show flamenc

Pol Vaquero, Claudia Cruz i Begoña Arce

De 16 de març fins 11 d'abril

Entrades
Tornar als espectacles

Ballarins

 

 

Pol Vaquero (Del 16 de març al 8 d'abril)

El ballarí Pol Vaquero és un bailaor nascut a Còrdova i format al Conservatori Reial d'aquesta ciutat. L'artista té una àmplia carrera professional com a ballarina solista del Ballet Nacional amb obres com "Galaica" o "Ritmos" o en empreses com Vicente Amigo o Antonio Canales. També va participar en el projecte "Joves del Segle XXI" de Tablao Flamenco Cordobes amb Amador Rojas, Rocío Molina i Mónica Fernández entre altres artistes flamencs. Entre el 2015 i el 2019 forma part de "Titanium", l'empresa de Carlos Rodríguez. Pol Vaquero és un bailaor que ha actuat en països com Xina, Brasil, Japó, Portugal i Israel, entre d'altres, així com viatjant per tot Espanya.

 

 

Claudia Cruz

Claudia Cruz és una ballarina nascuda a Cadis que va començar a ballar flamenc a l'edat de cinc anys. Als deu anys va començar les classes de Ballet i Clàssica a l'Acadèmia de Dansa de Cibayi, dirigida per Charo Cruz. La bailaora ha rebut classes de flamenc d'artistes com Juana Amaya, Javier Latorre, Israel Galván, Rafaela Carrasco, La Chana o Belén Maya, amb artistes flamencs com Sara Baras, La Moneta, El Junco, David Palomar, Rosario Toledo o Enrique El Extremeño. També ha actuat com a artista convidada a Niña Pastori i Rancanpino i com a primera ballarina a la companyia d'Antonio El Pipa entre el 2008 i el 2012. El 2012 va presentar el seu espectacle "Claudia Cruz" al Bicentenari de les Corts de Cádiz. El 2013 participa com a solista al Festival de Jerez amb l'espectacle "Vivencias" amb Antonio El Pipa i en l'espectacle "En la Raíz del Flamenco" amb artistes com Farruquito, Remedios Amaya, Juan de Juan o Pastora Galván. Claudia Cruz també ha actuat a països com Estats Units, Polònia i Japó, entre d'altres.

 

 

Begoña Arce

Begoña Arce, nascuda a Cadis, va començar els seus estudis als vuit anys amb mestres de flamenc com Antonio Canales, Israel Galván, Alejandro Granados i Eva La Hierbabuena, entre d'altres. Quan tenia 12 anys, va rebre el premi del Festival Atlàntic de Dansa i va participar al programa "Els camins del flamenc" de la companyia de Charo Cruz. El 2003 va fer una gira europea amb la Junta de Turisme d'Andalusia que representa a Cadis al Festival de Flamenc de Berlín. Begoña Arce és una ballarina que ha treballat amb Cristina Hoyos a París i Pequín a l'espectacle "Poema del Cante Jondo" i amb Antonio El Pipa al "New World Flamenco Festival" a Los Angeles, a la IV edició de "Nuits Flamencas" a Chateauvallon o en la XVI edició de la Biennal de Sevilla entre d'altres espais. El 2014 participa a l'espectacle d'Adela i Rafael Campallo a la Bienal de Sevilla i al Festival de Jerez i, el 2015, es classifica com a finalista al Festival Internacional del Cante de les Mines. Begoña Arce també treballa individualment com a coreògraf, protagonista i director d'espectacles propis com "Mirando al Otro", "Flamenco en el Tablao", "Al Compàs de la Paraula" i "Sonata per a un Cos".

 

 

Sara Barrero

Sara Barrero, bailaora habitual en Tablao Flamenco Cordobes, va començar la seva carrera amb 16 anys. Ha ballat en nombrosos festivals nacionals i internacionals com els festivals flamencs de París, Marsella, Lió i Nimes a França o el Festival de flamenc dels EUA entre molts altres i ha compartit escenari amb reconeguts artistes com Belén Maya, Fernando Terremoto o Eva La Yerbabuena. Cal destacar que al Festival Joves Valors de la ciutat de l'Hospitalet, alçant-se com el primer premi Carmen Amaya.

