Contínua el cicle "Trobades a la Cimera del ball" en Tablao Flamenco Cordobes. Mantenint fidel nostre compromís de portar sempre als millors artistes, aquest mes de maig comptarem amb un elenc ple d'artistes de reconegut prestigi internacional
Artistes
Amador Rojas
Bailaor/a
Contínua el cicle "Trobades a la Cimera del ball" en Tablao Flamenco Cordobes. Mantenint fidel nostre compromís de portar sempre als millors artistes, aquest mes de maig comptarem amb un elenc ple d'artistes de reconegut prestigi internacional:
Farru
La família Farruco és la saga de balladors flamencs i gitanos més importants que hi ha i el Farru, un dels tres germans que segueixen en actiu, estarà amb nosaltres en Tablao Flamenco Cordobes del 28 d'abril al 18 de maig. Antonio Fernández Montoya, més conegut com "El Farru", ha dirigit i representat el seu propi espectacle com a solista pels tablaos i escenaris més prestigis del món, entre ells el City Center de Nova York. També ha actuat al costat d'estrelles de la música com Beyoncé, Björk, Marc Anthony i Paulina Rubio i va compartir gira mundial amb el tristament mort Mestre Paco de Lucía.
Karime Amaya
En segon lloc, i només fins al 15 de maig, tindrem la sort de comptar amb la passió i l'art infinits de Karime Amaya, neboda-néta de Carmen Amaya i una bailaora de consolidat prestigi internacional. El seu ball traspua força i temperament i el seu art ja ha enlluernat a espectadors i crítica de mig món. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-de-Marsan són només alguns dels llocs que ja han caigut rendits als seus peus.
Hugo López
Hugo López estarà amb nosaltres del 19 al 31 de maig. Aquest carismàtic bailaor va tornar al Cordobes a principis d'any després de tres temporades com a solista al Ballet Flamenc d'Andalusia. Bailaor i ballarí apassionat, la seva gran domini de la tècnica clàssica li obre les portes a una multitud de registres i estètiques noves per al flamenc mentre manté les arrels del flamenc més tradicional. Encara es recorda en Tablao Flamenco Cordobes seu trepidant ball per farruca amb el que va sorprendre a tot el públic en les seves últimes visites a aquest escenari.
Juan de Juan
Només fins al dia 15, aquest mes seguirem comptant amb l'emblemàtic bailaor Juan de Juan. Natural de Sevilla, Juan ha participat en els espectacles més importants en escenaris i tablaos de tot Espanya, en els Festivals de flamenc internacionals i les escenes de teatres com City Center de Nova York, Champs Elysées de París, Teatre Nacional de Milà, Teatre Nacional de Costa Rica, Teatre Belles Arts de Mèxic, Teatre Teresa Carreño de Veneçuela, Teatre Nacional de Brasília, Teatre de l'Òpera de Polònia, Teatre Bunkamura Orchard Hall de Tòquio, Teatre Sadler 's Wells de Londres entre molts altres.
Susana Cases
Susana Cases (30 i 31). Amb una extensa carrera a l'esquena, amb només 15 anys va començar la seva carrera com a professional i ràpidament va començar a actuar per tot el món de gira: França, Mèxic, Holanda o Japó han estat només alguns dels seus primers destins. Ha col·laborat sempre amb les millors companyies i artistes: Mario Maya, Matilde Coral, Cristina Hoyos, Curro Vélez, Alejandro Granados, Pere Serra o el Jonc, entre d'altres, i, per descomptat, amb Tablao Flamenco Cordobes. Ha estat guardonada amb multitud de premis, entre els quals destaquen el Fanalet d'Or de Sevilla, el 1r Premi Nacional "Matilde Coral" (Barcelona) el 2n Premi Nacional en la categoria de ball per alegries, el 1er Premi al millor ball lliure ( Cadis) i el 2n Premi al Festival Internacional de Cant de les Mines.
Lucía Campillo
Del 16 al 31 torna a Tablao Flamenco Cordobes Lucía Campillo. Aquesta bailaora inicia la seva carrera professional a la Fundació Antonio Gades, en l'elenc de produccions com Carmen, Noces de Sang, Suite Flamenca i Fuenteovejuna. L'any 2010, ingressa al Ballet Nacional d'Espanya com a solista i primera ballarina, sota la direcció de Jose Antonio i, més tard, d'Antonio Najarro, actuant en els més importants teatres d'Espanya i del món. Col·labora també durant aquesta etapa com a artista convidada en la companyia del bailaor i ballarí Jesús Carmona, en l'espectacle Bressol Negra i Blanca, participant en prestigiosos festivals, com el Festival de Jerez o la Biennal de Sevilla.
