Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Morenito de Illora

Membre d'una família gitana d'aficionats i famosos artistes, vivint en un ambient de cant i ball que va emigrar a Barcelona, ​​com moltes altres famílies andaluses, quan ell tan sols tenia 7 anys.

NOM: Guillermo Campos Jiménez, Morenito d’Illora

LLOC DE NAIXEMENT: Illora, Granada, 1965

TRAJECTÒRIA: Membre d’una família gitana d’aficionats i famosos artistes, vivint en un ambient de cant i ball que va emigrar a Barcelona, ​​com moltes altres famílies andaluses, quan ell tan sols tenia 7 anys.

Va treballar durant 3 anys amb Flora Albaicín. Al costat de Nene de Santa Fe van crear el grup anomenat Puresa, debutant en el Palau d’Esports de Granada.

José Monjo Creu, Camarón de la Isla, li va apadrinar a un d’aquests festivals flamencs que s’organitzaven a finals de la dècada dels 70. Des de llavors van travar una bona relació, que el porta a treballar juntament amb el gran cantaor a la cova Els Tarantos, del Sacromonte, fent-se un lloc destacat entre els cantaores per ball.

Ha estat reclamat per Marieta, La Tati, Javier Baró, Blanca de Rey, Manuela Carrasco, Antonio Canales, Mario Maya, Cristina Hoyos, Joaquín Cortés entre d’altres, recorrent el món sencer, i col·laborant en els dos primers CDs de Joaquín Cortés.

Morenito d’Illora, reuneix totes les virtuts que un cantaor ha de tenir: tremp, valor, poder, coneixement, compàs i sensibilitat, si a això se li uneix la seva admiració per Antonio Jaqueta i Manolo Caracol, fa un còctel explosiu. El bon metall de la seva veu i el seu compàs fora del comú li ha obert moltes portes i ha emprès la seva carrera com a solista, gravant 4 CDs i col·laboracions molt importants.

Els àlbums que conformen la seva discografia, són: Passió (1991), produït per Pepe de Lucía, Índia, amb la guitarra de Juan Manuel Cañizares, Benavent i Chano Domínguez. Jo vull Volar (1994), amb la col·laboració de Pere Serra, Tobala i Juan José Amador, entre d’altres. A Paco de Lucía (1995), amb la guitarra de Tomatito i Paquito Fernández, entre d’altres.

I l’últim disc Enllumena meva vida, que va llançar l’any 2001 amb Discos Mercuri.

Va realitzar una gran tasca com a productor (dirigint a Tijeritas en el seu pròxim CD), promocionant a nous valors com el Yoyo, Chaure Caló, Juan Ángel, Els Lunars i a guitarristes com Miguel Ángel Cortés o David Carmona han gravat recentment temes de les seves moltes composicions.

A més de col·laborar de forma continuada en els elencs dels principals tablaos nacionals.

En 2016 va realitzar una gira amb Tomatito i José Maya per Estats Units.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more