Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Jesús Carmona

Jesús Carmona neix a Barcelona. Aprèn a ballar molt ràpid, comença amb La Macarena i El Niño de Morón amb només 7 anys. Va acabar la carrera de Dansa Espanyola i Flamenc en l'Institut del Teatre i la Dansa de Barcelona.

Jesús Carmona neix a Barcelona. Aprèn a ballar molt ràpid, comença amb La Macarena i El Niño de Morón amb només 7 anys. Va acabar la carrera de Dansa Espanyola i Flamenc en l’Institut del Teatre i la Dansa de Barcelona. Per ampliar els seus estudis, Jesús pren diferents cursos i aprèn de grans mestres com a Bàrbara Kasprovich, Rodolfo Castellanos, Ion Garnica, Carmen Huguet i Ion Beitia en Dansa Clàssica i Dansa Contemporània; a l’Escola Bolera amb César Casessis, Pilar Cambra, Rosa Alba i Montse Lloret, amb Gilberto Ruiz-Lang, Elisenda Castells i Avelina Arguelles, i en flamenc amb Sonia Poveda, Nacho Blanco, Antonio Canales, María Magdalena, Domingo Ortega, Eva Yerbabuena, Belén Fernández, Ángel Rojas, Juana Amaya, Rafaela Carrasco o Manuela Carrasco, entre uns altres.

Jesús Carmona ha estat guardonat amb els premis LUKAS 2018 de Londres com millor intèrpret de dansa i ímpetu’S millor producció de dansa.

Ha estat guardonat amb el 3er premi de Coreografia en el concurs de Nou Barris-2001 i esment Joves Valors en el concurs Nacional de Ball Flamenc de L’Hospitalet – Barcelona 2002.

Debuta professionalment per primera vegada en el Teatre Zorrilla amb l’Orquestra del Teatre Liceu de Barcelona amb tan sol 16 anys. Des de llavors Jesús Carmona comença a treballar com a ballador professional de flamenc. Forma part del Nou Ballet Español i de diferents companyies com la de Carmen Cortés, El Güito, Esther Carrasco, Antonio Canales, La Truco o Mónica Fernández.

L’any 2006 és molt important en la seva vida professional: Jesús Carmona presenta el seu primer espectacle El Silencio de la Lluna. L’obra té molt èxit i un gran acolliment per part de la crítica i el públic. Aquest mateix any, gràcies al seu talent, esforç i dedicació aconsegueix ingressar en el cos de ball del Ballet Nacional d’Espanya. Un només un any després es converteix en Primer Ballarí de la Companyia amb la qual ha participat en espectacles com Albarada del Gracioso del Mestre Graner, Golpes de la Vida de Rojas i Rodríguez, o Ritmos d’Alberto Lorca. Gràcies al seu estil personal, prodigiosa tècnica i el seu enteniment del flamenc ha destacat en cadascun d’ells i s’ha guanyat el reconeixement de la crítica.

Durant l’any 2010 participa en la gira de Rojas i Rodríguez per Àsia com a artista convidat i en el Ballet Nacional d’Espanya amb l’obra Cor de Pedra Verda. Va impartir a més diferents masterclass i cursos en diferents països com França, Índia, Itàlia i Holanda.

La seva personalitat, inquietud i ganes de destacar en les arts d’una forma més personal i àmplia ho van portar a deixar el Ballet Nacional d’Espanya. Llavors comença a treballar en un nou projecte anomenat Cuna Negre i Blanca.

En 2012 Jesús Carmona actua en la Companyia de Pastora Galván com a artista convidat, col·labora, com a ballarí principal en l’espectacle de Duquende i guanya el Trofeu Desplante del 52º Festival Internacional del Cante de las Minas de la Unión.

L’any 2013 Jesús Carmona participa en el festival Suma Flamenca. També ha participat en els festivals com a Festival Flamenc de la Villette, Festival Cante de las Minas, Festival de Jerez, Biennal de Sevilla, Dijous Flamencs de Cajasol al llarg de la seva carrera.

Actualment està considerat com un dels més importants i aclamats balladors i coreògrafs al món del flamenc, a més d’un representant del flamenc català i del flamenc modern. Les seves col·laboracions amb Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona són un exemple de l’aposta d’aquest tablao pel flamenc de qualitat i el talent jove de Barcelona.

Jesús Carmona

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more