Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

José Gálvez

José Gálvez, natural del Barri de Santiago de Jerez de la Frontera, és un polifacètic artista flamenc: guitarrista i cantautor flamenc, és també compositor, cantaor, poeta, escriptor, productor i director, així com, segons les seves pròpies paraules: "bohemi de naixement ".

José Gálvez, natural del Barri de Santiago de Jerez de la Frontera, és un polifacètic artista flamenc: guitarrista i cantautor flamenc, és també compositor, cantaor, poeta, escriptor, productor i director, així com, segons les seves pròpies paraules: “bohemi de naixement “.

Pertany a la saga gitana cantaora de Els Gálvez i va començar a mostrar aptituds artístiques amb només 7 anys. Als deu anys va debutar com a professional en la seva Jerez natal, i als tretze anys va dur a terme la seva primera gira com a guitarrista, recorrent fins als setze tot Europa amb la companyia de ball i dansa de Angela Maria Galván.

El talent i art de Josep no van trigar a cridar l’atenció dels Mestres Graella de Jerez i Moraíto, els qui ho van apadrinar quan només tenia 17 anys. A partir d’aquest moment José Gálvez va ser inclòs en els espectacles de tots dos mestres i va participar en diverses edicions de la Biennal de Sevilla, així com en importants festivals de tot Espanya.

I la seva història no havia fet més que començar.

Pocs anys després interpretaria l’obra mestra de Manolo Sanlúcar “Tauromagia” en una gira de concerts que el va portar per tot el món.

En aquesta mateixa època, i al costat de Gerardo Núñez i Carmen Cortés, va realitzar les obres Yerma, Jonquera i Salomé.

Arribem a 1997, any en què José debutar discogràficament amb dues composicions pròpies al disc “Jerez Jove per Bulería”, de la mà del mestre Moraíto.

Just un any després, i després de l’experiència adquirida, el nostre artista publica el seu primer àlbum en solitari titulat “Bohemi d’Amor”.

Després del llançament del disc José Gálvez continua treballant i en aquest cas és el bailaor Joaquín Cortés qui li requereix per cantar en la seva obra “Pasión Gitana” el 1999 “. Un any després és premiat com a cantaor a solista en els divendres flamencs de la Festa de la Bulería Jerez.

L’any 2001 marcaria un punt d’inflexió en la carrera de José en conèixer al seu manager i amic íntim Michel Elefteriádes, amb qui va realitzar diverses produccions en els països àrabs, compartint escenaris amb mítiques estrelles com Whadija Al Safi, Nahawand, Tony Hannan, o Nancy Ajram, per tot el mig orient.

El 2004 surt al mercat la seva tercera obra musical, més ètnica i fusionada que mai, amb el seu àlbum “Gálvez and the National Orchestra of Nowheristan”.

Líban, Egipte, Dubai, Tunísia, Marroc, Jordània o Baharéin, són només alguns dels països, on Gálvez ha triomfat amb els seus experiments musicals.

El 2005 comença a col·laborar com a director musical, amb Hiroky Satho i Mayumi Kagita a Tòquio, amb la companyia de dansa Art i Solera, collint grans èxits en terra Nipona.

El 2006 inicia els seus viatges amb diferents turné a Nord Amèrica, sembrant la llavor de la nostra cultura, per Washington, San Diego, Atlanta, o Nevada City …

Des de 2007 fins a 2009, les anades i vingudes d’un país a un altre es succeirien amb moltíssima freqüència, també amb reconeixements i premis per la seva aportació creativa, poètica i musical.

El 2010 grava al costat de la famosa cantant Nancy Ajram un projecte Vídeo Documental per a la Coca-Cola que obté repercussió en el món sencer.

Recull el premi BIAF al Líban, per la seva popularitat mediàtica, mentre que ja dirigeix, produeix i realitza com a presentador, el seu propi programa de televisió Follet a Onda Jerez Televisió. Després de més de sis anys en antena, actualment segueix gravant i emetent capítols gràcies a la seva acceptació Online i als seus fans repartits per tot el món.

És requerit com a productor discogràfic i arranjador, director o realitzador de desenes de treballs sonors per als diferents artistes en alça d’Andalusia, on s’inclou i és demandat el segell de José Gálvez.

Durant els últims sis anys ha participat en diferents edicions del Bay àrea Festival Flamenc Gitano de Sant Francesc, al costat de la cantaora Esperanza Fernández, la bailaora Concha Vargas o Gemma Moneo, bailaor Pepe Torres, Luis Moneo o José València.

Des del 2014 fins a l’actualitat participa com a guitarrista i artista convidat a l’espectacle “Improvisáo” de Juan Manuel Fernández Montoya “Farruquito”, conquistant el City Center de NY.

Segueix acompanyant al cant de tan sols aquells artistes preferits que li transmeten, entre els quals es troben molts dels actuals números u del món del flamenc.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more