El 2013 abandona el Ballet Nacional i passa a formar part de la companyia de Rojas i Rodríguez amb Canvi de Terç i realitza una gira internacional amb l'espectacle Gala Flamenca, dirigida per Miguel Ángel Rojas i compartint escenari amb artistes de la talla d'Antonio Canales, Karime Amaya, Jesús Carmona i Carlos Rodríguez.
Ja en 2014, ingressa a la companyia de María Pagés amb l'espectacle Jo, Carmen, activitat que compagina amb actuacions en importants tablaos com a Casa Potes, Corral de la Moreria i, per descomptat, Tablao Flamenco Cordobés.
Sara Barrero
Acompanyant-durant la segona meitat del mes tornarà a enlluernar-nos amb el seu art Sara Barrero, bailaora habitual en Tablao Flamenco Cordobes amb una extensa i valuosa carrera a les seves esquenes. Finalment Saray García, bailaora de Jerez amb experiència en nombrosos festivals internacionals, actuarà del 16 al 29, completant així l'elenc d'artistes de l'espectacle.
canti
Coco, Bocaíllo
El millor ball es vesteix amb les veus dels nostres cantaores, artistes flamencs de qualitat inqüestionable com el Coco i Bocaíllo, dues veus esfereïdores que ressonaran amb força i talent en les parets del nostre tablao durant tot el mes de maig.
Manuel Tane
Aquest mes, només el 31 i 31, també tenim la sort de comptar amb Manuel Tane, un autèntic cantaor gitano de Jerez de la Frontera. El seu cant ha estat definit com "salvatge" per artistes i crítics. Manuel porta aquesta qualificació amb orgull ja que la seva forma d'expressar el flamenc posseeix un atractiu ancestral, un sentit atàvic poques vegades oïda.
Zambullo
Durant tot el mes torna a l'històric tablao de la Rambla José Manuel Doya, més conegut com "El Zambullo" és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D'arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent cantarella. Poc després de complir els 20 Zambullo va emprendre un viatge a Madrid amb la companyia de Joaquín Cortés. Durant aquest temps va actuar pràcticament tots els tablaos de la capital, incloent els més importants com a Casa Patas, Carboneras o el Corral de la Moreria. Després d'alguns comença a treballar en el Ballet Andalús, on coneix a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Al costat d'ells treballa durant un any actuant en ciutats com Madrid i l'Alhambra de Granada.
Va ser en aquesta època quan va conèixer a Farruquito i la seva família, amb qui ha treballat durant els últims cinc anys, compartint gira amb països com l'Índia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai i Xile.
Quan li preguntes pel seu pal favorit, respon que se sent identificat cantant per bulerías perquè és un cant que ha escoltat tota la vida a casa ia les festes com Nadal, casaments, etc.
Maria Barregi
Guardonada el 2013 al Festival Internacional de Cant de les Mines per la seva intepretació per alegries, Maria Barregi és una de les veus amb més projecció del moment. Ha recorregut al seu primerenca edat nombrosos països com Cuba, Mèxic, Canadà, Alemanya, Rússia, Ucraïna, Holanda o el Marroc, a més d'haver participat en grans Festivals Flamencs com el Festival de Jerez o La Biennal de Sevilla i compartit cartell amb artistes com José Mercé, Pansequito, Juana la del Enrenou, Miguel Poveda, Gerardo Núñez, Zambo o Esperanza Fernández. Actualment és cantaora convidada al Ballet Nacional d'Espanya i aquest any va llançar el seu últim disc en solitari. Estarà amb nosaltres fins al 28 de maig.
Sara Salat
Del 29 al 31 de maig cantarà sobre l'escenari Sara Salat, cantaora de terra de vi, cant i solera com és Jerez De la Frontera, té la sort de créixer al costat d'una artista a la família, que li inculca la seva passió pels escenaris i l'art.
A partir del 2010, la seva trajectòria desenganxa, treballant en teatres de tot el món: Canadà, Tòquio, Toronto, Grècia o Mèxic. Destaquen també la seva col·laboració amb la companyia d'Antonio Canales amb un dels principals papers de "La Casa De Bernarda Alba" i com a solista al costat de l'Orquestra Simfònica de Navarra, interpretant "El amor brujo", de M. de Falla, sota la direcció musical del gran mestre Cristobal Soler, obtenint molt bones crítiques i gran acceptació pel públic de Pamplona i Tudela. També ha interpretat "El amor brujo" al costat de l'Orquestra de la Comunitat de Madrid al teatre de la Zarzuela i "Foc" amb la companyia d'Antonio Gades.
