show flamenc

Granada, aigua oculta que plora

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Granada, aigua oculta que plora. Al novembre, Tablao Flamenco Cordobes estrena l'espectacle "Granada, aigua oculta que plora". Sacromonte i les seves coves són portadors d'una aurèola romàntica que va alimentar el primer romanticisme literari. Nosaltres amb aquest programa presentem a tres dels seus intèrprets més reconeguts, els integrants de les famílies històriques i bressol d'extraordinaris artistes que han guanyat els més importants premis i reconeixement en els teatres més importants del món. La seva escola personalíssima plena de força i caràcter ha deixat a través de diferents generacions la seva empremta sempre reconeixible i autèntica. Gaudeixin.
Artistes

Juan Andrés Heredia Maya (1-28 de novembre)
De l’1 al 28 de novembre ve per primera vegada a Tablao Flamenco Cordobes Juan Andrés Maya. Nascut en ple cor del barri gitano de Sacromonte (Granada), Juan Andrés descendeix d’una família amb àmplia tradició flamenca: nebot dels famosíssims balladors Mario Maya i Manolete, i del no menys conegut guitarrista Juan Maya Marote. Va començar a ballar a l’edat de tres anys a la Cova de la Rocío, i amb tan sols catorze anys va viatjar al Caire amb la companyia de Cachado i des de llavors no ha parat de ballar sobre els escenaris de tot el món. 
El 1992, durant la celebració de l’Exposició Universal de Sevilla, va col·laborar en un espectacle al costat de Miguel Bosé “Joves valors del segle XXI” que va obtenir un èxit aclaparador. Aquest mateix any va presentar l’obra “Contrast” amb la qual va recórrer diferents teatres de tot Espanya. Tres anys després va participar amb Carmen Linares en una gira per Jordània i Tunísia i el 1996 va ser reclamat pels Reis d’Espanya perquè actués a Carmen dels Chapiteles i també va debutar al teatre de l’Alhambra amb “Captiu” al costat de Manolete, La Hierbabuena i Beatriz Martín. Va prendre part en l”Amor Brujo”, en el paper de protagonista, va treballar a Nova York al Lincoln Center i va realitzar una gira per Holanda i Japó. Al setembre d’aquest mateix any va presentar la seva nova obra “Arrels” amb el patrocini de la Duquessa de Alba.
Al llarg de la seva carrera ha participat en una infinitat d’espectacles per tot el planeta, recollint èxits de crítica i de públic. Ha estat premiat com a artista revelació del flamenc al costat de Nacho Duato i ha col·laborat amb artistes de la talla Estrella Morente, Farruquito i Miguel Poveda en els festivals de tardor de Granada celebrats a la ciutat el 2012, 2013 i 2014. Actualment segueix de gira amb seus espectacles i impartint cursos a l’Escola Internacional de Flamenc Manolete de Granada

Iván Vargas Heredia (1-14 de novembre)
Aquest jove bailaor va néixer al Sacromonte (Granada) el 1985, específicament a la cova “La Rocío” on va fer els primers passos de la mà de la seva família Els Maya. Pertany, doncs, a una dinastia de grans ballarins on podem trobar noms com Manolete, Juan Andrés Maya, Mario Maya i, per descomptat, acompanyats per Juan Maya “Marote”.
Es va donar a conèixer des que era nen molt petit al gran públic i va intervenir en nombrosos programes televisius d’abast nacional. Ha participat en un gran nombre d’obres i espectacles amb el seu oncle Juan Andrés Maya entre els quals destaquen:  “Passió”, “Captiu” i El “flamenc d’un marginat”, el debut va tenir lloc al Teatre Apolo de Madrid. La seva participació a la Biennal de Sevilla de 1992 també va ser important. Una altra brillant contribució es va fer amb la Fura dels Baus a Granada en una obra de Federico García Lorca, on va compartir escenari amb artistes com Javier Latorre, Eva la Yerbabuena, Beatriz Martín i de nou amb el seu oncle Juan Andrés. Va actuar en els Estius del Corral al costat de Fuensanta “La Moneta” el 2004 i posteriorment en 2013 i 2016 amb gran èxit
Fora de les nostres fronteres ha actuat a Itàlia, França, Londres, Brasil, Tòkio, Estats Units …… En aquest últim país va estar de la mà del grup de Curro Albayzín amb motiu del nomenament d’Antonio Banderas com a ambaixador d’Andalusia. Importants les seves participacions en festivals d’àmbit nacional i internacional com Mont de Marsan, Festival d’Albuquerque, Festival de Nîmes, dijous de Cajasol de Sevilla i en 2015 estrena espectacle amb gran èxit al festival de Jerez. Actualment segueix de gira per tot el món amb els seus últims espectacles JO MATEIX i SABIA NUEVA, amb gran èxit a nivell de públic i lloats per la crítica, sens dubte un dels joves amb més projecció actualment.

