Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Rober “El Moreno”

Jove Bailaor Madrileny que es distingeix per buscar el seu propi camí en el ball mantenint, al mateix temps, una gran puresa flamenca. La improvisació inspira un personalíssim estil que s'imposa amb força, intensitat i elegància sobre l'escenari. Malgrat la seva joventut, porta a l'esquena una àmplia trajectòria d'actuacions al costat de grans artistes.

Va emprendre la seva formació artística en el ball als 6 anys d’edat a la prestigiosa acadèmia de flamenc “Amor de Dios” de la mà dels mestres com Cristóbal Reyes, Toni El Pelao i Antonio Reyes. Va continuar el seu aprenentatge fins a l’actualitat amb Alfonso Losa, Juan Manuel Fernández (Farruquito), Niño de los Reyes, Miguel Cañas, José Maya i molts més.

De totes les seves actuacions podem destacar la seva actuació com a artista principal en l’homenatge a Camarón de la Isla realitzat a Salamanca. Durant un temps va estar treballant amb la companyia de Tito Losada per després passar dos anys al costat de la companyia de María Toledo actuant en llocs com: Menansalbas (Toledo), Plaça Sant Cristo de Veracruz (La Cabeza de Sant Juan), (Festival Yerbabuena) , Sala Luz de Gas (Barcelona), Auditori Villaviciosa d’Odón (Madrid), Aaiun (Marroc), Auditori Nacional (Príncep de Vergara, Madrid), Complex Alcántara (Badajoz), Poliesportiu Municipal (Navas del Rei, Valladolid), Auditori d’Arroyomolinos (Madrid), Palau de Congressos (Cadis), el arahal (Sevilla), Sala copera (Granada), Bèlgica, Brussel·les, Melilla, centre, Casino central de salamanca, així com la continuïtat de la gira amb el disc de Magnètica

Al llarg de la seva carrera ha treballat en multitud d’escenaris, molts d’ells teatres com Compac (Gran Via, Madrid), García Lorca (Getafe, Madrid), Belles Arts (Madrid), La Latina (Madrid), Cofidis Alcazar (Madrid ), Teatre Principal (burgs, Espanya), Teatre Cervantes (Màlaga, Espanya) i Teatre Nescafé (Santiago de Xile, Xile).

Quant als tablaos, podem destacar Casa patas (Madrid), Cardamomo (Madrid), El torero (Madrid), Cantares (Madrid), Candela (Madrid), tinterillo de Màlaga (Madrid), La Taurina (Madrid), Las tablas (Madrid) i, ara, també Tablao Flamenco Cordobes.

Tota aquesta experiència sobre els escenaris s’ha vist enriquida per una infinitat d’artistes amb els quals ha compartit actuacions. Artistes de la talla d’Antonio Ingueta, Parrita, Pedro Jimenez, Antonio El Ciervo, David de Jacoba, Montse Cortés, Guadiana, El Cáncu, Laura Abadia, Antonio Fernández, Salvador Barrul, Moreno, Els Cherokee, Rafita De Madrid, Saray Muñoz, Aurora Losada, Pepe el Bocadillo, Saül Quirós, Jacobo Quirós, Miguel el Rubio, i molts més.

Guitarristes: Vaky Losada, Jesus de Rosario, David Jimenez, Diego Losada, Tito Losada, Iván Losada, Joni Jimenez, Aquilino Jimenez, Juan Jimenez, Carles de Jacoba, Paco Soto, Jose Losada, Amos Lora, i el gran pianista Pablo Rubén Maldonado ,

Balladors i Bailaoras: Paloma Fantova, Belén López, Carmen La Talegona, Irene la Sentío, Auxi Fernández, Niño de los reyes, Isaac de los reyes, Kelian Jimenez, Jose Carmona Rapico, i molts mes.

Percussionistes: Luky Losada, El bandoler, Sabú Porrina, Antonio Losada, El Chispas, El Guille, Amador Losada, Julio el Indio.

Espectacle

Jóvenes Talentos del Baile