show flamenc

Flamenco Desembre 2022

De fins

Entrades
Tornar als espectacles

Antonio Molina “El Choro”

 

Va néixer a Huelva l'any 1985. Va aprendre les bases del flamenc del seu pare “El Choro” Va ampliar i aprofundir la seva formació amb Manolo Marín i Javier Cruz, fins que l'any 1999 va guanyar el II Certamen Juvenil de Ball Flamenc de Huelva organitzat per la Cristina. Fundació Heeren, instal·lant-se així a Sevilla per continuar els seus estudis en aquesta escola amb professors com Javier Barón, Israel Galván, Rafael Campallo entre d'altres.

L'any 2002 va formar part de la companyia Israel Galván a l'espectacle “Galvánicas” estrenat a la XII Bienal de Flamenc.

 

I l'any següent participa a la gira de l'espectacle, “Rafael Campallo y los Jovenes Flamencos”, amb el qual actua al “Festival Flamenco” de Monterrey, Filadèlfia, Nova York i al “Miami Festival”.

 

L'any 2004 actua al Festival de Jerez en l'espectacle d'Adela i Rafael Campallo amb qui estrena, a la XIII Bienal de Flamenc “Don Juan Flamenco” i treballen a Tel Aviv i Jerusalem. Aquest mateix any va formar part de la Companyia Eva la Yerbabuena, amb l'espectacle “Eva”.

 

L'any 2006 va participar a la Bienal de Flamenc de Sevilla dins del Cicle “Joves Promeses”. I aquest mateix any, Javier Barón va comptar amb ell per al seu espectacle “Dues veus per a un ball” actuant a Los Angeles, París, Sevilla, Còrdova i Jerez.

 

Torna a actuar a la Bienal de Sevilla 2008, aquesta vegada en el marc de la Companyia “Jóvenes Valores del Flamenco” amb l'obra “Tiempos Pasados” dirigida per Juan Dolores Caballero “El Chino” que s'estrena al Teatre Alameda.

 

Del 2009 al 2012 va formar part de la Companyia Manuela Carrasco per a l'estrena de l'espectacle “Suspiro Flamenco” al Teatre Central de Sevilla i per a la següent gira pels escenaris més emblemàtics del Japó, i continua formant part del Javier. Companyia Baró. amb qui va estrenar l'espectacle “Vaivenes” a la XVI Bienal de Flamenc de Sevilla.

 

L'any 2013 forma part de la companyia de guitarristes de Niño de Pura il·lustrant els seus recitals i és artista convidat a l'espectacle de Juana Amaya, “Morón Baila”.

 

Des de l'any 2015 forma part de l'empresa Vicente Amigo amb la qual segueix present fins als nostres dies.

 

L'any 2016 va estrenar el seu primer espectacle individual: “Aviso: Bayles de Jitanos” al XX Festival de Jerez, sota la direcció de Rafael Estévez i produït per la Fundació Cristina Heeren amb la col·laboració de l'Institut Andalús del Flamenc, amb el qual va guanyar el Premi Revelació del Festival. Des de la seva estrena, l'espectacle ha estat representat fins l'any 2018 a diferents llocs com Tel Aviv, al “Festival Días de Flamenco” d'Albuquerque, “Iberica Contemporánea” de Querétaro, “Festival de Arte Flamenco” de Monterrey, “Festival Aire Flamenco”. ” a Mont de Marsan, “Festival Andalou” d'Avinyó, “Tanzhaus Nrw” de Düsseldorf, Suma Flamenca de Madrid, el Gran Teatre de Huelva, i a la Bienal de Flamenco de Sevilla, entre d'altres.

 

El 2018 va estrenar el seu segon espectacle: “GELEM”, aquesta vegada dirigit per Manuel Liñan, al Teatre Villamarta dins del XXII Festival de Jerez, també representat al Gran Teatre de Huelva i al Suma Flamenca de Madrid, als Teatros del Canal .

 

L'abril d'aquell any també va presentar un espectacle més petit, “MI BAILE” dins el cicle Los Jueves Flamencos de Cajasol i altres cicles.

 

L'any 2019 entra com a artista convidat a l'espectacle “ÍNTIMO” de Miguel Poveda amb el qual continua col·laborant fins avui.

