Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Luisa Muñoz

Luisa Muñoz, cantaora gitana nascuda a Montpeller (França), compta amb un currículum familiar de gran pes: Pertany a "Els Montoya", una de les nissagues que més artistes ha donat al món del flamenc, com la seva tia Antonia "La Negra" o les seves primes Lole i Angelita Montoya.

Luisa Muñoz, cantaora gitana nascuda a Montpeller (França), compta amb un currículum familiar de gran pes: Pertany a “Els Montoya”, una de les nissagues que més artistes ha donat al món del flamenc, com la seva tia Antonia “La Negra” o les seves primes Lole i Angelita Montoya.

Francesa de naixement, fa de Màlaga seva ciutat de residència per a incorporar-se a companyia del bailaor Antonio de Verónica. Ràpidament comença a ser sol·licitada per les principals penyes locals (P.F. “Juan Breva”, P.F. “El Piyayo” …) i augmenta el seu reconeixement per tota la província, actuant en les principals penyes, tablaos i festivals de Màlaga.

 

Es tracta d’una artista amb un extens i versàtil repertori, amb capacitat i qualitats tant per al cant com per al ball. Domina plenament els cants festers, sense deixar de banda els més solemnes i jondos, ja siguin cants lliures com la malaguenya o la taranta, o cants a compàs com la soleá o la bulería. Amb les seves arrels familiars, completades amb el seu estudi i dedicació pel cant, ha evolucionat de manera notable, augmentant la seva ja extens repertori amb cada vegada més cants i estils que ens transporten a les èpoques daurades del flamenc.

 

Ha compartit escenari amb artistes de la talla de: `La Canet de Málaga’, José de la Tomasa, Tomasa Guerrero` La Macanita’, Pepito Vargas, `El Remache’,` Canela de Sant Roque’, Mari Penya o Carmen Ledesma, entre molts altres.

 

Cal destacar entre algunes de les seves actuacions importants, les següents:

 

– A l’espectacle `Raíces’ de l’última Biennal` Màlaga en Flamenco’, al costat de Paco Cepero, Mari Peña i Manuel Molina a l’Auditori `La Paloma’ de Benalmádena (Màlaga).

– Al festival `Milano Flamenco ‘d’Itàlia,

– Al Festival Flamenc de Nimes (França),

– El Festival Flamenc ‘Ciutat de Màlaga’,

– Festival Flamenc del Racó de la Victòria (Màlaga),

– En el cicle `Flamenc BBK ‘de Bilbao,

– En el cicle `Flamenc de altura’ dins de la programació de la Biennal` Màlaga en Flamenco’,

– Al Festival `el Burgo’,

– Penya Flamenca `La Bodega’de Torrox,

– Penya Flamenca `Joan Breva’ de Màlaga,

– Penya Flamenca `Torre Zambra’ de Casabermeja (Màlaga)

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more