show flamenc

Flamenco Octubre 2022

De fins

Entrades
Tornar als espectacles

YOEL VARGAS

 

 

Yoel Vargas, bailaor, ballarina i coreògrafa de Tarragona.

 

Graduada pel Conservatori Professional de l'Institut del Teatre l'any 2021 (Barcelona) i recentment Premi d'Honor a la Formació Professional de les Arts de Catalunya.

 

Coreografia La Flor de Granada, finalista del 7è Certamen de Coreografia Districte de Tetuán i del 29è Certamen de Dansa Espanyola, amb premis com “De la Crítica” o “AISGE al Ballarí Destacat”. Premi d'Interpretació a la Convocatòria Nacional de Castelló.

 

Actualment és membre de Cía Manuel Liñan i recentment ha estrenat peces pròpies com a creador en festivals de Barcelona i Madrid.

 

Tot i la seva curta edat, ja ha recorregut ciutats d'arreu del món; Nova York, Miami, Londres, Ciutat de Mèxic, Bogotà, entre d'altres.

 

 

 

JESÚS ORTEGA

 

 

Jesús Ortega (Badajoz, Extremadura, 1979) és considerat el ballarí i coreògraf més internacional d'Extremadura, la regió que, juntament amb Múrcia i Andalusia, va consolidar el 2010 el flamenc com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. No en va, Jesús Ortega és el referent. per a la dansa flamenca d'aquesta comarca no només com a professor i solista a l'escenari i al seu Centre Flamenc, sinó també a les aules, on s'ha convertit en tècnic assessor de la Universitat d'Extremadura i la Diputació de Badajoz en el programa “Aula Flamenco”. ” que ja s'ha Consolidat, ja forma part del projecte Flamenco en Red de Andalucía, i del programa didàctic d'Universitats com la de Cadis.

 

Solista i coreògraf de la professora Cristina Hoyos al llarg de la seva trajectòria ha treballat com a ballarí i ajudant de coreografia amb directors de la talla de José Carlos Plaza en produccions com “Yerma”, “Romancero Gitano”, o “Poema del cante jondo”. ”. Com a ballarí va participar a la pel·lícula Hanna (2011) del director britànic Joe Wright, protagonitzada per Saoirse Ronan, Eric Bana i Cate Blanchett. També, com a ballarina i ajudant de coreografia de Cristina Hoyos, a la pel·lícula “Lola” (2007) dirigida per Miguel Hermoso i que narra la vida de l'artista Lola Flores (La Faraona).

 

La visió internacional de la seva manera de concebre el flamenc l'ha portat davant figures de rellevància pública com la duquessa d'Alba, la duquessa de Cornualla, Camilla Parker Bowles o l'emperador del Japó Naruhito.

 

 

SUSANA CASAS

 

 

 

Susana va començar a ballar als 8 anys amb José Galván. Més tard, va aprendre de Matilde Coral i Manolo Marín.

 

NOM: Susana Casas

 

LLOC I ANY DE NAIXEMENT: Sevilla, 1977

 

ESTUDIS: Susana va començar a ballar als 8 anys amb José Galván. Més tard, va aprendre de Matilde Coral i Manolo Marín.

 

CARRERA: Uns anys més tard va començar a actuar a l'estranger debutant a França l'any 1992 on va romandre uns anys. Després va viatjar a Mèxic DF i als Països Baixos amb l'espectacle “Fiesta Gitana” de Curro Vélez. L'any 1996 va anar al Japó amb l'espectacle “Carmen” de Yoko Komatsubara en el qual va ballar amb Alejandro Granados, Torombo i Luis Ortega.

 

Ha rodat un parell de programes de televisió com “Venta del duende” i ha participat en la pel·lícula “Flamenco” de Carlos Saura amb el ballet de Matilde Coral i en el documental “Dances of the world” de Discovery Channel.

 

L'any 1994 es va incorporar a la companyia de Mario Maya als espectacles “De lo flamenco” i “De Cai a Cuba” que van presentar a la Bienal de Sevilla.

 

Va compaginar la seva feina amb actuacions en tablaos importants com els Cordobes de Barcelona, ​​l'Arenal, el Palacio Andaluz o Los Gallos de Sevilla.

 

Va formar part del Ballet de Cristina Hoyos durant sis anys als espectacles “Arsa y Toma” de Ramón Oller, “Al compás del tiempo”, “Tierra Dentro” de José Luis Casto, “Tiempo y Compás” i “Yerma”, en la qual va ser ballarina principal l'any 2003 i ho va aconseguir.

 

L'any següent es va incorporar al Ballet Flamenc Andalús de Cristina Hoyos en els espectacles “Viaje al Sur” de Ramón Oller i “Romancero Gitano” de José Carlos Plaza.

 

També ha col·laborat en la col·lecció didàctica de Pedro Sierra “Ritmo Flamenco Rhythm”

 

 

RAQUEL HEREDIA REYES “LA REPOMPILLA”

 

Raquel Heredia Reyes, coneguda artísticament com La Repompilla, és filla de Rafaela La Repompa i del guitarrista Luis Heredia així com la germana d'Amparo Heredia. Nascuda a Màlaga en el si d'una família gitana l'any 1979, va començar a ballar a Nova York als 15 anys, formant part de la companyia de Juan Andrés Maya. Com la seva germana, es va traslladar a Màlaga l'any 2002 i va començar a treballar a Mesón La Repompa. Al llarg del temps ha compartit escenari amb grans artistes del flamenc com Juan Andrés Maya, Manuel Liñán, Amador Rojas, El Choro, Pepe Torres, etc.

Artistes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more