show flamenc

Octubre 2016 Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Doble espectacle homenatge, a l'octubre a Tablao Flamenco Cordobes
Artistes

Doble espectacle homenatge, a l’octubre a Tablao Flamenco Cordobes

· La primera meitat d’octubre: “Amb Carmen Amaya en la Memòria” representada pel seu elenc original

· La segona meitat s’obre pas amb Farru i Karime Amaya, protagonitzant l’espectacle “Els Farruco i els Amaya”

Tablao Flamenco Cordobes Barcelona celebra l’arribada de la tardor amb un doble espectacle en exclusiva. Durant la primera meitat d’octubre l’històric tablao de la Rambla representa l’aclamat espectacle “Amb Carmen Amaya en la Memòria” amb el seu elenc d’artistes original: Jesús Carmona, Paloma Fantova i Karime Amaya. Un producció pròpia creada per retre homenatge a la cèlebre bailaora Carmen Amaya durant el centenari del seu naixement.

La segona quinzena podrem veure representat l’espectacle commemoratiu dels 45 anys d’història de Tablao Flamenco Cordobes i un homenatge als dos grans cognoms del món del flamenc: Els Farruco i Los Amaya, protagonitzat per Farru, nét de Farruco, i Karime Amaya, neboda néta de Carmen Amaya.

Dues produccions que han captat l’atenció dels flamencs més puristes i de crítics del món sencer, i que al seu torn han estat representades en nombrosos festivals internacionals com el Festival La Villette, Els Estius de la Vila, Flamenc OnFire, Mercat de les Flors , Teatre Lope de Vega, Festival Docs o Gran Festival Flamenc de Barcelona, ​​entre d’altres.

Representant l’espectacle “Amb Carmen Amaya en la Memòria”, fins al dia 10 podrem veure ballar Jesús Carmona, guanyador del Premi Plantada 2012 i un dels millors ballarins i coreògrafs de l’actualitat. Al seu costat, actuarà durant tot el mes Karime Amaya, Premi Revelació del Festival de Jerez 2013 i neboda néta de Carmen Amaya. Seguint amb l’elenc de balladors, fins al dia 14 comptarem amb la inestimable presència de Paloma Fantova, Premi Revelació d’Andalusia i Premi La Venècia Flamenca, completant així l’elenc original de l’espectacle.

Del 16 al 31 d’octubre, tornarà a trepitjar l’escenari de Tablao Flamenco Cordobes Antonio Fernández Montoya, més conegut com “Farru”, que juntament amb Karime Amaya, fent honor als seus cognoms presentaran de nou al tablao l’espectacle “Els Farruco i els Amaya.

Acompanyant-durant la segona meitat del mes tornarà a enlluernar-nos amb el seu art Sara Barrero, bailaora habitual en Tablao Flamenco Cordobes amb una extensa i valuosa carrera a les seves esquenes. Finalment Saray García, bailaora de Jerez amb experiència en nombrosos festivals internacionals, actuarà fins dia 23, completant així l’elenc d’artistes de l’espectacle.

Farru

La família Farruco és la saga de balladors flamencs i gitanos més importants que hi ha i el Farru, un dels tres germans que segueixen en actiu, estarà amb nosaltres en Tablao Flamenco Cordobes del 20 al 30 d’octubre. Antonio Fernández Montoya, més conegut com “El Farru”, ha dirigit i representat el seu propi espectacle com a solista pels tablaos i escenaris més prestigis del món, entre ells el City Center de Nova York. També ha actuat al costat d’estrelles de la música com Beyoncé, Björk, Marc Anthony i Paulina Rubio i va compartir gira mundial amb el tristament mort Mestre Paco de Lucía.

Jesús Carmona

La primera setmana d’octubre (de l’1 al 8) trepitjarà també les històriques taules el prestigiós bailaor Jesús Carmona. Aquest bailaor català continua sent cap de cartell en els festivals i teatres més importants del món. Ha estat primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya durant cinc anys i ha compartit escenari amb artistes flamencs de primer nivell. La seva dansa, treballada amb cura i passió des de nen, uneix una tècnica prodigiosa i una estètica pròpia i original. Domina amb mestria els complicats i diferents registres del flamenc i fa anys que és considerat un dels balladors i coreògrafs més complets i aclamats del món.