 

La seva nova producció, “#SiDiosKiere”, s'estrena al Teatre Villamarta dins del Festival de Jerez 2022 dirigit per Juan Dolores Caballero “El Chino”, al juny es tornarà a presentar al Teatre Central de Sevilla dins del Flamenc Comes from the South. cicle i a Huelva al festival Huelva City Flamenco.

 

Carmen Young

 

Ballarina mexicana, originària de la ciutat d'Aguascalientes, Mèxic.

 

Va començar els seus estudis de dansa a l'Acadèmia "Flamenco Vive".

 

A partir dels vuit anys va començar a fer cursos amb Cristóbal Reyes amb qui va estudiar durant la seva estada a Madrid l'any 2001. Des del 2012 ha continuat els seus estudis a Madrid i Sevilla, sent els seus principals professors, Antonio i Manuel Reyes, Javier Barón, Carmelilla. Montoya i Milagros Mengibar; també ha estudiat amb Luisa Palicio, Mercedes de Cordoba, Adela Campallo i Lucia "La Piñona", entre d'altres.

 

Als 18 anys va ser repetidora de Cristóbal Reyes en les seves gires de cursos de 2011 i 2012 a diverses ciutats de Mèxic, i va ser guanyadora de la beca d'estudis a l'estranger que atorga l'Institut Cultural d'Aguascalientes, Mèxic a través del Fons Estatal de Cultura i Arts, FECA 2012-2013 amb la qual va estudiar a Amor de Dios.

 

Va formar part de la companyia de Maria Juncal "Bailamos Flamenco" 2013 com a ballarina solista al teatre de la Ciutat de Mèxic. Ha actuat en diferents teatres, sales, tablaos com Cardamomo, Villarosa, Las Carboneras, La Pacheca i Candela de Madrid, Casa del Arte i Jardines de Zoraya de Granada, cicles de flamenc i festivals distingits com "Flamencos y Mestizos" dirigit per Paco Ortega a Madrid (2015) en solitari, A Bilbao (2017) juntament amb Antonio Molina "El Choro" i Úbeda (2019) en què estrena la seva primera proposta "Calle de la Compañía" i repeteix aquell mateix any al juny a la IV Festival Esprit de _Bayonna. A Jerez on va ser solista al XX Festival de Jerez amb l'espectacle "Eclosión" de la Fundació Cristina Heeren i com a cos de ballet a "Flamenconautas" dirigida per Javier Latorre al XXII Festival de Jerez.

 

Primera alumna del Ballet Flamenco d'Andalusia el 2019. El novembre d'aquell any actua amb Rosalía als MTVEMA's de Sevilla i col·labora el 2020 i 2022 amb la marca Dior per a esdeveniments de marca. Actualment repetint l'espectacle "#SiDiosKiere" d'Antonio Molina "El Choro" que es va estrenar el 3 de març al XXVI Festival de Jerez al Teatre Villamarta.

 

En reconeixements; 2018 rep el Premi Especial en el certamen Tablao Las Carboneras, semifinalista en el concurs de Tablao Villa Rosa 2019, i finalista en el Certamen Flamenco Puro de Jerez 2020.

 

L'any 2022 rep el Primer Premi a la primera edició del certamen Tablao Los Amayas i al 31è Certamen Espanyol de Dansa i Coreografia Flamenca rep 3 premis: Festival de Jerez per una actuació en l'edició 2023, Residència al Centro Coreográfico La Gomera. i invitació com a coreògrafa a la Rosario Vancouver Company al Canadà. En la docència ha estat repetidora de Javier Baron (2015-2018), Carmelilla Montoya (2018-2019) a la Fundació Cristina Heeren alhora que ha estat mestra de nivell bàsic d'aquesta escola, monitora i ajudant de dansa a la classes de cant i guitarra de Juan José Amador, Paco Cortés, Pedro Sánchez entre d'altres (2015- 2019). Viu a Sevilla on treballa des del 2018 als tablaos Teatro Flamenco Triana, Casa de la Memoria, Tablao El Arenal.

