Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Vaky Losada

Vaky Losada, nombre artístico de José Luis Fernández Losada, guitarrista y compositor, forma parte de la familia Losada de Madrid.

Vaky Losada, nom artístic de José Luis Fernández Losada, guitarrista i compositor, forma part de la família Losada de Madrid.

Amb només 7 anys inicia la seva carrera professional com a percussionista del seu germà Diego, que amb només 12 anys era ja concertista de guitarra. Al costat del seu germà, van formar un duo que va aconseguir diversos premis en diversos concursos nacionals. Als 8, debuten al Teatre Xinès de Manolita Chen i Antonio Alzines, on executen dues obres acompanyats d’una orquestra simfònica. Amb 10 anys, de la mà del conegut periodista “Maito”, interpreten “Entre dues aigües” a l’emissora “La Veu de Madrid” amb motiu del lliurament del disc d’or a Paco de Lucía. Aquesta actuació els obre les portes per actuar en diversos programes infantils de l’època.

Ja amb 16 anys, debuta per primera vegada en un tablao a “Els Canasteros” de Manolo Caracol i col·labora estretament amb grans artistes del moment, com Juan Ramírez, La Paquera de Jerez, Amina o La Chana, entre altres. Amb 17 anys col·labora amb la Companyia de Dansa de Josep i Carmela Greco, anant de gira per Itàlia ia la Companyia Flamencs en Route, al costat d’Antonio Alonso, en una companyia composta per flamencs de nacionalitats diverses. Seguidament ingressa a la companyia de l’important bailaor Luisillo, qui el porta a recorrero Xina, Corea i Singapur de gira.
Després d’aquestes experiències, torna a formar grup amb el seu germà Diego, el Nen Cigala i amb Víctor Merlo donant-se a conèixer com “Makandé”, col·laborant amb músics de jazz i impulsant la carrera de l’Infant Cigala, actualment conegut com Diego “El Cigala”. Actuen en un concert revolucionari en la Cimera Flamenca de Madrid que porta a Vaky a formar un altre grup conegut com Flamenco Fusió, al costat dels prestigiosos Jorge Pardo, Carles Benavent, Rubén Dantas, la Susi i el bailaor Raúl, debutant com a grup al teatre monumental de Madrid.
Apareix en el seu camí el flamenc nipó de la mà de Shoyi Kojima, famós bailaor japonès, amb qui col·labora al Japó. Aquesta col·laboració amb l’art japonès prossegueix amb l’enregistrament d’un disc al costat del conegut trompetista Terumasa Hino, recorrent el Japó en la seva gira de presentació.
Inicia posteriorment una llarga col·laboració amb el guitarrista Paco Peña, recorrent el món (Europa, Austràlia, Japó, Xina, Alaska, USA, Sud-amèrica, …) donant concerts i master class. Destaca d’aquesta etapa la seva actuació en el Kensington Palace per a la princesa Diana de Gal·les i la seva actuació al Royal Albert Hall de Londres, compartint cartell amb Montserrat Caballé.
Organitza i presenta un concert benèfic per als nens damnificats en la guerra de Zagreb.
A partir de l’any 2000, ingressa a la companyia del famós bailaor Joaquín Cortés, participant en els espectacles Alma Gitana, Sould i Cibayí, exhibint la seva polivalència com a músic interpretant la guitarra, el llaüt àrab, el baix elèctric i la mandola.
El 2003 torna a formar companyia al costat dels seus germans i estrenen el musical “Les mil i una nits” al teatre de la Llatina, a Madrid.
DISCOGRAFIA:
– ON THE ROAD. Terumasa Hino – Losadas (Sony Amèrica i Japó) any 1988
– PA’LLORAR DE MOMENT. Losadas (Karonte records) any 1991
– ART I PASSIÓ. Losadas – Paco Peña (Nimbus records) any 1993
– TU AQUESTES A L’AIRE. Losadas (Peps record) any 1996
– CORS TRENCATS. Losadas (Columbia – Sony) any 1998
– LES MIL I UNA NITS. Losadas (Diable SL) any 2003
 
Actualment se’l pot veure al mític tablao Flamenc de Barcelona Tablao Flamenco Cordobes.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more