Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Manuel Urbina

Natural de Sant Fernando, Cadis. Manuel Urbina es va criar entre el ressons de música pop que emetia la guitarra del seu pare.

Natural de Sant Fernando, Cadis. Manuel Urbina es va criar entre el ressons de música pop que emetia la guitarra del seu pare.

Va ser també el seu pare qui li va ensenyar a tocar amb 14 anys. Enamorat de la guitarra, passava les hores practicant amb entusiasme i dedicació. Tant va ser així que, tan sols un any després, començava a tocar amb un grup rociero a un festival de la ciutat d’Huelva. Va aprendre a tocar també en la Penya del Chato, on era un habitual, de la mà de Juan de l’Illa.

Durant aquests quatre anys també va treballar amb Farru, a qui ha acompanyat durant el 2016 en el seu espectacle “Flamenconcierto”, un nou concepte de fer flamenc que es submergeix en les seves arrels, es nodreix de les seves influències i beu de la diversitat. Un passeig per cada matís d’allò més pur d’aquest estil on es condensen cultures i harmonies per fer d’aquest art una cosa màgica. Molt més que un espectacle de ball, Flamenconcierto és també una celebració musical on coexisteixen virtuosos del baix, del piano, de la percussió, de les palmes i, per descomptat, del cant i de la guitarra. Amb la vida com a argument en clau musical a través d’una posada en escena per a tothom, entesos o profans, Flamenconcierto posseeix com a essència els idiomes més universals: el ball i el sentir.

Al llarg de la seva carrera ha tocat per a grans figures del flamenc com Parrita a Sevilla o al costat de Maria Carrasco i Fernando Soto.

També ha realitzat un gira al costat de Choro, gran bailaor flamenc que actua en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona. En ella representaven el seu espectacle titulat “Avís, bayle de gitanos”, que encara el 2016 es continua representant.

A més d’actuar al costat de grans artistes, Manuel Urbina ha realitzat col·laboracions en nombrosos discos de flamenc. Entre ells trobem àlbums de Trini de l’illa, Antonio Rei o Maras Rei. Amb aquesta última ha viatjat de gira per Espanya durant l’últim any.

Finalment, entre els seus estils favorits es troben les soleás i les alegries i, per herència del seu pare, és també un gran aficionat a la música pop.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more