 

Juan Fernández

 

Va néixer a Cadis, ciutat on va començar els seus estudis de flamenc i clàssica espanyola. Al llarg de la seva carrera artística ha format part de múltiples companyies amb les quals ha girat arreu del món; com la companyia Charo Cruz, la companyia Chiqui de Jerez, el Ballet Flamenc de Madrid, entre d'altres.

 

 

 

David Romero

 

Nascut a Barcelona en el si d'una família d'amants del flamenc, va créixer assistint a clubs flamencs de Barcelona. Romero ha après d'artistes com Antonio Canales, Eva Yerbabuena, Rafael de Carmen, Güito, Rafaela Carrasco. Va començar la seva carrera en solitari l'any 1994 en alguns escenaris de Barcelona, ​​​​especialment a “Tablao Flamenco Cordobes”.

Va actuar al Festival Flamenc Memorial Antonio Mairena, a l’Hospitalet, on va compartir escenari amb Manuel Mairena, José Meneses i La Revuelo. A l’espectacle “Som D’Aquí” a l’Auditori de Cornellà, amb Chicuelo, Miguel Poveda i Mayte Martín.

Va guanyar el Premi d'Honor “Carmen Amaya” a la ballarina més completa del Certamen de Joves Valors de l'Hospitalet, és l'únic participant que ha obtingut 6 premis del certamen i ha participat a l'Exhibició de ball flamenc al costat de Rafael de Carmen. , Milagros Mengibar i El Pipa.

 

Es va traslladar a Madrid on forma part dels diferents espectacles de flamenc de Tablaos com “Las Carboneras”, amb Concha Jareño es presenten a “Café de Chinitas”, “Corral de la Morería” i “Casa Patas”. Ha treballat en companyies com la de Juan Andrés Maya, la del guitarrista Paco Peña, la de Rafael Amargo, la de Lola Greco, la “Pure Passion” de Joaquín Cortes amb Rafaela Carrasco, Carmen “La Talegona” Lola Greco i Cristóbal Reyes, New Spanish Ballet (NBE), Juan la companyia de Juan, d'Antonio Canales representant espectacles com Torero, Bernarda Alba, Bailaor, Minotaure... Presentat al Teatre Lope de Vega de la Bienal de Sevilla.

 

2004: Gràcies a Cristina Hoyos presenta el seu grup al prestigiós tablao “El Flamenco” de Tòquio (Japó). En el Festival de Guitarra de Tertulia Flamenca de L’Hospitalet (Barcelona) presenta una peça del seu futur espectacle “Flamenco a 4”.

 

2005: En el VIII Certamen de Coreografia de Madrid va quedar finalista amb la seva coreografia “Quien diu que no?”. Després es va traslladar a Sevilla on treballa al Tablao “Los Gallos”. Crea una companyia i estrena el seu primer espectacle “Flamenco a 4” a la Sala Triángulo de Madrid, obtenint bones crítiques de premsa i públic.

 

2006: Obté el premi al Treball Artístic de la Federació Coordinadora d'Entitats Andaluses de Barcelona. Presenta al Teatre Jove de l’Hospitalet, l’espectacle “Qui diu que no?”. Després treballa una temporada a la Sala Triángulo de Madrid, al Festival Flamenc de Beziers (França) i a diversos esdeveniments i festivals a Sevilla, Barcelona i Madrid.

 

2007-2008: Torna al Tablao “El Flamenco” de Tòquio (Japó).

 

Al costat del guitarrista Chicuelo, és artista convidat, coreografia i dirigeix ​​la companyia del ballarí japonès Shoji Kojima, on està nominat com a millor espectacle d'Arts Escèniques 2008. A la Sala Apolo (Barcelona) presenta el seu espectacle “Corredera”. Torna a la companyia de Rafael Amargo com a coreògraf en el seu nou espectacle “Enramblao 2” al Teatre Tívoli de Barcelona. Dirigeix ​​el seu propi estudi de dansa “Barceloneta Dance” a Barcelona.

 

2009: Director artístic i coreògraf, treballant amb artistes com Carmen “La Talegona” Manuel Rios, Juan Ogalla, El Pelon, Amador Rojas… Festival de Nou Barris, Barcelona, ​​actuant al costat d'Israel Galván.

 

2010: Viatja fent cursos intensius de dansa a Espanya i Argentina, Japó, Alemanya, Suïssa, Canadà...

