Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Juanjo de Nayeli

Juan José Santiago Cortes de Nayeli, neix a Reus (Tarragona) el 21 d'Octubre de 1987, en una família gitana d'arrels andaluses (Granada i Jaén). És el seu avi el Toronchero, aficionat al cant flamenc, qui provoca els inicis d'aquest en el cant, enriquint també amb Antonio Núñez La Xocolata, Manolo Caracol, Tomás Pavón, Antonio Mairena i Nena de les Pintes; o més actuals, Camarón de la Isla, Duquende i Juana la del Pipa, entre d'altres que van ser impregnant del tot la seva naixent esperit de cantaor.

Juan José Santiago Cortes de Nayeli, neix a Reus (Tarragona) el 21 d’Octubre de 1987, en una família gitana d’arrels andaluses (Granada i Jaén). És el seu avi el Toronchero, aficionat al cant flamenc, qui provoca els inicis d’aquest en el cant, enriquint també amb Antonio Núñez La Xocolata, Manolo Caracol, Tomás Pavón, Antonio Mairena i Nena de les Pintes; o més actuals, Camarón de la Isla, Duquende i Juana la del Pipa, entre d’altres que van ser impregnant del tot la seva naixent esperit de cantaor.

Comença els seus inicis en les festes tradicionals gitanes. Amb 15 anys debuta a les Penyes Flamenques (Penya Andalusa El Corral de la Pacheca i Penya Andalusia) d’aquí, la seva vocació pel cant i dedicar la seva vida a la música.

La seva experiència professional comença en els escenaris de la capital barcelonina. Col·labora en el 45 Aniversari de El Tablao Cordobés “La Aristocràcia del Flamenc” compartint escenari amb Juan de Juan, Belén López, Karime Amaya, Jesús Carmona, entre d’altres. Acompanya en la seva gira gira amb l’espectacle “Per un somni” a Antonio Fernández Montoya “Farruco”. També cal destacar les seves actuacions amb artistes com La Tana, Costi, El Chato, Joaquín Gómez El Duende, Iván Alcalá, etc. Va ser sol·licitat per a la col·laboració discogràfica d’Antonio Santiago El Nen “El carrer del sol”, Olga Pess “Bon estat”, en els estudis Músics Maya “I si la lluna et dirà”.

En l’actualitat resideix a Barcelona, ​​treballant en els millors escenaris de la ciutat comtal, expressant així la veritat del seu cant flamenc.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more