Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

María Mezcle

Mª Ángeles Rodríguez Cuevas, millor coneguda com María Mezcle, naixia a Sanlúcar de Barrameda, Cadis, el 28 de juliol de 1987. De família amb tradició flamenca, és besnéta del Mezcle (Juan Ortega Gómez, cantaor de Sanlúcar) i descendent de Maria Vargas .

Mª Ángeles Rodríguez Cuevas, millor coneguda com María Mezcle, naixia a Sanlúcar de Barrameda, Cadis, el 28 de juliol de 1987. De família amb tradició flamenca, és besnéta del Mezcle (Juan Ortega Gómez, cantaor de Sanlúcar) i descendent de Maria Vargas .

Els seus inicis en el flamenc van començar principalment a Jerez, on va aprendre les bases del cant. També ha rebut influències de terres com San Fernando, Cadis i Sevilla. A la primerenca edat de 11 anys s’alçava amb el primer premi del Concurs de Cant “Noches de Bajo Guía” de Sanlúcar de Barrameda. A partir d’aquest moment va començar a recórrer les penyes flamenques de la seva província on actuava donant recitals a un públic rendit davant la seva veu. A poc a poc, i gairebé sense adonar-se’n, va començar a guanyar els concursos de cant als quals es presentava al llarg i ample d’Andalusia. D’aquesta manera va aconseguir guardons de les especialitats de cantes com La Lleugera, La Petenera, La Serrana, El mirabrás, Els cants de Trilla, Saetas, etc. una col·lecció de premis i de reconeixements que es veuria culminada el 2013, quan va obtenir el Premi per Alegries en la modalitat de “Los Cantes Bajoandaluces” al Festival del Cant de les Mines de La Unió

El reconeixement obtingut li ha permès exercir com a mestra de cant en nombrosos cursos nacionals i internacionals, especialitzant-se en l’anàlisi del cant i el coneixement de la tècnica vocal. El 2010 va presentar el seu primer treball discrográfico titulat “Maria Barregi” de la mà de Gerardo Núñez com a productor. Des d’aquest moment l’hem pogut veure actuar en escenaris de la talla de la Biennal de Sevilla, Flamenc ve del Sud al Teatre Central de Sevilla, Flamencs en Ruta d’AIE a Madrid, Festival de Jerez, Festival de Zamora, “Les Nits Bruixes “del Corral de la Moreria, Festival Flamenc de Segòvia, Festival de Fes del Marroc, La Suma Flamenca de Madrid, etc.

Ha compartit escenari amb artistes com Diego del Morao, Miguel Poveda, José Mercé, Juana la del Enrenou, Antonio El Pipa, Pansequito, Esperanza Fernández, Juan Gabriel, etc.

Ha dirigit el seu propi espectacle sobre la “Zambomba Flamenca” al Teatre Calderón el 2012 i al Teatre La Latina en 2014 a Madrid. Ha cantat amb l’Orquestra Nacional de Madrid al Teatre de La Zarzuela interpretant “La Cantaora” de La Revetlla de la Paloma. Ha recorregut teatres i ciutats del món en solitari i acompanyant com cantaora convidada al Ballet Nacional d’Espanya a l’obra “Sorolla”: Adrienne Arsht Center de Miami, Teatre Espanyol de Madrid, Teatre Villamarta, El Maestranza de Sevilla, Gran Liceu de Barcelona, gran Teatre de l’Havana, Japó, Alemanya, Rússia, Ucraïna, França, Canadà, Perú, Mèxic, etc.

Actualment, ve amb el seu segon disc “Nua” compost per José Miguel Evora. És diplomada en Magisteri en Educació Musical. Atresora el premi a la millor cantaora de la mítica sala “El Candela” de Madrid el 2013 i La Insígnia d’Or de la seva ciutat en reconeixement a la seva trajectòria artística.

 

 El cant flamenc a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona
Des de la seva fundació, el 1970, han passat per Tablao Flamenco Cordobes Barcelona algunes de les veus més importants del flamenc dels segles XIX i XX. El mateix Camarón de la Isla, Fernanda i Bernarda d’Utrera, Xocolata, Turronero, Terratrèmol fill, La Susi, La Canet de Màlaga, Cancanilla de Marbella, Duquende, Miguel Poveda, Mayte Martín, Montse Cortés, Remedios Amaya, La Tana o Arcàngel són només alguns dels noms il·lustres que conformen la llista d’artistes que han sorprès al públic de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona amb la seva veu. El mític tablao ha estat com una casa per a molts dels nascuts a Catalunya, que han passat pel seu escenari majoritàriament abans d’arribar a la fama i madurar com a professionals. Miguel Poveda, per exemple, es va formar com a cantaor en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, ​​des que va debutar en el seu escenari amb tot just 18 anys fins que, amb el seu imparable èxit al Festival Internacional de Cant de les Mines, va donar el salt a la fama. Molts altres cantaores de tota mena han passat per la disciplina i els valors d’aquest llegendari, bressol i universitat per al cantaor flamenc de Catalunya i, en alguns casos, també de la resta d’Espanya. Un bon exemple d’aquesta tasca formativa per al cantaor de Tablao Flamenco Cordobes Barcelona són molts dels cantaores catalans reeixits que recorren tota Espanya ja sigui en solitari o acompanyant grans artistes i que han passat pel seu escenari o han crescut veient els espectacles que produïa : Matías López “Mati” és un d’ells, com ho són Morenito d’Íllora, Juan Manzano “Coco”, Antonio Campos “Bocaillo”, Joaquín “El Duende”, “El Salao”, Mayte Martín, Montse Cortés o Duquende.

María Mezcle

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more