show flamenc

Gran Flamenc de Tardor

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Tablao Flamenco Cordobés tradicionalment, ha convertit la tardor en un punt de trobada de l'art que ens inspira. Al Tablao en aquesta ocasió es reuneix de nou l'elit de joves professionals de reconegut prestigi internacional que faran que aquest espectacle quedi en el record dels aficionats.
Artistes
Tablao Flamenco Cordobés tradicionalment, ha convertit la tardor en un punt de trobada de l'art que ens inspira. Al Tablao en aquesta ocasió es reuneix de nou l'elit de joves professionals de reconegut prestigi internacional que faran que aquest espectacle quedi en el record dels aficionats.

Estem parlant de veure junts la suma del més exigent talent .... Aquest tardor de nou es presenten per als propers mesos d'octubre, novembre i desembre ambiciosos projectes, reprenent l'essència dels espectacles Jerez, Flamenc dels Cabales, Or Pur, Carmen i el Cicle de Grans Intèrprets que tindran lloc tant en Tablao Flamenco Cordobes com al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

El ball d'Amador Rojas, Karime Amaya, Belén López i Sara Barrero. Les veus trencades de la Tana, Davina Jaén, Morenito d'Illora, El coco i Miguel de la Tolea. I com sempre David Cerreduela, Israel Cerreduela i Antonio Sánchez seran els encarregats del toc, acompanyats pel calaix de Rafael Jiménez "El Espurna".

Amador Rojas va néixer en una família de gitanos a Los Palacios, als afores de Sevilla. Als set anys coneix al Mestre Farruco, amb ell comença la seva formació com a bailaor. Farruco ensenya a Amador la base del món flamenc. L'interès i necessitat de ballar li fa devorar tot el material audiovisual que cau a les mans. Ha participat en els festivals: Biennal de Flamenc de 1998, Biennal de Flamenc del 2008, etc. PREMIS: Premi "Artista Revelació" en Biennal de Flamenc del 2008, Premi "La Venencia Flamenca" 2009, The Golden Lyre Musicianship Award 2010.

Karime Amaya, neboda-néta de Carmen Amaya, és per si mateixa, i sense necessitat de recórrer a tan aristocràtic llinatge, una de les grans bailaoras actuals. Ha fet una superba parella amb Farruquito, i una altra no menys espectacular amb Jesús Carmona. Amb tots dos ha recorregut els teatres de mig món i els festivals més importants del món del flamenc: Mont de Marsans, Monterrey, Festival de New York, Festival de Jerez (on va guanyar el premi a l'artista revelació).

Belén López, bailaora catalana, indiscutiblement situada per tots els coneixedors en la cúspide de la fama en el flamenc. Des de l'any 2001 fins a 2005 va ser primera ballarina a l'Arena di Verona amb les òperes "Carmen" i "Il Trovatore", dirigides per Franco Zeffirelli, i primera ballarina de la companyia La Corrala de la Dansa, dirigida per Il Camborio, amb gires per tot Itàlia. Al llarg de la seva carrera també ha actuat a Praga, República Txeca, Alemanya ... etc. Al maig de 2004 obté el Premi Nacional de Flamenc "Mario Maya" i des de llavors les seves actuacions per tot el món han estat incessants, destacant per exemple la seva presentació al Festival Flamenc de Londres l'any 2013.

Sara Barrero, bailaora catalana, debutó a los 16 años en el Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona. Ha actuado en numerosos festivales flamencos, entre los cuales cabe destacar el Festival Jóvenes Valores de L´Hospitalet, alzándose con el primer premio Carmen Amaya, el Festival Grec de Barcelona, Arte Flamenco de Catalunya, Festival De Cajón, Flamenco pa’ tos de Madrid, el Festival de la Unión en Múrcia, la Bienal de Sevilla o, a nivel internacional, en el Festival Mont de Marsans o los Festivales flamencos de París, Marsella, Lyon y Nimes en Francia, el Festival Flamenco de Londres, el Festival Flamenco de Tokio, el Festival de Jazz de Praga o el Festival Flamenco de EEUU, entre otros. Desde el 2000 trabaja además como docente, impartiendo clases en diferentes escuelas de danza.

Victoria Santiago Borja, conocida artísticamente como “La Tana” comenzó su carrera profesional cantando para compañías como la de Joaquín Cortés o la de Farruquito. Paco de Lucía la escuchó cantar en un bar sevillano y la fichó. El maestro de Algeciras la embarcó en la troupe con la que presentó por el mundo su último disco, junto a otros cantaores como Duquende y Montse Cortés. En marzo de 2005, salió a la venta su primer disco en solitario ‘Tú ven a mí’, producido por el propio Paco de Lucía. A los largo de su carrera, La Tana ha actuado en el Festival de Jerez, el Festival Flamenco de Barcelona, el Festival Flamenco Peña José Mercé, Festival de Flamenco de Cáceres, Festival Flamenco Pa' Tos, Festival Flamenco de Casabermeja, etc.

