Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Luis Moneo

Encara que en l'actualitat estigui plenament dedicat al cant, també és un bon guitarrista. De fet, ha acompanyat en nombroses ocasions al seu hermanoEl Coca i ha començat a obrir-se camí amb força en el panorama nacional.

NOM: Luís Moneo Lara, Luís Moneo

LLOC DE NAIXEMENT: Jerez de la Frontera (Cadis), 1961

FAMÍLIA: Els Moneo de la Pazuela.Una de les sagues cantaoras més emblemàtiques de Jerez.

TRAJECTÒRIA: Encara que en l'actualitat estigui plenament dedicat al cant, també és un bon guitarrista. De fet, ha acompanyat en nombroses ocasions al seu hermanoEl Coca i ha començat a obrir-se camí amb força en el panorama nacional.

És una de les més grates sorpreses que ha deparat el flamenc de Jerez dels últims temps. Tots el coneixien en la seva faceta com a guitarrista d'acompanyament però un bon dia va decidir deixar anar la guitarra i posar-se a cantar. Ara ha cedit el testimoni al seu fill, Juan Manuel Moneo, un jove guitarrista que està treballant molt amb la Companyia d'Antonio el Pipa i amb el seu propi oncle. El primer van ser oportunitats per cantar al ball i va estar un bon temps en la companyia d'Antonio El Pipa i, després, en altres com la de Maria del Mar Moreno o Els quatre elements, Andrés Peña, i María José Franco entre molts altres.

La seva veu porta innata l'eco i la jondura d'una de les nissagues més velles de la nostra ciutat. Luis Moneo no té disc en solitari, però és significativa la seva col·laboració en Lluminària del guitarrista de Jerez Juan Diego, amb el qual col·labora en el tall Fora de Raó, un seguiriya de llei.

El més important en Lluís, conegut en el si familiar com Pepe, és aquest metall inconfusible del vincle Moneo-Lara, flamenquismo i ple de possibilitats expressives. Sent ell, hi ha instants que la seva veu recorda a Manuel, altres que recorda al Coca, altres al seu oncle Paquet ... però amb un valor afegit, una notable afinació dels cants, gràcies al seu extens coneixement de la guitarra. Comença tímidament a fer-se un lloc en solitari i són moltes penyes flamenques i festivals els que conviden a aquest interessant cantaor de la Placeta de Jerez.

restaurant

Tour Gastronòmic i Servei Degustació de Tapes

read more

Aquest lloc web utilitza cookies. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.