Tornar a les notícies
maig 18, 2022

Els catalans El Mati i Olga Llorente, que han actuat en Tablao Flamenco Cordobes en diverses ocasions, guardonats en el Cant de les Mines

El flamenc català torna a demostrar la seva qualitat amb la nova edició del Festival Internacional del Canti de les Mines de la Unió. El cantaor català Matías López Expósito, conegut artísticament com 'El Mati' i que ha actuat en Tablao Flamenco Cordobes en diverses ocasions al llarg de la seva carrera professional, s'ha convertit en el nou guanyador de la Llum Minera del citat festival, un els més importants del món. El Mati també va obtenir el primer premi de Mineres i el de Cantis Bajoandaluces. La també catalana Olga Llorente obté el premi Plantada de ball.

maig 18
Tablao Flamenco Cordobes

Festival Internacional del Cante de Las Minas de La Unión

El flamenc català torna a demostrar la seva qualitat amb la nova edició del Festival Internacional del Canti de les Mines de la Unió. El cantaor català Matías López Expósito, conegut artísticament com ‘El Mati’ i que ha actuat en Tablao Flamenco Cordobes en diverses ocasions al llarg de la seva carrera professional, s’ha convertit en el nou guanyador de la Llum Minera del citat festival, un els més importants del món. A més, El Mati també va obtenir el primer premi de Mineres i el de Cantis Bajoandaluces.

 

El Mati és una de les joves veus amb més projecció del flamenc. Malgrat la seva joventut ha treballat amb grans figures del panorama com Pepe Habichuela, Manolo Marín, Cristina Hoyos, Antonio Canales, Belén Maya, El Jonc, Olga Pericet, Rafael Carrasco, Manuel Liñán, Pastora Galván, Rafael Campallo o Israel Galván entre molts . El Mati també compta amb un treball d’estudi, “Dotze de Cuatro”, amb el qual busca retre homenatge a Lebrijano, Gaspar d’Utrera, Juanito Villar i Pansequito.

 

Tablao Flamenco Cordobes ha estat com una casa per a algunes de les veus més importants del flamenc dels segles XIX i XX com és el cas de Miguel Poveda, format com a cantaor en l’històric tablao de la Rambla des que va debutar en el seu escenari amb 18 anys fins el seu salt a la fama amb l’èxit aclaparador al Festival Internacional de Cant de les Mines.

 

Una altra de les figures guardonades en aquesta nova edició del festival ha estat Olga Aznar García, coneguda artísticament com Olga Llorente, amb l’obtenció del premi Plantada Femení gràcies a la seva interpretació de Caragols i Tarantos. La catalana Olga Llorente, coreògrafa i artista que també ha actuat en Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona en diverses ocasions, està graduada en Dansa Espanyola pel Conservatori Professional de Barcelona i ha obtingut formació de mestres com Antonio Canales, La Chana, Farruquito, Rafaela Carrasco , Marc Flores, Carmen Ledesma, El Pipa o Eva Yerbabuena entre molts altres. A més ha compartit escenari amb artistes de la talla de Pastora Galván, El Farru, José Maya, Marc Flores, Manuel Liñán, Belén Maya o Aldarull entre d’altres i ha obtingut altres guardons com el de “Vicente Escudero” per la seva ball per seguiriya al any 2009 durant el VIII Certamen de Joves o el premi al ball lliure del Concurs de la Perla de Cadis el 2013.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more