Alba Heredia (1-28 de novembre)
Alba Heredia va néixer en el Sacromonte, concretament a la cova “La Rocío”, batejada per la Duquessa d’Alba, dóna els seus primers passos com a bailaora amb tan sols 4 anys. Alba Heredia té el privilegi de pertànyer a una de les dinasties més importants del món flamenc com són els Maya, per tant Alba és neboda de grans mestres com Manolete, Mario Maya, Juan Maya Marote i el seu cosí Iván Vargas.
Comença la seva marxa des de molt petita a la cova de la seva àvia “La Rocío” i sempre que els seus estudis li ho permeten treballa a les famoses Zambras de les Coves del Sacromonte, deixant sorpresos a tot el públic que passa per aquestes coves tan emblemàtiques.
L’any 1999 arriba la gran sorpresa, ja que és presentada pel seu oncle Juan Maya Marote en el seu propi homenatge amb tan sols 4 anys, celebrat al Palau d’Esports de Granada compartint així aquesta jove i prometedora figura cartell amb artista de la talla de Niña Pastori, José Mercé, El Guito, Mario Maya, Eva la Yerbabuena, Manolete, Juan Andrés Maya, Ketama, Aurora Vargas i Pansequito entre d’altres.
Després de la seva presentació en l’homenatge del seu oncle comença la marxa professional d’aquesta jove bailaora fent nombroses representacions de la mà de Curro Albayzín en diversos congressos i festes promocionades per l’Ajuntament de Granada.
Des de l’any 2000 al 2004 Alba es tanca en estudis per donar classes amb Grans mestres com el seu oncle Juan Andrés Maya, Iván Vargas, Belén Maya, Rafaela Carrasco, etc.
Al llarg de la seva carrera ha actuat en els principals escenaris i tablaos del món. Actualment Alba es troba entre Granada i Sevilla prenent classes i treballant en els tablaos més prestigiós de les zones, amb projectes per a l’estranger, Madrid i Japó novament per al festival que es farà en memòria a Paco de Lucia

Guitarra
David i Israel Cerreduela
Fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d’Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d’altres i ha trepitjat els principals teatres d’Espanya.

Cante 
Mara Rei
Nascuda el 9 de Març de 1979 a Madrid, des de molt petita va començar a donar les primeres passes a Mèxic en teatres com Belles Arts i Coba Rossa, al costat del seu Pare Tony Rei (guitarrista) i el seu germà Antonio Rei, reconegut guitarrista, concertista , solista i creador de música per a grans companyies. Durant anys ha treballat com a balladora i cantaora costat de Manuela Carrasco, Els Farruco, Poveda, el Pipa, Duquende, etc. i ha actuat a grans festivals com la Biennal de Flamenc i el Festival de Jerez. La cantaora madrilenya actuarà en Tablao Flamenco Cordobes l’1 al 26 d’abril.

Zambullo
José Manuel Doya, més conegut com “El Zambullo” és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D’arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent sonique.
Després d’alguns anys vivint a Barcelona, ​​Zambullo es dirigeix ​​al Sud, concretament a Sevilla, on s’instal·la i comença a treballar en el Ballet Andalús, on coneix a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Al costat d’ells treballa durant un any actuant a ciutats com Madrid i l’Alhambra de Granada. Va ser en aquesta època quan va conèixer a Farruquito i la seva família, amb qui ha treballat durant els últims cinc anys, compartint gira amb països com l’Índia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai i Xile. Ha treballat a Sevilla durant 6 any, 3 dels quals va viure a la localitat gaditana d’Arcos de la Frontera, actuant en els principals tablaos de la zona. Quan li preguntes pel seu pal favorit, respon que se sent identificat cantant per bulerías perquè és un cant que ha escoltat tota la vida a casa i a les festes com Nadal, casaments, etc.

Coco
Formats al Tablao Flamenco Cordobes i nascuts a Catalunya, tornen un cop Juan Manzano “El Coco”. Una veu estremidora que ressonen amb força i talent entre les parets del nostre tablao.

Elenc d'artistes

Ball
Juan Andrés Heredia Maya 
Alba Heredia

Guitarra
David Cerreduela
Basilio

Cante
Repompilla
Mara Rey
Zambullo
Coco

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more