Tornar als artistes

flamenco Cantaor/a

Salao

José Antonio Martín Yánñez, conegut com Salao, és una de les grans revelacions del flamenc a Catalunya que destaca per la seva creativitat, per la seva capacitat de modular el cant i únic en les seves tessitures, només assequibles per als grans del gènere.

NOM: José Antonio Martín Yáñez, Salao

LLOC DE NAIXEMENT: l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

TRAJECTÒRIA: José Antonio Martín Yánñez, conegut com Salao, és una de les grans revelacions del flamenc a Catalunya que destaca per la seva creativitat, per la seva capacitat de modular el cant i únic en les seves tessitures, només assequibles per als grans del gènere.

Se li considera com una de les últimes joies del cant flamenc català, un cantaor discret i tímid que té fascinats als especialistes i als aficionats.

Va començar a aficionar des de petit, escoltant els discos que hi havia per casa dels grans mestres del flamenc clàssic. L’afició es va convertir en passió i la passió en la seva forma de vida, fins que la seva col·laboració amb el guitarrista Juan Ramón Caro li va començar a donar un nom.

El 2011, en la seva primera experiència en el món dels concursos de cant flamenc, Santa Coloma de Gramenet el va encimbellar com la millor veu del nou flamenc espanyol, obtenint el primer premi del prestigiós Concurs Nacional de Cant Yunque Flamenco.

El 2012 va estar de gira per les principals sales de concerts de Barcelona, ​​acompanyat per un clàssic del toc a Catalunya, Juan Gómez Chicuelo, ‘tocaor’ versàtil que ha treballat amb grans del flamenc -Morente, entre d’altres-, Salao & Chicuelo, va passar per la sala Jamboree i pel Cicle In (fusió) flamenca del Besòs.

Al gener de 2013 va oferir un recital al Festival Catalunya Arte Flamenco, acompanyat al toc pel guitarrista José Andrés Cortés – Bordó Miner l’any 2009 al Festival Internacional Cant de les Mines (La Unió, Múrcia).

FESTIVALS: Festival Catalunya Arte Flamenco (2013).

PREMIS: Primer premi del prestigiós Concurs Nacional de Cant Yunque Flamenco (2011).

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more