Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Estreno de Bajarí: El documental de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre el flamenc català.

El passat divendres 31 de maig de 2013, Winy i Karime Amaya al costat dels Seus Companys de Bajarí van clausurar l'estrena de la pel·lícula a la 16a edició del Festival DocsBarcelona amb 1 fi de festa flamenc a la plaça Salvador Seguí de Barcelona .

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Tablao Cordobes i els seus artistes, protagonistes destacats del film

El passat divendres 31 de maig de 2013, Winy i Karime Amaya al costat dels seus companys de Bajarí van clausurar l’estrena de la pel·lícula en la 16a edició del Festival DocsBarcelona amb un fi de festa flamenc a la Plaça Salvador Seguí de Barcelona.

L’espectacle de flamenc gratuït i obert a tot el públic, va tenir lloc a la plaça Salvador Seguí, davant de la Filmoteca, de la mà dels mateixos protagonistes del documental i artistes del Tablao Cordobes, comptant amb el follet de les bailaoras Winy i Karime Amaya acompanyades dels cantaores Joan Manzano el Coco i Mariano Santiago, els guitarristes Tuto, el Tati i Santiago Aguilar i al calaix Joni.

Bajarí, rodat en part al Tablao Cordobes, indaga en el sentit de pertinença de la comunitat dels gitanos catalans. Prenent com a títol el nom gitano de la ciutat de Barcelona, ​​reflecteix la realitat del flamenc a la ciutat comtal amb, en paraules de la seva directora, un emotiu viatge a través dels ulls d’un nen i l’art d’una ballarina al cor del Flamenc .

La presentació de Bajarí en la 16a edició del festival documental de la ciutat comtal va comptar amb la presència del Sr. Jaume Ciurana, Tinent d’Alcalde de Barcelona i l’exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, a més d’Eva Vila, la directora, Luis Adame President de l’Acadèmia de les Arts i Ciències del Flamenc, i els seus protagonistes, entre els quals va destacar el joveníssim Juanito que va improvisar un ball per Bulerías com a fi de l’espectacle ofert per cortesia de la Fundació Tablao Cordobes, com a tancament de la presentació del documental i dins dels actes de commemoració de l’any de Carmen Amaya.

 

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more

Aquest site utilitza cookies. Continuant navegar pel site, vostè accepta l'ús d'aquestes cookies.