 

2011: Premi Finalista del “XIX Certamen Nacional de Ball Flamenc”, Còrdova (Espanya). Gires Argentina (Rosario, Còrdova i Buenos Aires), on imparteix cursos de dansa i actuacions diverses. Cursos a Montreal i Quebec (Canadà).

 

2012: Comença a acompanyar el guitarrista Chicuelo en els seus diferents espectacles i presenta el seu homenatge a Camaron amb l'espectacle “A Legend of Time” interpretat per Duquende al Festival de Flamenc Ciutat de Barcelona 2012, el Festival Internacional de Flamenc de Moscou (Rússia), Bordeus. … Festival de Flamenc de Beziers, on la Companyia presenta l'espectacle “Pas a Pas”. Viatja a Halifax (Canadà) on presenta l'espectacle “Flamenco unipersonal” amb Flavio Rodrigues i Pedro Obregón i realitza diversos cursos. Cursos a Suïssa. Festival Catalunya Arte Flamenc a Barcelona.

 

2013: David acompanya Duquende presentant el seu nou disc “Rompecabezas” de gira a Bruges (Bèlgica) i Ciutat Flamenco Festival 2013 a Barcelona. Crea l'espectacle “Flamenco Code” presentat a Barcelona. Col·labora amb el Taller de Musics produït a Barcelona i, al costat del cantant català Sanjosex i Chicuelo, crea l'espectacle de fusió “Conexions”. Amb Chicuelo imparteix classes a l'Escola de Música Taller de Musics de Barcelona.

 

2014: Presenta l'espectacle “Flamenco Forever”. Fa un curs a Suïssa i Sevilla. És solista a la companyia de Flamenco de Madrid a l'espectacle “Flamenco Experience” i al Teatre Apolo de Barcelona. Imparteix classes generals i classes magistrals a diferents escoles de Barcelona.

 

Claudia Cruz

 

Als 5 anys va començar a ballar flamenc, més tard, als 10 anys va començar a aprendre ballet i dansa clàssica espanyola a l'Acadèmia Danza Cibayi, dirigida per Charo Cruz.

 

NOM: Claudia Cruz

 

LLOC DE NAIXEMENT: Cadis, 17 de juliol de 1986

 

ESTUDIS: Als 5 anys va començar a ballar flamenc, més tard, als 10 anys va començar a aprendre ballet i dansa clàssica espanyola a l'Acadèmia Danza Cibayi, dirigida per Charo Cruz.

 

 

 

Va prendre classes de flamenc d'artistes com Juana Amaya, Javier Latorre, Israel Galván, Rafaela Carrasco, Belén Maya, Alejandro Granados, Carmelilla Montoya i La Chana. També va prendre classes de dansa contemporània de Mijita Dakota, classes de ballet de Pacy Sánchez i Teresa Caudón i dansa clàssica espanyola de Fernando Galán i Silvia Oen.

 

La Claudia també ha estudiat teatre amb Caco Castelo, Eduardo Bernal i Manuel Morón.

 

CARRERA: L'any 2001 va actuar a l'espectacle Pregón Carnavalesco a Cadis protagonitzat per Sara Baras. L'any 2003 col·labora amb la companyia de teatre Los Ulen, amb el ballet de Mònaco interpretant l'obra Carmen de Bizet.

 

L'any 2005 va viatjar al Japó amb l'espectacle Pasión Flamenca amb personatges com Enrique El Extremeño, La Tobala, Pedro Sierra o La Moneta. El mateix any va fer una gira amb Andalusian Tourism mostrant el flamenc andalús a Europa.

 

Anys més tard, l'any 2008, s'incorpora a la Companyia de Cadis, gestionada per l'Agència Andalusa de Foment del Flamenc, compartint escenari amb artistes com Junco, David Palomar, Rosario Toledo o Ana Salazar.

 

El seu primer espectacle, Con Alma (Amb ànima) es va estrenar a Cadis l'any 2009 amb la col·laboració com a artista convidat d'Enrique El Extremeño.

 

La temporada 2010/2011 va actuar com a artista convidada a l'espectacle Niña Pastori a Nadal, la primera vegada que Niña Pastori presenta una artista de dansa en un dels seus espectacles.

