Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Mara Rey

Mara Rey és una cantaora nascuda a Madrid el març de 1979. Ja des de ben petita, a la infantesa, va començar a fer els primers passos a Amèrica, concretament a Mèxic, on es va recórrer teatres de la talla de l'Belles Arts o el Coba Rossa. Al costat d'ella, en aquests primers anys, va estar sempre al seu costat el seu pare Tony Rey i el seu germà Antonio Rey.

Mara Rey és una cantaora nascuda a Madrid el març de 1979. Ja des de ben petita, a la infantesa, va començar a fer els primers passos a Amèrica, concretament a Mèxic, on es va recórrer teatres de la talla de l’Belles Arts o el Coba Rossa. Al costat d’ella, en aquests primers anys, va estar sempre al seu costat el seu pare Tony Rey i el seu germà Antonio Rey.

Antonio Rey Navas, guitarrista paio, conegut artísticament amb el seu propi nom d’Antonio Rey, va néixer a Madrid al mes de març de l’any de 1981, és un dels més destacats talents de la nova guitarra flamenca. Nascut en una família d’artistes, la seva carrera artística comença als deu anyets a Mèxic, en els tablaos de la Capital, acompanyat pel seu pare, Tony Rey. Amb 15 anys realitza la seva primera gira per Japó de la mà de la bailaora japonesa anomenada Yoko Komatsubara. als 18 és reclamat pel bailaor Antonio Canales per incorporar-se a la seva Companyia, i és llavors quan comença a forjar la seva carrera musical per Espanya amb èxit. Compon i acompanya les primeres figures del ball espanyol del moment com Antonio Canales, Joaquín Corts, Juan de Juan, Rafael Amargo i Andrés Marín, entre d’altres. Seguidament el Nou Ballet Espanyol li encarrega la composició de l’espectacle ‘Gall de baralla’.

El 2003 obté el 1r Premi de Guitarra al aclamat Festival de les Mines de La Unió a Múrcia (Espanya), dotat amb el trofeu ‘Bordó Miner’, seguit del 1r Premi en el Concurs de l’Hospitalet de Llobregat a Barcelona (Espanya). A partir d’aquest moment Rey comença a oferir nombrosos concerts de guitarra, fundant el seu propi grup amb el qual recorre els escenaris d’Espanya i Europa. El 2007 és cridat per exerceix com a Director Musical del directe del disc ‘Olala ! ‘de l’actriu Victoria abril, a més d’acompanyar balladors de la talla de Farruquito, Farruco, Joan de Joan, la Farruca i Manuela Carrasco, entre d’altres, així com al cantaor Rafael de Utrera, a la cantaora la Tana, en els seus últims espectacles

Aquest mateix any comença a presentar en diferents escenaris del món un avançament del seu primer treball discogràfic titulat ‘A TRAVÉS DE TU’, compost íntegrament per ell i dedicat a la seva mare, llançat al mercat al setembre 2008. El disc compta amb la col·laboració de músics de gran renom de la talla de Guadiana, Diego el Morao i Sabú, així com els balladors Farruquito i el seu germà Farruco. al juliol 2008 obté el 1r Premi de Guitarra Flamenca de Múrcia en el concurs Nen Ricardo. Actualment Antonio Rey gira mundialment amb el seu espectacle que porta el mateix nom que el seu disc, ‘A TRAVÉS DE TU’, collint excel·lents crítiques.

Tornant a Mara Rey, durant anys ha treballat com a balladora i cantaora al costat de grans figures del flamenc com Manuela Carrasco, Els Farruco, Poveda, el Pipa, Duquende, Canals, etc. Al llarg de la seva carrera ha participat en grans actuacions i teatres com el Lope de Vega, La Biennal de Flamenc i el Festival de Jerez.

Actualment, i després d’assistir al programa de televisió Aixeca’t, i quedar com a semifinalista, actua en concerts al costat del seu fill Josep Rey i el seu germà Antonio Rey.

Mara Rey

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more