Tornar a les notícies
maig 18, 2022

Acte de lliurament de l’Institut de Cultura Gitana al Museu Nacional del Prado

El dia 8 d'abril es van presentar els Premis Gypsy Culture, en què va participar el guitarrista, fundador de Tablao Flamenco Cordobes i patró de l'Institut de Cultura Gitana, Luis Adame.

maig 18
Tablao Flamenco Cordobes

Premis de Cultura Gitana

“Un any més, l’Institut de Cultura Gitana, el 8 d’abril de 2019 i en ocasió del Dia Internacional del Poble Gitano, va atorgar, en la seva XII edició, una sèrie de premis destinats a exaltar els valors culturals d’aquest poble que És, amb 12 milions de ciutadans a Europa, la minoria ètnica més important. El lloc escollit va ser el Museu Nacional del Prado, que aquest 2019 celebra el seu 200è aniversari i que va constituir aquest marcat nomenament amb la cultura gitana.

 

Espanya també és gitana ‘és el lema d’aquest any i, al meu entendre, és molt adequat. La gran mostra d’obertura sensible del nostre país revelada al llarg de la nostra història, que ha fusionat a les diferents disciplines artístiques la nostra idiosincràsia amb el talent creatiu d’aquesta gent, ens fa optimistes quan veiem l’art com un nexe social.

 

L’art flamenc com a patrimoni immaterial de la humanitat té al poble gitano la seva contribució decisiva i essencial, i tot el coneixement i l’energia d’aquesta capacitat única de simbiosi musical que és el flamenc i una gran prova que la música és un element cohesionat per a la societat. No crec que hi hagi cap país al nostre planeta que mostri més democràcia i obertura humana. Anem, però no oblidem, per als sociòlegs i els polítics, que la feina que cal fer sense cap dubte en igualtat i superació de prejudicis, però, “els flamencs”, donem un pas endavant per reclamar el protagonisme de la nostra art com a mostra i trobada de reconeixement de l’altre.

Gypsy Culture Awards 2019

Vull donar les gràcies a aquesta Fundació per mantenir-me com a partidari i poder contribuir a aquesta causa de reconeixement i exaltació dels valors que representen “Salut i llibertat”. Després de lliurar el títol de Literatura i Arts Escèniques a Salvador Távora pòstumament (el premi va ser recollit per la seva filla Pilar Távora), també voldria esmentar els altres guanyadors d’aquests Premis de Cultura Gitana 2019:

 

– Literatura i arts escèniques: Salvador Távora

– Pintura i arts plàstiques: Javier Fernández de Molina

– Recerca: Fernando Rey

– Esports: Blanca Romero

– Comunicació: Antonio Ortega

– A Concord: Ara Malikian

– Música: família Morente Carbonell

– Nous creadors: Snétberger Music Talent Center

– Una trajectòria sencera: Pedro Peña Fernández “

 

 

Luis P. Adame

Guitarrista, fundador de Tablao Flamenco Cordobes i membre del mecenatge de l’Institut de Cultura Flamenca.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more