Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Jose Luís Medina

José Luis Medina (1986), guitarrista nascut a Còrdova, comença tocant la guitarra flamenca amb 13 anys de la mà d'Alberto Lucena de qui va aprendre per 5 anys.  

José Luis Medina (1986), guitarrista nascut a Còrdova, comença tocant la guitarra flamenca amb 13 anys de la mà d’Alberto Lucena de qui va aprendre per 5 anys.
 
Comença com a guitarrista per l’acadèmia de ball d’Eva Rojano fins que, el 2005, competeix en el Concurs de Joves d’Acompanyament al Cante i al Ball organitzat per la Fundació Cristina Heeren, rebent el primer premi, el que comporta una beca d’estudis per seguir progressant. Rep classes de grans mestres de la guitarra com el Nen de Pura, Eduardo Rebollar, José Luis Postigo, Miguel Ángel Cortés i Pedro Serra. Aquest mateix any guanya també el tercer premi com a guitarrista solista a Alhaurín de la Torre (Màlaga) ia Ogijares (Granada).
 
A l’any següent participa com a guitarrista auxiliar en l’en les classes de cant de José de la Tomasa i de Paco Taranto. Durant la seva carrera com a guitarrista, José Luis Medina ha treballat en els més importants festivals nacionals i internacionals amb artistes reconeguts, compartint cartell amb José Mercè, Miguel Poveda, Esperanza Fernandez, Capullo de Jerez, Argentina, Rosario Toledo, Daniel Navarro, Mercedez de Còrdova o Paco Serrano entre d’altres. A l’any següent guanya el primer premi en el Concurs Nacional de Guitarra Flamenca Solista de Jaén i de Ronda (Màlaga), i el Segon Premi del concurs de guitarra flamenca d’Ogijares (Granada).
 
Ja en 2008 actua com a guitarrista al festival de Jerez amb “La vida breve” de M. de Falla, presentada per la companyia de Maria José Lleó “La Ecijana” Maria José Léon “La Ecijana”. Participa també a la fira de turisme de Bilbao com a representant de les terres andaluses al costat de Yolanda Lorenzo. També ha estat primera guitarra de Miguel López en l’estrena de la seva obra “Cant als poetes”. Aquest mateix any actua també en la Nit blanca del Flamenc de Còrdova amb el seu propi espai com a guitarrista solista. Visita també el Festival Flamenc de Gòrbi, a França, al costat de Laura Santamaria, a més de ser guardonat amb el Premi Sabicas en el Concurs de Joves Flamencs de Calasparra (Múrcia).
 
Més endavant, el 2010, José Luis Medina comença a treballar en dues companyies de ball. Amb Ana García estrena espectacle al teatre La Figuera de moro de Granada; i amb Charo Cala estrena un altre espectacle, un homenatge a Val del Omar, a l’emblemàtic teatre Lope de Vega de Sevilla. Actua també en diverses ocasions al costat de la cantaora Rosi “la Divisió” en diversos recitals per diferents penyes de Màlaga. Participa també en el Certamen de Joves Andalusos de Còrdova guanyant el Primer Premi, el que el porta a encadenar diverses actuacions com a solista dins de l’àmbit del Certamen, com a La Nit Blanca del flamenc de Còrdova, el teatre Avantis o diversos festivals de la província de Còrdova. Recorre al costat de Luis d’Utrera diverses penyes de Sevilla amb recitals i estrena l’espectacle de Juanma Zurano “Amor i mort en les Pilitas” al festival medieval d’Alanis de la Serra. L’esdeveniment més destacat d’aquest any és, però, la seva participació en l’espectacle del cantaor lebrijano Manuel de Paula “AN’CA Paula” preestrenat al festival “el cargol de mar” i presentat en el teatre central de Sevilla a la Biennal, compartint cartell amb artistes de la talla de José València, El Funi o Paco Cortés, entre molts altres.
 
José Luis Medina intervé en 2011 en diversos circuits i espectacles, entre els quals destaquen La Ruta de les Tavernes a Còrdova, Flamenc de Carrer a Sevilla i el circuit de flamenc de la Diputació de Sevilla al costat de Juanma Zurano. Forma part també com a director musical i guitarrista de l’espectacle “Tarraconeando” de Francis Núñez, participa al Festival Flamenc del Arahal (Sevilla) i en diversos recitals a penyes de la província de Còrdova, a més d’aparèixer en el primer festival flamenc de Dublin ( Irlanda) acompanyant al cantaor lebrijano Manuel de Paula.
 
Estrena finalment el seu propi espectacle al Festival Flamenc de Chateauneuf (França), presentant també en la edició de 2011 de la Nit Blanca del flamenc de Còrdova.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more