David Cerreduela es hijo del El Nani, un famoso guitarrista, y nieto de un constructor de guitarras, lo que explica su precocidad en los escenarios: comienza su carrera profesional a los 14 años, acompañando ni más ni menos que a Lola Flores y a Merche Esmeralda. Más tarde forma parte de la compañía de Antonio Canales y posteriormente trabaja con Juan de Juan en la obra Pueblos, siendo autor de la parte musical de ésta. Además de tocar para los flamencos más conocidos, ha sido acompañante de Enrique Morente durante años, ha sido guitarrista del Ballet Nacional de España y también ha colaborado en discos de cantantes tan relevantes como Diego El Cigala, Manolo Tena, Guadiana o Antonio Carmona.

Manuel Tañé Nacido en el seno de una familia emparentada con las tradicionales familias flamencas de los Carpio, los Moneo y los Chalao, Manuel Tañé tuvo como maestros y referentes a Luis Moneo, con quien pasó muchos años, igual que Enrique El Extremeño. Curtido en el Jerez más arcaico y auspiciado por el propio Juan Parrilla, Tañé ha recorrido medio mundo, desde Sudamérica hasta Centroamérica pasando por Japón, China, Egipto, Jordania, El Líbano, Marruecos y por supuesto toda Europa. También ha impartido clases de cante en algunos países, siendo maestro del cante en Vancouver, Japón, o en la Academia de Victor Kolstee y Rosario Anceren.

Juan Manzano “El Coco” es un cantaor gitano del barrio de Sant Roc (Badalona), que recientemente ha protagonizado el documental “Bajarí”, una producción de la Universitat Pompeu Fabra sobre el flamenco en Barcelona.

Sara Barrero, bailaora catalana, va debutar als 16 anys al Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona. Ha actuat en nombrosos festivals flamencs, entre els quals cal destacar el Festival Joves Valors de L'Hospitalet, alçant-se amb el primer premi Carmen Amaya, al Festival Grec de Barcelona, ​​Art Flamenc de Catalunya, Festival De Cajón, Flamenco pa 'tos de Madrid , el Festival de la Unió a Múrcia, la Biennal de Sevilla o, a nivell internacional, al Festival Mont de Marsans o els Festivals flamencs de París, Marsella, Lió i Nimes a França, el Festival Flamenc de Londres, el Festival Flamenc de Tòquio, al Festival de Jazz de Praga o el Festival Flamenc de EUA, entre d'altres. Des del 2000 treballa a més com a docent, impartint classes en diferents escoles de dansa.

Victòria Santiago Borja, coneguda artísticament com "La Tana" va començar la seva carrera professional cantant per a companyies com la de Joaquín Cortés o la de Farruquito. Paco de Lucía la va escoltar cantar en un bar sevillà i la va fitxar. El mestre d'Algesires la va embarcar en la troupe amb la que va presentar pel món el seu últim disc, al costat d'altres cantaores com Duquende i Montse Cortés. Al març de 2005, va sortir a la venda el seu primer disc en solitari 'Tu vine a mi', produït pel mateix Paco de Lucía. Als llarg de la seva carrera, La Tana ha actuat al Festival de Jerez, el Festival Flamenc de Barcelona, ​​el Festival Flamenc Penya José Mercé, Festival de Flamenc de Càceres, Festival Flamenc Pa 'Tos, Festival Flamenc de Casabermeja, etc.

David Cerreduela és fill del El Nani, un famós guitarrista, i nét d'un constructor de guitarres, el que explica la seva precocitat en els escenaris: comença la seva carrera professional als 14 anys, acompanyant ni més ni menys que a Lola Flores ja Merche Esmeralda . Més tard forma part de la companyia d'Antonio Canales i posteriorment treballa amb Juan de Joan a l'obra Pobles, sent autor de la part musical d'aquesta. A més de tocar per als flamencs més coneguts, ha estat acompanyant d'Enrique Morente durant anys, ha estat guitarrista del Ballet Nacional d'Espanya i també ha col·laborat en discos de cantants tan rellevants com Diego El Cigala, Manolo Tena, Guadiana o Antonio Carmona.

Manuel Tane Nascut en el si d'una família emparentada amb les tradicionals famílies flamenques dels Carpio, els Moneo i els chalao, Manuel Tané va tenir com a mestres i referents a Luis Moneo, amb qui va passar molts anys, igual que Enric El Extremeny. Bregat en el Xerès més arcaic i auspiciat pel mateix Juan Parrilla, Tane ha recorregut mig món, des de Sud-amèrica fins Centreamèrica passant pel Japó, Xina, Egipte, Jordània, El Líban, el Marroc i per descomptat tot Europa. També ha impartit classes de cant en alguns països, sent mestre del cant a Vancouver, Japó, o en l'Acadèmia de Victor Kolstee i Rosario Anceren.

Juan Manzano "El Coco" és un cantaor gitano del barri de Sant Roc (Badalona), que recentment ha protagonitzat el documental "Bajarí", una producció de la Universitat Pompeu Fabra sobre el flamenc a Barcelona.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more