 I 2012.

Va arribar a Madrid l’any 2008 i comença directament amb algun dels més grans: Niño Josele, El Güito, Joaquín Corts … i va ser reclamat pel Mestre Enrique Morente per a l’espectacle “FEDRA”, dirigit per Miguel Narro. Va formar part del sextet de Tomatito en 2009 (al costat de Lucky Losada i José Maya).

A partir del 2010 es converteix en part estable del grup de Paco de Lucía, actuant en els escenaris més prestigiosos del món, activitat que conjuga amb altres projectes com “La Missa Flamenca” de Tito Losada i actuacions en solitari.

Encara se sent especialment còmode en el més pur del cant ortodox, ha coquetejat amb primeres figures del Latin-jazz com Giovanni Hidalgo, Jerry González, Alain Pérez o Caramel, aportant la seva rotunda veu a la musicalitat d’aquests últims.

A hores d’ara es troba embarcat en el seu primer projecte discogràfic sota el seu nom: DAVID DE Jacoba, produït pel prestigiós percussionista Lucky Losada i per Carlos de Jacoba, que també formen part de l’elenc que defensarà aquest disc en directe. El disc comptarà amb la col·laboració de Pepe Habichuela, Tomatito, Pakete, Josemi Carmona, Raimundo Amador, Vaky i Iván Losada i Jesús del Roser i alguna sorpresa d’abast mundial que encara no podem desvetllar …

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more