 

 

Tete Fernández

Ricardo Fernández, "El Tete", és un jove bailaor nascut l'any 2000 en el si d'una família gitana (és germà petit del bailaor Miguel Fernández "El Yiyo"), malgrat la seva joventut s'ha guanyat un lloc en el terreny del ball flamenc. La força i elegància del ball de Ricardo Fernández li està portant a dalt de tot. "El Tete" demostra una gran maduresa artística en les seves actuacions, en les que sempre ha estat envoltat de grans artistes flamencs. En els últims anys "El Tete" ja ha actuat com a resident en sales i festivals de flamenc. Entre les referències i influències amb les que ha crescut Ricardo Fernández estan Joaquín Cortés, José Maya, Farruquito o el seu germà "El Yiyo".

Pol Vaquero, Claudia Cruz, Begoña Arce i Davinia Jaén

Tablao Flamenco Cordobes

Artistes

Guitarristes

 

 

 

David Cerreduela

Fill del famós guitarrista “El Nani”, ha interpretat als més famosos artistes flamencs, ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya i també ha col·laborat en nombrosos àlbums. Actualment treballa amb Tablao Flamenco Cordobes Barcelona.

 

 

 

Tuto

Jove guitarrista nascut a Barcelona en el si d’una família d’artistes flamencs, va començar la seva carrera a l’edat de 14 anys. Ha jugat per a figures destacades com Montse Cortés o Farruquito i la seva carrera sembla imparable.

 

 

 

Israel Cerreduela

Israel Cerreduela ha treballat amb prestigiosos artistes com Antonio Canales, Sara Baras i Enrique Morente, entre d’altres. Va néixer al barri flamenc de Cañoroto a Madrid i també a altres artistes flamencs com David El Viejín, Gerónimo, La Excepción …

 

 

 

 

Cantants

 

 

 

Davinia Jaén

Davinia Jaén és una cantaora nascuda en una família de seguidors de flamenc. La cantaora va començar la seva carrera professional amb 14 anys a Jerez en nombrosos tablaos i penyes de la ciutat. Amb el pas del temps ha crescut professionalment en nombrosos festivals i tablaos com Tablao Flamenco Cordobes, El Flamenc de Tòquio, Los Gallos de Sevilla o Las Tablas de Madrid. També va formar part del ballet espanyol a països com EUA, Rússia, Israel, Mèxic, Xina, Turquia i Brasil entre d’altres. El 2014 forma part del projecte “Eterno Camarón”.

 

 

 

Miguel Rosendo

El cantant flamenc Miguel Rosendo va començar la seva carrera professional a penyes com La Peña La Perla, La Peña Juanito Villar, La Peña Enrique El Mellizo. L’artista, cantaor de Tablao Flamenco Cordobes, es va traslladar a Japó durant aproximadament 4 anys, on va treballar a la companyia de Yoko Komatsubara i altres empreses japoneses. Quan va tornar a Espanya, va treballar amb grans artistes de flamenc com Cristina Hoyos, Javier Barón, Antonio El Pipa, Israel Galván, Andrés Peña i Edu Guerrero, entre d’altres, amb qui va recórrer nombrosos teatres i festivals a Espanya i arreu del món món, com Japó, Israel, França, Itàlia, EUA i Xile.

 

 

 

Antonio Campos “Bocaillo”.

Aquest cantaor català del barri de Bon Pastor ha estat envoltat de flamenc ja que el seu avi era el cosí de Porrina. Es va formar com a cantaor professional a Tablao Flamenco Cordobés, treballant amb grans artistes com Karime Amay, la Susi, Pastora Galván, Manuel Tañé o Antonio Vilar.

 

 

 

José Manuel Doya “Zambullo”.

Torna a l’històric tablao de La Rambla “El Zambullo”, que és un jove cantaor (cantant de flamenc) al barri de Verdum de Barcelona. Té arrels de Jerez i veus pures, gitanes i corals. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent soniquete. Poc després de complir els 20 anys, Zambullo va emprendre un viatge a Madrid amb la companyia de Joaquín Cortés. Durant aquest temps va realitzar pràcticament tots els tablaos de la capital, entre els quals destaquen Casa Patas, Carboneras o Corral de la Morería. Després d’uns anys va començar a treballar al Ballet Andaluz, on va conèixer a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Juntament amb ells va treballar durant un any a ciutats com Madrid i l’Alhambra de Granada.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more