show flamenc

Decembre del 45º Aniversari de flamenc Barcelona a Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
A Tablao Flamenco Cordobes volem acomiadar el nostre aniversario a l'altura del que ha estat un any meravellós. Per a això, com no podia ser d'altra manera, us presentem un elenc de luxe ple de joves estrelles que crearà espectacles únics del flamenc més autèntic.
Artistes

A Tablao Flamenco Cordobes volem acomiadar el nostre aniversario a l’altura del que ha estat un any meravellós. Per a això, com no podia ser d’altra manera, us presentem un elenc de luxe ple de joves estrelles que crearà espectacles únics del flamenc més autèntic.

Torna Jesús Carmona a aquest escenari en un moment àlgid de la seva carrera després del gran èxit que està tenint amb el seu últim espectacle “7 balcons”. Cridat a ser un dels nous referents del ball, després de més de quatre anys com a primer ballarí del Ballet Nacional, amb una tècnica prodigiosa i un talent innat per a la dansa, ha dominat ja l’estètica de la flamenqueria i el follet. Nascut a Catalunya, aviat el prestigi del que gaudeix entre els professionals arribarà del gran públic, tot i que ja figura com a protagonista indiscutible en els més importants festivals i teatres del mundo.Su últim treball amb la seva companyia, “Ímpetu ‘s”, s’estrenarà a Espanya el dia 1 de desembre, just abans de la seva arribada a Tablao Flamenco Cordobes, encara que el passat 10 d’octubre es va presentar ja als EUA al New York City Center, com a tancament de la XII Fall for Dance Festival. El bailaor segueix evolucionant en el seu ball cap a la maduresa sense apartar-se del flamenc més autèntic, cap a un “moviment profund i controlat” segons les seves paraules.

Al seu costat, segueix amb nosaltres Karime Amaya, després de l’estrena al costat de Farruquito al Palau de la Música de “Els Farruco i Los Amaya”, produït per Tablao Flamenco Cordobes. També va actuar al costat de Farruquito i Pepe Torres a la cloenda dels actes del 45è Aniversari de Tablao Flamenco Cordobes amb l’espectacle “Jerez canta a Farruquito”, acompanyats per grans personalitats del flamenc com els mítics Antonio Fernández Fosforito i La Chana, Joan de Déu Ramírez Heredia, exdiputat president d’Unió Romani escriptor i periodista o Emilio Jimenez i Gonzalo Roig, autors de publicacions imprescindibles per conèixer aquesta cultura.

Cordobes manté en escena a una de les promeses que més soroll està fent en el flamenc català: “El Yiyo”. Protagonista de l’espectacle El Yiyo: Somni flamenc ha actuat ja en el cicle Catalunya Arte Flamenco, compartint cartell amb emblemes del flamenc català com Mayte Martín o Duquende. Estan ja en boca de tots el seu actuacions en Tablao Flamenco Cordobes. Torna després de la seva consagració al costat dels més importants artistes d’aquest art al Festival La Suma Flamenca de Madrid, on va recollir un gran èxit i ha passat a ser considerat una de les cares més importants del flamenc emergent amb tan sols 19 anys.

Irene la Sentío és una de les bailaoras joves més destacades del panorama internacional, destacant especialment amb les seves actuacions a Itàlia a Cagliari i en el VI Festival Flamenc de Roma, o la seva participació al Festival Flamenc d’Eivissa, a més de col·laborar amb els més destacats tablaos a Espanya, com Casa Potes i les Carboneras a Madrid o la Casa de la Memòria a Sevilla.

Lucía Campillo, acompanyant habitual de Jesús Carmona en els seus espectacles, és una jove bailaora en una clara trajectòria ascendent al món flamenc, col·laborant en els espectacles de la companyia d’Antonio Canales o en els principals tablaos de Madrid, on resideix.

Acompanyant als nostres balladors, Loreto de Diego, una jove promesa del cant que trepitja per primera vegada el nostre escenari. Natural de Burgos, després del seu pas pels més prestigiosos tablaos de Madrid i Sevilla i actuar com a solista en diferents recitals i certàmens a nivell nacional, va produir el seu propi espectacle “Me sabe a cante”, que va presentar al Festival La Suma Flamenca de Madrid el 2013. Sens dubte un dels joves valors del cant que donarà molt que parlar.

Al costat d’ells, el nostre elenc de músics, la majoria descoberts en la nostra prolífica pedrera catalana de flamencs: Tuto, Juan Manzano “Coco”, Antonio Campos “Bocaillo” i Jose de la Miquela. Vénen a aportar també el seu granet de sorra dels guitarristes Antonio Sánchez, nebot del gran Paco de Lucía i acompanyant habitual en els seus espectacles, i Antonio Santiago “Ñoño”, fill de Enrique el Extremeño i coneixedor del flamenc des del bressol.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more