Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Juan Requena

Juan Francisco Requena Barrionuevo, nascut a Màlaga i amb nom artístic Juan Requena, comezó la seva carrera als 16 anys a la seva ciutat natal, treballant en diferents ballets flamencs i tablaos de la província.

Juan Francisco Requena Barrionuevo, nascut a Màlaga i amb nom artístic Juan Requena, comezó la seva carrera als 16 anys a la seva ciutat natal, treballant en diferents ballets flamencs i tablaos de la província.
 Als 19 anys es trasllada a Madrid, on comença a treballar amb la companyia ballet de Rafael Aguilar, Domingo Ortega, Alejandro Granados, Mariano Creueta, Belén Maya, Yolanda Heredia, Belén Fernández, Jose Maya, La Chunga, Preses de Madrid, Diego el Cigala, Guadiana i de segona guitarra amb el mestre Víctor Monge “Serranito”, etc.
El 1998 produeix al costat de Domingo Patricio el disc “El meu Carmen Flamenca” per a la companyia de Maria Serrano, en el qual col·laboren artistes, com Juan Manuel Cañizares, Carles Benavent, El Cigala, Guadiana, El Piraña, etc., realitzant dos anys de gires per Europa.
Als 25 anys es trasllada a Sevilla, participant a la Biennal de l’any 2000, en l’espectacle de Rafael de Carmen “Colors”.
Seguidament es contractat per la Companyia Andalusa de Dansa com a Director Musical, on compon la música de l’espectacle “TROBADES”, els coreògrafs són: Eva la Yerbagüena, Alejandro Granados, Isabel Bayón, Rafael Campallo sent el director de la companyia José Antonio Ruiz. En el següent espectacle “La Llegenda” compon la música al costat del guitarrista José Antonio Rodríguez i coreografiat per José Antonio Ruiz, passant després a ser interpretat per la Companyia Nacional de Dansa.
Guitarrista de l’espectacle “TRILOGIA” d’Andrés Marín, Rafael Campallo i Alejandro Granados.
Seguidament acompanya balladors / es com Hiniesta Cortés, Isabel Bayón, Pastora Galván, Rafaela Carrasco, Joaquín Grilo, Manuela Carrasco, Farruquito, La Moneta, El Farru, Rocío Molina, Daniel Navarro, El Carpeta, La Farruca, etc. i cantaores com José València, Duquende, Potito, David Lagos, El londro, José Ángel Carmona, Rafael de Utrera, La Tana, Arcàngel, Remedios Amaya, La Fabi, Juan José Amador, Pere el Granaino, etc.
Ha col·laborat amb Farruquito a la pel·lícula “Flamenc Flamenc” de Carlos Saura.
Ha produït els discos de José València, José Ángel Carmona, Jesús Corbacho i Manuel Parrilla.
Ha col·laborat en els discos de José Anell, José València, Jesús Corbacho, José Manuel León, José Ángel Carmona, Encarna Anillo, Homenatge a Manzanita i La Tremendita.
És guardonat amb el Giraldillo a la millor guitarra d’acompanyament en la Biennal 2012 de Sevilla. Recentment ha realitzat el seu primer treball discogràfic titulat “Rierol de la Mel” amb el qual comença la seva carrera en solitari.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more