Karime Amaya

Al costat d’ells estarà durant tot el mes Karime Amaya, Neboda-néta de Carmen Amaya i una bailaora de consolidat prestigi internacional. El seu ball traspua força i temperament i el seu art ja ha enlluernat a espectadors i crítica de mig món. Ciutats com Nova York, Tòquio, Alburquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid o Mont-deMarsan són només alguns dels llocs que ja han caigut rendits als seus peus.

el Cant

El millor ball es vesteix amb les veus dels nostres cantaores, artistes flamencs de qualitat inqüestionable com el Coco i Bocaíllo, dues veus esfereïdores que ressonaran amb força i talent en les parets del nostre tablao durant tot el mes d’octubre.

Aquest mes també tenim la sort de comptar amb Manuel Tane, un autèntic cantaor gitano de Jerez de la Frontera. El seu cant ha estat definit com “salvatge” per artistes i crítics. Manuel porta aquesta qualificació amb orgull ja que la seva forma d’expressar el flamenc posseeix un atractiu ancestral, un sentit atàvic poques vegades oïda.

Aportant el toc femení a les veus aquest mes comptem amb la meravellosa presència de la cantaora Sara Salat.

la guitarra

El cant i el ball llisquen al ritme de la música que neix de les guitarres, guitarres tocades amb mestria pels artistes que tenim la sort de tenir durant tot el mes d’octubre:

David Cerreduela, fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d’Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d’altres i ha trepitjat els principals teatres d’Espanya.

Completant el trio de guitarres tenim a l’Tuto, un jove guitarrista amb una trajectòria que sembla imparable. Va començar a tocar a l’edat de 14 anys al Tablao del Carme a Barcelona i tot i que és molt jove, Fernández treballa amb artistes de la talla de Sara Baras i en diversos espectacles amb La Farruca i El Farru, així com amb cantaores com Montse Cortés, Duquende i Ginesa Ortega.

Veus i balls inoblidables al ritme d’unes guitarres que et captivaran.

Els espectacles de Tablao Flamenco Cordobes

Benvolgut client, estimat amic, desconegut aficionat,
La naturalesa historico-romàntica del flamenc, com a creació popular que comença a conèixer-se a mitjans del segle XlX i que els escriptors del romanticisme que visiten Espanya introdueixen en les seves narracions, s’han situat aquest fenomen musical en l’òrbita de la cultura, i de la gran literatura, a la vegada que la indústria de l’espectacle l’ha situat en un producte per a consum de masses totalment deformat. És de domini públic la perniciosa influència que el turisme massiu ha exercit en promotors, productors i artistes allunyats de l’estètica i de la formació necessàries per pertànyer a la cultura flamenca, i la calculadora premeditació amb què actuen, basat el seu comportament en l’argument que el turista “no sap” al que caldria contestar que els que no saben són ells.
Davant d’aquesta situació, el viatger i tot el que simplement s’interessi per la cultura popular autèntica, s’enfronta al repte de no deixar-se enganyar. Malauradament les fonts de coneixement no són la publicitat, ni tan sols la que ens proporciona Internet. Estem dins d’una societat intoxicada amb eslògans que són tots iguals.
Tablao Flamenco Cordobes li donarà algunes pautes:
La gestió d’un tablao, com la d’una farmàcia, han d’estar en mans d’artistes i / o experts reconeguts, aficionats autèntics com a mínim. A Madrid els trobarà amb relativa facilitat ia Barcelona igual però amb algun grau més de dificultat.
Els tablaos històrics li oferiran un retaule de la seva memòria viscuda amb els grans mestres del flamenc, alguns amb una programació escollida amb els millors intèrprets.
Tablao Flamenco Cordobes s’alinea amb aquells tablaos històrics els propietaris han estat artistes i viscut el seu món més profund i, a més d’una llista insuperable de mestres que estan en la història del flamenc és dels pocs que, a través dels anys, ha mantingut una política d’actualització permanent combinant la programació d’artistes consagrats amb la de joves talents descoberts per nosaltres.
Una altra de les característiques del nostre escenari és fer coincidir, com en els grans festivals, a grans i consagrats intèrprets en espectacles únics pel seu nivell de summa artística i de talent.
Benvolgut client, no l’hi direm nosaltres:
Pregunti als aficionats: Ells li diran què és Tablao Flamenco Cordobes

Doble espectacle homenatge, a l'octubre a Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more