 

Va formar part de la companyia d'Antonio El Pipa del 2008 al 2012 com a primera ballarina sent la seva parella de ball en gires europees i americanes i participant en diversos festivals com el Festival de Jerez, Mont de Marsan, Parc de la Villete, etc.

 

Al febrer de 2012 va tornar a participar com a artista convidada a l'Anunci de Carnaval de Cadis La Pepa 2012 protagonitzada per Niña Pastori. El maig del mateix any va ser l'artista convidada del mestre Rancapino a l'espectacle Ayer y Hoy i diversos mesos després va presentar el seu espectacle “Claudia Cruz” en el Bicentenari de l'Audiència de Cadis.

 

L'any 2013 va ser un gran per a Claudia, al febrer va participar com a solista al Festival de Jerez a l'espectacle “Vivencias” amb Antonio “El Pipa”, Tía Juana “del Pipa”, Concha Vargas i Carmen Ledesma i a l'espectacle. “En la Raíz del Flamenco” estrenada a Lope de Vega de Sevilla juntament amb els artistes Dorantes, Farruquito, Remedios Amaya, Juan de Juan, Pastora Galván, etc. Al març va participar al Festival Multicultural “Art joins Generations” a Polònia. Al setembre va protagonitzar com a ballarina solista l'espectacle “Jeregueño” a la Bienal de Màlaga.

 

L'any 2014 va participar com a artista convidada al I Cicle “Just Dance” a Venta de Vargas, a l'espectacle “Ni el hambre la vamo a sentí” patrocinat per l'Ajuntament de Cadis al Centre Municipal d'Art Flamenc La Merced i al III Festival Flamenc al Japó, juntament amb grans artistes com Mercedes Ruíz, Pastora Galván, La Moneta, Patricia Guerrero, Jairo Barrul, etc.

 

Claudia Cruz és una gran artista del flamenc i el seu art ha estat reconegut diverses vegades. Ha treballat com a professora i també en importants tablaos com Villa Rosa de Madrid i El Cordobes de Barcelona.

FESTIVALS: Festival Corral del Carbón de Granada l'any 2007, Festival de Jerez, Bienal de Sevilla, Festival d'Arts Escèniques, Parc Villete, Mont de Marsan, Festival d'Alburquerque, Festival Multicultural “Art joins Generations” a Polònia, Bienal de Màlaga, III Festival de Flamenc al Japó.

PREMIS: Primer Premi del Certamen Nacional de l'Hospitalet, Barcelona, ​​en la categoria de premis Matilde Coral i José de la Vega l'any 2006, primer premi en el certamen nacional d'Ubrique l'any 2006, primer premi de dansa per Alegrías en el certamen nacional de Peña de la Perla a Cadis l'any 2005 i primer premi al certamen nacional d'Estepona Cantora l'any 2005.

 

Susana Escoda

És una ballarina que forma part d'una generació jove i talentosa d'artistes catalans. Va fer els seus primers passos professionals al Tablao Cordobés.

NOM: Susana Escoda

 

CARRERA: És una ballarina que forma part d'una jove i talentosa generació d'artistes catalans. Va fer els seus primers passos professionals al Tablao Cordobés. Ha compartit escenari amb els artistes més importants i ha fet diverses gires pel Japó amb el seu marit Antonio Toleo. El seu propi estil flamenc és innovador i contemporani. El seu control de ritme i la integració del seu ball amb el cant i la guitarra són impressionants.

 

Lorena Oliva

LORENA OLIVA va néixer a Barcelona l'any 1989. Va començar els seus primers passos en dansa en una acadèmia als 3 anys fins que va començar els seus estudis professionals al Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre als 13 anys, llicenciant-se en Dansa espanyola i flamenc el 2010.

Paral·lelament, ha estudiat i continua la seva formació amb professors com Antonio Canales, Farruquito, Eva Yerbabuena, Manuela Carrasco, Manolo Marín, Carmen Ledesma, Andrés Marín, Olga Pericet, Rubén Olmo, Rocío Molina, Marco Flores o Manuel Liñán. entre molts altres. però sempre de la mà dels seus principals mestres Jose Manuel Álvarez, Iván Alcalá i Nacho Blanco.

 

Artistes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more