Crist Heredia
Aquest mes ve per primera vegada el cantaor Cristóbal Heredia Amaya "Crist Heredia". Artista Almeria membre d'una saga de cantaores i compositors flamencs: fill del cantaor i compositor Joan Heredia "L'Hèrcules" i nét del cantaor Juan Heredia "El Pirri".
Ja de molt jove, als 14 anys, debuta formalment cantant al Festival de Fondón (Almeria) col·laborant en una agrupació al costat del mestre Tomatito. A partir de llavors és habitual que grans artistes sol·licitin la seva presència a espectacles a nivell local i nacional per formar part de les seves companyies entre els quals ressalten noms com Niño Josele, La Lupi, Juan de Juan i un llarg etc.
Poc després de complir els 19 anys el mestre PACO DE LUCIA repara en ell per a la gira "cosetes bones". Podreu veure-ho al tablao de l'1 al 29 de maig.
Gguitarra
El ball i el cant, acompanyats com sempre per les millors guitarres. Presentem al nostre elenc de guitarristes per al mes de maig:
David Cerreduela
Fill del gran guitarrista "El Nani", ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d'Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d'Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d'altres i ha trepitjat els principals teatres d'Espanya.
Israel Cerreduela
Fill de David, ha treballat amb prestigiosos artistes com Antonio Canales, Sara Baras o Enrique Morente, entre altres. Va néixer en el flamenc barri de Cañoroto de Madrid, font d'artistes flamencs com David El Viejín, Gerónimo, La Excepción ...
Malgrat la seva joventut ha treballat amb artistes de la talla d'Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d'altres i ha trepitjat teatres com el Teatre Lope de Vega de Madrid, l'Colliseum o el Teatre Espanyol de Barcelona ia festivals tan importants com en la Biennal de Sevilla, on va actuar juntament amb Carmen Cortés, i fins i tot ha actuat en programes de televisió, com el més recent el sol, la sal, el so de Jesús Quintero.
Israel es caracteritza per la frescor i la delicadesa del seu toc flamenc, i s'uneix a l'experiència adquirida per l'herència amb la que la seva família li ha marcat; sens dubte és una de les joves promeses del toc flamenc i un dels tocaores amb més personalitat del moment.
Tuto
Jove guitarrista amb una trajectòria que sembla imparable. Va començar a tocar a l'edat de 14 anys al Tablao del Carme a Barcelona i tot i que és molt jove, Fernández treballa amb artistes de la talla de Sara Baras i en diversos espectacles amb La Farruca i El Farru, així com amb cantaores com Montse Cortés, Duquende i Ginesa Ortega.
Farru
La família Farruco és la saga de balladors flamencs i gitanos més importants que hi ha i el Farru, un dels tres germans que segueixen en actiu, estarà amb nosaltres en Tablao Flamenco Cordobes del 28 d'abril al 18 de maig. Antonio Fernández Montoya, més conegut com "El Farru", ha dirigit i representat el seu propi espectacle com a solista pels tablaos i escenaris més prestigis del món, entre ells el City Center de Nova York. També ha actuat al costat d'estrelles de la música com Beyoncé, Björk, Marc Anthony i Paulina Rubio i va compartir gira mundial amb el tristament mort Mestre Paco de Lucía.
Karime Amaya
En segon lloc, i només fins al 15 de maig, tindrem la sort de comptar amb la passió i l'art infinits de Karime Amaya, neboda-néta de Carmen Amaya i una bailaora de consolidat prestigi internacional. El seu ball traspua força i temperament i el seu art ja ha enlluernat a espectadors i crítica de mig món. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-de-Marsan són només alguns dels llocs que ja han caigut rendits als seus peus.
Hugo López
Hugo López estarà amb nosaltres del 19 al 31 de maig. Aquest carismàtic bailaor va tornar al Cordobes a principis d'any després de tres temporades com a solista al Ballet Flamenc d'Andalusia. Bailaor i ballarí apassionat, la seva gran domini de la tècnica clàssica li obre les portes a una multitud de registres i estètiques noves per al flamenc mentre manté les arrels del flamenc més tradicional. Encara es recorda en Tablao Flamenco Cordobes seu trepidant ball per farruca amb el que va sorprendre a tot el públic en les seves últimes visites a aquest escenari.
