Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Joselito Montoya

Va néixer en el si d'una família gitana d'artistes flamencs. El seu pare és Morenito d'Illora i el seu avi Joan Montoya.

NOM: Joselito Montoya

LLOC I DATA DE NAIXEMENT: La Línia de la Concepció (Cadis) 24 de març de 1994
FAMÍLIA: Va néixer en el si d’una família gitana d’artistes flamencs. El seu pare és Morenito d’Illora i el seu avi Joan Montoya.
TRAJECTÒRIA: Joselito Montoya, més conegut com “Morenito Fill”, és un cantaor gitano.Nació a La Línea de la Concepción (Cadis) el dia 24 de març de l’any de 1994, en el si d’una família gitana de llarga tradició musical. El seu avi Joan Montoya i el seu Pare Morenito d’Illora, un cantaor de reconegut prestigi que també ha actuat en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona.

Malgrat la seva primerenca edat, Joselito Montoya ja reuneix moltes de les qualitats que un cantaor pot tenir. La veu i el sentiment que imprimeix en les seves cantes el converteixen en una cita molt especial per a tots els amants del flamenc.

Amb tan sols tres anys el seu pare se’l va emportar de gira amb Joaquín Cortés. Diuen que la mare del bailaor donava el biberó al nen al pati de butaques durant les representacions de l’espectacle “Pasión Gitana”.

Respecte al seu estil de cant, podem dir que Josep és un “nen vell” en la seva forma de cantar. Canta amb honestedat, com canten els gitanos, però amb un estil propi. El seu padrí artístic, Tomatito, va dir d’ell que “quan canta arriba al més profund de l’ànima i el cor”. Una saviesa en cantar impròpia d’algú tan jove.

Als nou anys va gravar el seu primer disc, “Ànima Vella”, de la mà de Tomatito, Diego del Morao, Daniel Casares, Pepe del Morao, Paco Fernández, etc. No obstant això, per desig del seu pare, aquest disc, produït per Paco Ortega, no va veure la llum fins a cinc anys després. Als seus 19 anys, Joselito Montoya, explica un bagatge artístic impressionant, ja ha recorregut tot Espanya, realitzant diferents recitals i va tenir la sort d’estar diversos bressoles en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona on va adquirir experiència cantant-li a tota la figures del ball flamenc.

Així mateix, és integrant dels quadres flamencs dels balladors “David Morales” i “El Pipa”, i del guitarrista “Tomatito”.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more