Tornar a les notícies
maig 22, 2022

Estreno de Bajarí: El documental de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre el flamenc català.

El passat divendres 31 de maig de 2013, Winy i Karime Amaya al costat dels Seus Companys de Bajarí van clausurar l'estrena de la pel·lícula a la 16a edició del Festival DocsBarcelona amb 1 fi de festa flamenc a la plaça Salvador Seguí de Barcelona .

maig 22
Tablao Flamenco Cordobes

Tablao Cordobes i els seus artistes, protagonistes destacats del film

El passat divendres 31 de maig de 2013, Winy i Karime Amaya al costat dels seus companys de Bajarí van clausurar l’estrena de la pel·lícula en la 16a edició del Festival DocsBarcelona amb un fi de festa flamenc a la Plaça Salvador Seguí de Barcelona.

L’espectacle de flamenc gratuït i obert a tot el públic, va tenir lloc a la plaça Salvador Seguí, davant de la Filmoteca, de la mà dels mateixos protagonistes del documental i artistes del Tablao Cordobes, comptant amb el follet de les bailaoras Winy i Karime Amaya acompanyades dels cantaores Joan Manzano el Coco i Mariano Santiago, els guitarristes Tuto, el Tati i Santiago Aguilar i al calaix Joni.

Bajarí, rodat en part al Tablao Cordobes, indaga en el sentit de pertinença de la comunitat dels gitanos catalans. Prenent com a títol el nom gitano de la ciutat de Barcelona, ​​reflecteix la realitat del flamenc a la ciutat comtal amb, en paraules de la seva directora, un emotiu viatge a través dels ulls d’un nen i l’art d’una ballarina al cor del Flamenc .

La presentació de Bajarí en la 16a edició del festival documental de la ciutat comtal va comptar amb la presència del Sr. Jaume Ciurana, Tinent d’Alcalde de Barcelona i l’exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, a més d’Eva Vila, la directora, Luis Adame President de l’Acadèmia de les Arts i Ciències del Flamenc, i els seus protagonistes, entre els quals va destacar el joveníssim Juanito que va improvisar un ball per Bulerías com a fi de l’espectacle ofert per cortesia de la Fundació Tablao Cordobes, com a tancament de la presentació del documental i dins dels actes de commemoració de l’any de Carmen Amaya.

 

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more