Juan de Juan
Només fins al dia 15, aquest mes seguirem comptant amb l'emblemàtic bailaor Juan de Juan. Natural de Sevilla, Juan ha participat en els espectacles més importants en escenaris i tablaos de tot Espanya, en els Festivals de flamenc internacionals i les escenes de teatres com City Center de Nova York, Champs Elysées de París, Teatre Nacional de Milà, Teatre Nacional de Costa Rica, Teatre Belles Arts de Mèxic, Teatre Teresa Carreño de Veneçuela, Teatre Nacional de Brasília, Teatre de l'Òpera de Polònia, Teatre Bunkamura Orchard Hall de Tòquio, Teatre Sadler 's Wells de Londres entre molts altres.
Susana Cases
Susana Cases (30 i 31). Amb una extensa carrera a l'esquena, amb només 15 anys va començar la seva carrera com a professional i ràpidament va començar a actuar per tot el món de gira: França, Mèxic, Holanda o Japó han estat només alguns dels seus primers destins. Ha col·laborat sempre amb les millors companyies i artistes: Mario Maya, Matilde Coral, Cristina Hoyos, Curro Vélez, Alejandro Granados, Pere Serra o el Jonc, entre d'altres, i, per descomptat, amb Tablao Flamenco Cordobes. Ha estat guardonada amb multitud de premis, entre els quals destaquen el Fanalet d'Or de Sevilla, el 1r Premi Nacional "Matilde Coral" (Barcelona) el 2n Premi Nacional en la categoria de ball per alegries, el 1er Premi al millor ball lliure ( Cadis) i el 2n Premi al Festival Internacional de Cant de les Mines.
Lucía Campillo
Del 16 al 31 torna a Tablao Flamenco Cordobes Lucía Campillo. Aquesta bailaora inicia la seva carrera professional a la Fundació Antonio Gades, en l'elenc de produccions com Carmen, Noces de Sang, Suite Flamenca i Fuenteovejuna. L'any 2010, ingressa al Ballet Nacional d'Espanya com a solista i primera ballarina, sota la direcció de Jose Antonio i, més tard, d'Antonio Najarro, actuant en els més importants teatres d'Espanya i del món. Col·labora també durant aquesta etapa com a artista convidada en la companyia del bailaor i ballarí Jesús Carmona, en l'espectacle Bressol Negra i Blanca, participant en prestigiosos festivals, com el Festival de Jerez o la Biennal de Sevilla.
El 2013 abandona el Ballet Nacional i passa a formar part de la companyia de Rojas i Rodríguez amb Canvi de Terç i realitza una gira internacional amb l'espectacle Gala Flamenca, dirigida per Miguel Ángel Rojas i compartint escenari amb artistes de la talla d'Antonio Canales, Karime Amaya, Jesús Carmona i Carlos Rodríguez.
Ja en 2014, ingressa a la companyia de María Pagés amb l'espectacle Jo, Carmen, activitat que compagina amb actuacions en importants tablaos com a Casa Potes, Corral de la Moreria i, per descomptat, Tablao Flamenco Cordobés.
Sara Barrero
Acompanyant-durant la segona meitat del mes tornarà a enlluernar-nos amb el seu art Sara Barrero, bailaora habitual en Tablao Flamenco Cordobes amb una extensa i valuosa carrera a les seves esquenes. Finalment Saray García, bailaora de Jerez amb experiència en nombrosos festivals internacionals, actuarà del 16 al 29, completant així l'elenc d'artistes de l'espectacle.
canti
Coco, Bocaíllo
El millor ball es vesteix amb les veus dels nostres cantaores, artistes flamencs de qualitat inqüestionable com el Coco i Bocaíllo, dues veus esfereïdores que ressonaran amb força i talent en les parets del nostre tablao durant tot el mes de maig.
Manuel Tane
Aquest mes, només el 31 i 31, també tenim la sort de comptar amb Manuel Tane, un autèntic cantaor gitano de Jerez de la Frontera. El seu cant ha estat definit com "salvatge" per artistes i crítics. Manuel porta aquesta qualificació amb orgull ja que la seva forma d'expressar el flamenc posseeix un atractiu ancestral, un sentit atàvic poques vegades oïda.
Zambullo
Durant tot el mes torna a l'històric tablao de la Rambla José Manuel Doya, més conegut com "El Zambullo" és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D'arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent cantarella. Poc després de complir els 20 Zambullo va emprendre un viatge a Madrid amb la companyia de Joaquín Cortés. Durant aquest temps va actuar pràcticament tots els tablaos de la capital, incloent els més importants com a Casa Patas, Carboneras o el Corral de la Moreria. Després d'alguns comença a treballar en el Ballet Andalús, on coneix a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Al costat d'ells treballa durant un any actuant en ciutats com Madrid i l'Alhambra de Granada.
Va ser en aquesta època quan va conèixer a Farruquito i la seva família, amb qui ha treballat durant els últims cinc anys, compartint gira amb països com l'Índia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai i Xile.
