Tornar als artistes

flamenco

José Serrano

José Serrano, neix a Còrdova on comença els estudis de dansa espanyola i flamenc de la mà del mestre Antonio Mondejar. Més tard es trasllada a Sevilla amb Manolo Marín i amb 15 anys comença la seva carrera professional a la companyia de Mario Maya a l'espectacle "El Amor Brujo".

El 1988 forma part de la companyia de Yoko Komatsubara a l’espectacle “jo vaig triar el flamenc” estrenat al Teatro Español de Madrid ia la companyia de Rafael Aguilar a la coreografia “Bolero de Ravel”.

 

El 1989 treballa al Ballet de Cristina Hoyos en el seu primer espectacle “Somnis Flamencs” estrenat al Cirque D”hiver, dins del Festival de París.

 

El 1989 participa a la pel·lícula “Montoyas y Tarantos” del director Vicente Escriva.

 

Aquest mateix any entra a formar part del Ballet Nacional d’Espanya romanent fins a l’any 1998, on interpreta pràcticament tot el repertori com a solista i primer ballarí, destacant el paper de “Jason” a “Medea” de Jose Granero, sota la direcció de Miguel Narros.

 

Paral·lelament participa al muntatge de “La Gallarda” de Rafael Alberti a la inauguració de l’Expo 92 de Sevilla.

 

El 1998 s’incorpora com a artista convidat a la companyia d’Antonio Canales interpretant els papers principals de les obres “La casa de Bernarda Alba” i “Guernica” dirigit per LLuis Pascual.

 

El 1998 s’incorpora al Ballet Flamenc d’Andalusia com a artista convidat i roman fins al 1999.

 

El 1999 coreografia “A foc lent” al costat de Luis Ortega per celebrar la gala del Dia Internacional de la Dansa al Teatre Albeniz de Madrid.

 

Interpreta el personatge “Julio Romero de Torres” de l’espectacle “Musa Gitana” de la companyia de Paco Peña estrenat a Londres.

 

Viatja al Japó per a coreografia juntament amb Luis Ortega l’espectacle “Cases de Sang” de la companyia de Yoko Komatsubara.

 

L’any 2000 entra com a artista convidat i coreògraf de la companyia de Sara Baras i permance fins al 2017. Interpretant i creant al costat de l’artista, els espectacles:

 

“Juana la Loca” “Sabors” “Mariana Pineda” “Carmen” “Talent en estat pur”, “Essència”, “La Pepa”, “Medusa”, “Veus” i “Ombres”

 

L’any 2005 coreografia i interpreta juntament amb Sara Baras la peça “Astúries” per a la pel·lícula “Iberia” de Carlos Saura.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more