Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Javier Flores

Javier Flores és un cantaor de Sevilla, concretament de Polígon Sud, nebot de Pepe de Pura i flamenc des de la infantesa. Escoltant llegendes com Xocolata, Caragol o l'Oncle Borrico es va fer cantaor i aprofitant les Penyes flamenques dels seus voltants, Javier Flores va debutar com a professional amb tan sols 9 anys davant un públic fascinat amb la de veu d'un nen que descobria, gairebé sense adonar compte, la professió a la qual dedicaria la seva vida.

Javier Flores és un cantaor de Sevilla, concretament de Polígon Sud, nebot de Pepe de Pura i flamenc des de la infantesa. Escoltant llegendes com Xocolata, Caragol o l’Oncle Borrico es va fer cantaor i aprofitant les Penyes flamenques dels seus voltants, Javier Flores va debutar com a professional amb tan sols 9 anys davant un públic fascinat amb la de veu d’un nen que descobria, gairebé sense adonar compte, la professió a la qual dedicaria la seva vida.

Després d’aquella nit Javier va continuar assajant i actuant sempre que podia. Amb els anys va actuar, es va formar i va perfeccionar la seva tècnica en tablaos com Els Galls, l’Arenal o el Museu de Cristina desenvolupant un cant gitano, autèntic i sentit.

Ja sent adult, el seu treball i talent com a cantaor el van portar a actuar en escenaris de mig món. Des de Brasil fins a França, passant per Mèxic, Miami, Texas, Aràbia Saudita, Japó, Holanda i Alemanya.

Ha participat nombrosos festivals com el Festival de Jerez, el Festival Ronda i el Festival de Malilva. A més, també ha actuat en els teatres més prestigiosos de la nostra geografia com el Teatre Cervantes de Màlaga, el Quinteros de Sevilla, la Llatina de Madrid o el Lope de Vega.

Durant totes aquestes actuacions ha compartit escenari amb incomptables artistes flamencs, com Torombo, Rafael de Carmen, Choro Molina, Jonc, Susana Casas, La Lupi, Bobote, el Bareta, la Tana, Potito, Farruca, el Carpeta o Duquende, entre d’altres.

Va representar també l’obra “Carmen” a la ciutat d’Estepona, Màlaga, i va col·laborar en l’homenatge a Ramon Montoya al costat d’Agustín Carbonell.

Finalment, en l’actualitat es troba ultimant els detalls del seu disc “Javier Flores” en què predominen els boleros i les bulerías i que veurà la llum properament.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more