Quan li preguntes pel seu pal favorit, respon que se sent identificat cantant per bulerías perquè és un cant que ha escoltat tota la vida a casa ia les festes com Nadal, casaments, etc.
Maria Barregi
Guardonada el 2013 al Festival Internacional de Cant de les Mines per la seva intepretació per alegries, Maria Barregi és una de les veus amb més projecció del moment. Ha recorregut al seu primerenca edat nombrosos països com Cuba, Mèxic, Canadà, Alemanya, Rússia, Ucraïna, Holanda o el Marroc, a més d'haver participat en grans Festivals Flamencs com el Festival de Jerez o La Biennal de Sevilla i compartit cartell amb artistes com José Mercé, Pansequito, Juana la del Enrenou, Miguel Poveda, Gerardo Núñez, Zambo o Esperanza Fernández. Actualment és cantaora convidada al Ballet Nacional d'Espanya i aquest any va llançar el seu últim disc en solitari. Estarà amb nosaltres fins al 28 de maig.
Sara Salat
Del 29 al 31 de maig cantarà sobre l'escenari Sara Salat, cantaora de terra de vi, cant i solera com és Jerez De la Frontera, té la sort de créixer al costat d'una artista a la família, que li inculca la seva passió pels escenaris i l'art.
A partir del 2010, la seva trajectòria desenganxa, treballant en teatres de tot el món: Canadà, Tòquio, Toronto, Grècia o Mèxic. Destaquen també la seva col·laboració amb la companyia d'Antonio Canales amb un dels principals papers de "La Casa De Bernarda Alba" i com a solista al costat de l'Orquestra Simfònica de Navarra, interpretant "El amor brujo", de M. de Falla, sota la direcció musical del gran mestre Cristobal Soler, obtenint molt bones crítiques i gran acceptació pel públic de Pamplona i Tudela. També ha interpretat "El amor brujo" al costat de l'Orquestra de la Comunitat de Madrid al teatre de la Zarzuela i "Foc" amb la companyia d'Antonio Gades.
Crist Heredia
Aquest mes ve per primera vegada el cantaor Cristóbal Heredia Amaya "Crist Heredia". Artista Almeria membre d'una saga de cantaores i compositors flamencs: fill del cantaor i compositor Joan Heredia "L'Hèrcules" i nét del cantaor Juan Heredia "El Pirri".
Ja de molt jove, als 14 anys, debuta formalment cantant al Festival de Fondón (Almeria) col·laborant en una agrupació al costat del mestre Tomatito. A partir de llavors és habitual que grans artistes sol·licitin la seva presència a espectacles a nivell local i nacional per formar part de les seves companyies entre els quals ressalten noms com Niño Josele, La Lupi, Juan de Juan i un llarg etc.
Poc després de complir els 19 anys el mestre PACO DE LUCIA repara en ell per a la gira "cosetes bones". Podreu veure-ho al tablao de l'1 al 29 de maig.
Gguitarra
El ball i el cant, acompanyats com sempre per les millors guitarres. Presentem al nostre elenc de guitarristes per al mes de maig:
David Cerreduela
Fill del gran guitarrista "El Nani", ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d'Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d'Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d'altres i ha trepitjat els principals teatres d'Espanya.
Israel Cerreduela
Fill de David, ha treballat amb prestigiosos artistes com Antonio Canales, Sara Baras o Enrique Morente, entre altres. Va néixer en el flamenc barri de Cañoroto de Madrid, font d'artistes flamencs com David El Viejín, Gerónimo, La Excepción ...
Malgrat la seva joventut ha treballat amb artistes de la talla d'Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d'altres i ha trepitjat teatres com el Teatre Lope de Vega de Madrid, l'Colliseum o el Teatre Espanyol de Barcelona ia festivals tan importants com en la Biennal de Sevilla, on va actuar juntament amb Carmen Cortés, i fins i tot ha actuat en programes de televisió, com el més recent el sol, la sal, el so de Jesús Quintero.
Israel es caracteritza per la frescor i la delicadesa del seu toc flamenc, i s'uneix a l'experiència adquirida per l'herència amb la que la seva família li ha marcat; sens dubte és una de les joves promeses del toc flamenc i un dels tocaores amb més personalitat del moment.
Tuto
Jove guitarrista amb una trajectòria que sembla imparable. Va començar a tocar a l'edat de 14 anys al Tablao del Carme a Barcelona i tot i que és molt jove, Fernández treballa amb artistes de la talla de Sara Baras i en diversos espectacles amb La Farruca i El Farru, així com amb cantaores com Montse Cortés, Duquende i Ginesa Ortega.