Tornar als artistes

flamenco

La Yunko

Nascuda a Kawasaki (Japó), es va iniciar en l’aprenentatge del ball a Tòquio amb AMI, seguidament l’any 2002 es va traslladar a Sevilla, on va ampliar els seus estudis amb diversos mestres com José Galván, El Torombo, Miracles Menjíbar, Carmen Ledesma, entre altres.

 

Posteriorment, va començar a ballar en públic, a diverses penyes flamenques d’Andalusia i teatres d’Espanya, al Teatre Central de Sevilla sota Belén Maya i Rafaela Carrasco, Teatre Lope de Vega de Sevilla sota Esperanza Fernández i Miguel Vargas, Expo Zaragoza 2008 i Teatre de Madrid amb la Companyia de Ballet Yoko Komatsubara.

 

Va obtenir el Premi ̈ Sarmiento Flamenco al Baile ̈ com la millor bailaora de la temporada 2007 – 2008 a la Penya Flamenca “La Parra Flamenca” d’Huétor Vega (Granada). Des del 2007, durant un any i mig, va actuar davant d’un públic molt entès a la Tertúlia Flamenca “BADIA” de Sevilla i durant la Biennal de Flamenc de Sevilla 2008, com a bailaora al cicle flamenc paral·lel “Penyes de Guàrdia”.

 

Va aconseguir el 2n Premi al Concurs Nacional d’Art Flamenc Ciutat d’Ubrique 2009, i el 1r Premi al Concurs Nacional de Cant , Ball i Toc ̈Aniya la Gitana ̈de Ronda 2010. Al XVI Concurs Nacional de Ball per Alegries a Cadis va obtenir 4t Premi i el Premi a la millor coreografia.

 

Va participar com a solista a XXXIII Festival Flamenc ̈Juan Talega ̈ , compartint el cartell amb El Cabrero, Arcángel i Jesús Méndez. El 2018 va actuar com a solista a VI Festival TACON FLAMENCO UTRERA i XXII FESTIAL DE JEREZ. El 2019 va actuar a l’espectacle “MUCHO ART” al Teatre La Latina, Madrid, presentat per Tito Losada i Agatha Ruíz de la Prada, compartint el cartell amb Antonio Canales, Farruquito, Carrete de Málaga, Tomasito i El Mistela entre d’altres. El juliol del 2019 va actuar al Festival Caracolà de Lebrija com a slolista.

 

Actualment imparteix classes i balla com a professional a Espanya, Xina i Japó, respectivament.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more